Enligt en ny opinionsmätning är över hälften av amerikanska folket missnöjda med president Joe Bidens arbete. Samtidigt anser sju av tio vuxna att landet är på väg åt fel håll.

Bara nio månader in i Bidens presidentskap står det klart att han inte har folket med sig, det visar en mätning från NBC News.

I mätningen uppger 42 procent av vuxna att de är nöjda med Bidens arbete som president i allmänhet, vilket är en nedgång på sju procentenheter jämfört med augusti. Samtidigt uppger 54 procent att de är missnöjda med Bidens arbete, en ökning med sex procentenheter.

LÄS ÄVEN: Totalkollaps för Joe Biden

De negativa siffrorna för Biden kommer efter en sommar och höst med en uppgång i antal coronafall, kaotiskt tillbakadragande från Afghanistan, ökande inflation, nedslående jobbsiffror och interna strider hos Demokraterna över Bidens lagstiftande agenda.

Endast 37 procent av vuxna ger Biden höga poäng för att vara en kompetent och effektiv president, och endast 28 procent för att ena landet.

Fel riktning

Vidare anser hela 71 procent att landet är på väg åt fel håll, en uppgång med åtta procentenheter. Detta påstående håller nästan hälften av demokrater – 48 procent – med om.

LÄS ÄVEN: Anti-Biden-sång förbjöds – nu etta på topplistan

Omkring 40 procent säger att deras röst i nästa presidentval 2022 kommer att vara en röst mot Trump eller Biden, medan drygt 50 procent säger att rösten inte kommer att handla om någon av dem.