Källa: Polisen & Privat

Makaveli Lindén misstänks för nytt mord under flykten

Delningar

Den 20-årige och tidigare dömde brottslingen Makaveli Lindén från Uppsala, efterlystes för ett knivmord och ett väpnat rån i Norge i oktober. Några dagar senare greps han i Frankrike, efter att svensk polis genomfört elektronisk spaning. Nu skriver norska VG att Lindén misstänks för ytterligare ett mord i Belgien under flykten.

Det är polisen i den belgiska staden Mechelen som till norska VG bekräftar att Lindén misstänks för ytterligare ett mord. Under den tid som Lindén befann sig på flykt från mordet i Oslo mördades Johanna Jostameling, en 58-årig tyska.

Kvinnan hittades mördad genom flera knivhugg i sin lägenhet. Det är ytterligare ett knivmord i hemmet som liknar det tidigare mordet på Heikki Björklund Pallto, den 24-årige investeraren av kryptovalutan Bitcoin i Oslo.

– Hon blev mördad med flera knivhugg, och vi tror att Johanna Jostameling legat död i några dagar innan hon blev upptäckt, förklarar den belgiska polisen för VG.

LÄS MER: Svensk medborgare jagas för mord och knivrån i Norge

Belgisk polis har genom övervakningsbilder fått upp spår kring Lindén i samband med mordet på Johanna Jostameling.

– Det är bekräftat att Lindén befann sig i Belgien vid mordtillfället, säger Olivier Dupas vid franska polisen.

Erkänner mordet i Norge

Enligt VG erkänner Lindén sig skyldig till mordet i Oslo den 15 oktober. Lindén har i förhör sagt att det var en tillfällighet Björklund Pallto föll offer, vidare erkänner han även knivrånet samma dag.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

149 KOMMENTARER

 1. ”-Johanna Jostameling, en 58-årig tyska, hittades mördad genom flera knivhugg i sin lägenhet”

  Ok, vad kan vi dra för slutsatser här? Några nyckelord: Batikhäxa, obefintlig förmåga till konsekvensanalys, refugees welcome, obefintlig omvärldsförståelse, galopperande naivitet, klimakteriepsykos, irrationalitet…

  Ärligt talat…

  …Hon får skylla sig själv.

  Sådana som hon är en del av problemet.

  • Om jag får vara så fräck att döma henne efter hennes utseende så antar jag att hon är feminist, och dom är verkligen en del av problemet.Vet inte hur situationen ser ut i Belgien men p.g.a feminismen i Sverige har många män blivit feminiserade, och det tänder ytterst få kvinnor på. Det gör att vissa ”tvingas” vända sig till utländska män och ja… vi vet ju risken med det.

   • Hun var designer og jobbet i en klesbutikk. Og jeg synes det stemmer bra med utseendet hennes. Vi vet ingenting om hennes politiske ståsted.

  • Vi män skyddar inte kvinnorna.
   De är inte kapabla att hantera möten med främmande kulturer.
   Och vi har gett dem MAKT, det är ansvarslöst av oss.

  • Det er en forhastet konklusjon, basert på spekulasjoner.
   Lindèn er kapabel til å ta seg inn i tilfeldige personers leilighet via fasaden og vinduet, og har gjort det før.

 2. Det daterade rättsväsendet i Sverige är indirekt skyldig till troligen två mord,ett konstaterande som jag direkt lägger på sossarnas konto.

    • Nej verkligen inte, det märks ju tydligt. Om man tänker på vilka ställen som är kända för att vara kvinnornas svar på Thailand, det är Gambia och Jamaica, någonstans har jag för mig att ha läst att Marocko även är populärt. Hur jämställda är männen där?

    • Som jag skrev till Lejonet från Dalom, dom ställen som är kända som kvinnornas svar på Thailand är ställen där männen inte är jämställda. Jag och tydligen en hel del andra vill inte ha jämställdhet. Skillnaden mellan mig och batikhäxor är att jag håller mig undan muslimer, eller praktiserande sådana för att vara exakt då min kille kallar sig muslim men inte praktiserar religionen.

    • Det med. Om man tänker importfru inte brukar männen välja en lilahårig kvinna med kort hår som använder ordet patriarkat i varje mening. Om man får generalisera så vill män ha en omhändertagande kvinna, och då går många svenska tjejer bort.

 3. 7-klövern har en bedrövligt svag kriminalpolitik.
  S symboliserad av Morgan, och M symboliseras av Beatrice Ask.
  Morgan är regerande justitieminister.

  Jag har betydligt större förtroende för Morgan är för den förkrossande inkompetenta Beatrice Ask.

  Men det här duger inte.

  • Kina har enligt min mening ett kanonbra rättssystem.
   Villkorligt dödsstraff med ett års prövotid.
   Har man misskött sig i fängelset blir det avrättning.
   Den som skött sig omvandlas till livstid fängelse.
   Den som sedan sköter sig får efter något år tidsbestämt straff på kanske 10-15 år.

 4. Dag efter dag efter dag matas vi med olika grova händelser där invällare varit inblandade. Från 7klövern hörs inte ett pip för dom är helt upptagna med sin lek i sandlådan och skiter i hur det ser ut i landet. Varenda dag läser vi om mord ,rån ,slagsmål. våldtäkter osv osv där oönskade invällare varit inblandade på något sätt. 7klöver är ansvariga inför sina uppdragsgivare dvs Sveriges hårt arbetande skattebetalare för den katastrofala situationen i landet. Domen mot dom måste bli mycket hård !!!

 5. Har ni tänkt på i andra änden kring alla invandrare som sköter sig och de som faktiskt verkligen kämpar och sliter, vilken björntjänst vår stat gör dem genom att aldrig ta tag i de som inte sköter sig. Invandring börjar få så pass dåligt rykte i Sverige att det ja.. jag vet inte hur eller i vilken ände man ska börja i hur fel allt sköts och har skötts i över 30 år..

  Skamligt

 6. Hoppas att polisen där får in en fullträff så vi kan avsluta just det här kapitlet.
  Ibland måste man bara vända på bladet och gå vidare.

 7. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?

 8. Hon ser trevlig ut. Har säkert varit tillmötesgående och hjälpsam; kanske bjudit honom på husrum. – För sent att lära.

 9. Jag vill nog veta hur han (mördaren) hamnat i hennes (den mördade) lägenhet, innan jag bestämmer mig för vad jag ska tycka om det hela.

  • Det faktum att mordet i Belgien upptäcktes först 3 dagar efter gärningen, kan tyda på att han blivit frivilligt insläppt till den mördade kvinnan?

  • Før drapet i Oslo klatret han opp fasaden og inn gjennom vinduet.
   Det samme gjorde han før ranet i Uppsala i 2017.
   Man kan altså sitte hjemme i sin egen leilighet, og likevel er man ikke trygg.
   For alt vi vet kan kvinnen i Belgia ha vært et tilfeldig offer, akkurat som Heikki Paltto.
   Lindèn er en farlig mann. Han må sperres inne på livstid med forvaring.

 10. De länder som gränsar till Sverige skulle göra klokt i att försegla gränsen hermetiskt.
  Sverige har blivit en exportör av terrorister och allsköns mördare samt kreti och pleti.

 11. Spärra in denna j*vel för gott! Han kommer aldrig att tillföra något till samhället, vatten och bröd tills han dör!

 12. Kollade en belgisk tidning skriven på holländska.
  Det fanns tydligen bilder från övervakningskameror att han 21 oktober befunnit sig i staden Mechelen, då ett liknande knivmord begicks där.
  Enligt spårning på GM mobiltelefon var han också just där vid nämnda tidpunkt.

 13. Han hade ägnat sig åt grova rån i folks lägenheter. Tyvärr straffas inte brottslingar.

  Helt oskyldiga mördas pga Sveriges vansinniga politiker! Gång på gång!

  • Skulle inte förvåna mig om han har svinat runt sedan unga år och bara mötts av en unken möglig sjuklig snäälheet. ”Hur känner du dig, är det inte helt bra? Vad kan vi göra?”

 14. Men låt han nu komma hem till Sverige så han kan få sitta 1-2 år i ”fängelse” och äta upp sig & träna…sen är han fit for fight igen.

  • Ja det där kan man ironisera om hur mycket som helst. Men i detta ironiska land så kan vilka galenskaper som helst klubbas igenom. Ja det ojas nu säkert en massa hos gulliga folkvalda och hos såna som Dan Eliasson.
   ”Oj oj oj killen som ser så rar ut vad har Vi gjort för fel! Hoppas han inte är arg på oss.”

