Efter mordet på 39-årige Mikael, som var på väg till simhallen med sin 12-årige son och fick betala med sitt liv för att ha sagt ifrån mot ett gäng, ansåg S-ledaren att det vore en bra idé att besöka mordplatsen. Där fick hon dock klart för sig att hennes närvaro inte var önskad.

Mordet begicks på onsdagskvällen i den invandrartäta Stockholmsförorten Skärholmen. Sonen bevittnade sin far bli skjuten i huvudet och fick själv larma 112.

LÄS ÄVEN: Mikael sa ifrån mot gänget – sköts ihjäl inför sonen

Vid mordplatsen ifrågasattes Magdalena Anderssons närvaro av Mikaels svåger och syster, något som fångades av mediauppbådet. Svaret på frågan vad hon gjorde där imponerade inte på släktingarna:

Även justitieminister Gunnar Strömmer (M) besökte platsen tidigare på onsdagen.

– De har inte en enda gång gått fram till oss och beklagat och sagt hej. De går till kamerorna sedan åker de hem. Jag är trött på det här fejkspelet. Speciellt sedan min bror fått betala med sitt liv för att han ville stå upp för någonting, säger hon och fortsätter:

– Så kommer de hit och är falska. Det är inte okej. Allt blod är på deras händer. Det ska de få höra nu. Jag hoppas alla vågar tala och berätta vad de tycker, inte bara le tillbaka.

Mikaels syster Aneta är bästa vän med Susanne, mamman till 12-åriga Adriana som dödades vid en gängskjutning i Norsborg 2020.

Politikernas gränslösa värld

Medan politikerna åkt skytteltrafik till Skärholmen för att låtsas vara berörda av det inträffade, eller valt att författa pliktskyldiga plattityder på sociala medier, inser allt fler att det är deras drömmar om en gränslös värld som lagt grunden för det sargade Sverige som blivit verklighet.

Moderaten Louise Meijer, som nyligen påstod sig helt ha ändrat uppfattning om invandringen, varnar för att ”främlingsfientlighet” kan bli den värsta tänkbara konsekvensen av mordet:

Även journalisterna gör sitt bästa för att relativisera mordet – här Fanny Jönsson på Aftonbladet som skriver om ”mänskliga rättigheter”:

För ett par år sen sedan stod Magdalena Andersson själv och poserade med gängkriminella:

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson poserar med gängkriminell