bbc

Foto: Godson Babu Christ, CC BY-SA 4.0 / Another Believer, CC BY-SA 4.0

Utrikes

Majoritet britter vill inte betala för BBC – anser kanalen är partisk

Publicerad 2/19/2021
Annons

En ny undersökning visar att en stor majoritet av det brittiska folket inte vill betala licensavgift för public service-bolaget BBC som man upplever förmedlar en partisk rapportering.

Enligt undersökningen utförd av Redfield & Wilton Strategies stöder 56 procent av britterna att licensavgiften för BBC skrotas och att dess kanaler omvandlas till prenumerationstjänster.

Bara mindre än en av fem, 19 procent, vill ha kvar nuvarande modell.

Undersökningen visar också att 47 procent anser att BBC misslyckats med sin påstådda opartiska nyhetsrapportering. Bara 28 procent tycker att man klarat det uppdraget.

LÄS ÄVEN: Britternas förtroende för BBC rasar – majoritet negativt inställda

Resultaten har lett till nya krav på att licensavgiften ska skrotas, något som bland andra premiärminister Boris Johnson tidigare diskuterat.

– De har blivit en metropolitisk, Londoncentrerad, vänsterlutande, politiskt korrekt, godhetssignalerande, woke-bubbla och allmänheten har tydligt fått nog, säger Philip Davies, tillhörande det konservativa partiet, som påpekar att bland annat rapporteringen kring Brexit varit allt annat än opartisk.

Vidare uttrycks ett starkt stöd för en ny nyhetskanal. 33 procent uppger att man gärna ser ett alternativ till BBC som kan ge ett annat perspektiv.

En ny nyhetskanal är något som redan är på gång i GB News, en kanal som den före detta BBC-profilen Andrew Neil ligger bakom.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons