Den 20-årige och tidigare dömde brottslingen Makaveli Lindén från Uppsala, efterlystes för ett knivmord och ett väpnat rån i Norge i oktober. Några dagar senare greps han i Frankrike, efter att svensk polis genomfört elektronisk spaning. Nu skriver norska VG att Lindén misstänks för ytterligare ett mord i Belgien under flykten.

Det är polisen i den belgiska staden Mechelen som till norska VG bekräftar att Lindén misstänks för ytterligare ett mord. Under den tid som Lindén befann sig på flykt från mordet i Oslo mördades Johanna Jostameling, en 58-årig tyska.

Kvinnan hittades mördad genom flera knivhugg i sin lägenhet. Det är ytterligare ett knivmord i hemmet som liknar det tidigare mordet på Heikki Björklund Pallto, den 24-årige investeraren av kryptovalutan Bitcoin i Oslo.

– Hon blev mördad med flera knivhugg, och vi tror att Johanna Jostameling legat död i några dagar innan hon blev upptäckt, förklarar den belgiska polisen för VG.

LÄS MER: Svensk medborgare jagas för mord och knivrån i Norge

Belgisk polis har genom övervakningsbilder fått upp spår kring Lindén i samband med mordet på Johanna Jostameling.

– Det är bekräftat att Lindén befann sig i Belgien vid mordtillfället, säger Olivier Dupas vid franska polisen.

Erkänner mordet i Norge

Enligt VG erkänner Lindén sig skyldig till mordet i Oslo den 15 oktober. Lindén har i förhör sagt att det var en tillfällighet Björklund Pallto föll offer, vidare erkänner han även knivrånet samma dag.