 15. Det ruttna svenska rättssystemet med sina myriader av obegripliga straffrabatter, villkorliga frigivningar och annat humbug skördar nu ännu ett offer. Skillnaden är här att oskyldiga medborgare i andra länder (läs Norge och Belgien) blivit offer för syltryggslandets slappa politik denna gång. Vårt renomme utomlands har därmed fått sig ännu en törn.

 16. Sveriges fel att oskyldiga har mördats och rånats. Högre straff och inför straffarbete och framförallt låt brottslingar få sitta av hela sitt straff. Hån mot brottsoffer

  • Javisst i fängelset så borde han få sällskap av en hel drös makthavare. Där kunde de sitta och äcklas tillsammans år efter år. Då vore många maktmissbrukare äntligen på rätt plats med sånt här sällskap som de ju alltid älskar att ta hit.

 17. Det slappa rättssystemet i Sverige bidrog till att han kunde begå dessa mord utomlands. I Löfvens Sverige var han en av många guldklimpar som kommit till landet..

  • Varför inte förena nytta med nöje? Sverige kan anlita alla för mord och hänsynslöshet i riket dömda till en nationell mördarstyrka att sättas in globalt där regimer, företagsledare eller andra behöver effektiva påtryckningsmedel som argument för saken. Det är trots allt ganska många med lämpliga egenskaper som vistas i Sverige eller har svenskt medborgarskap.
   50% till påtryckaren och 50% till staten. Det kan bli en lönsam affär.

   • Det var ditt inlägg, och mitt motinlägg som konstigt nog

    försvann. Ex. Ditt olämpliga inslag om den mördade kvinna,
    som du tyckte gillade lakritsstång ! F. F.. !

 18. Förr spärrades livsfarliga personer in på mentalsjukhus. Idag har alla mentalsjukhus stängts och patienterna är lämnade vind för våg. Ingen tar ansvar i Sverige.

  • Javisst det skulle kunna vara ett alternativ han fick välja på. 60 års fängelse med samhällsnyttigt arbete eller spöstraff med ett bantat fängelsestraff. Billigare för en ansträngd samhällsekonomi

 19. Saknar fortfarande ”Bara funderar” och mina kommentarer,
  Vad har hänt med dessa ?
  ”Bara Funderar” tyckte att den stackars mördade kvinnan, var en
  i hennes tycke, en kvinna som gillade lakritsstång !
  Mycket olämplig kommentar.
  Sen fjäskade hon för Er, med meningen att tack vara våra ovärderliga
  moderatorer , har Ni tagit bort något olämpligt !
  Vad är det som händer här i det fria ordet ?

 20. Förutsåg detta i lagd kommentar för två veckor sedan.
  Det kan ju de flesta förståndiga förutse.
  Så,
  Vi på Samnytt hade rätt ifrån dag ett.

 21. Hade han suttit inne enligt det straff han hade i Sverige så hade ett antal människoliv sparat. Svenska myndigheter har många liv på sitt samvete.

 22. Det är såna här vår politiska elit har tyckt om att satsa extra pengar på. Och alltid kallat dem för berikare. ”Som man bäddar får man ligga” Ja vår riksdag, media och kulturelit har bäddat för oss.

 23. Alla känner väl en trevlig invandrare. En person som går till sysselsättningen och anammar en känsla för ’rätt och fel’.
  Men det är inte det det handlar om!
  82.5% har inte förstått att det är deras egen framtid frågan gäller.
  När islam når kokpunkten går Sverige förlorat. Då kommer den vänliga muslimska grannen i ren gudsfruktan välja kalfatets väg och tvinga den godhetsknarkande anständige svensken att göra detsamma.
  Tack till den dryga miljon svenskar som redan har förstått detta!
  Enade vi stå ……….!

  • Jag är oerhört mycket mer ”intresserad” av hur OFFREN upplevde sina sista minuter på jättesandkornet Jorden! Stackars dem!

 24. Det fanns en tid då vänsterfolk var rabiat misstänksamma mot kapitalstarka grupper, som Soros, Wallenberg, Rockefeller Foundation, Ford foundation m.fl. Samma stiftelser som nu finansierar flyktingströmmen och klimat alarmisterna med global världsherravälde som mål. Med hjälp av kollapsade länder och hårt beskattad befolkning. Sedan Kissingers dagar på sjuttiotalet, då han var ordf. för dessa penningstarka herrars finansiella föreningar, har deras mål varit en global värld utan politisk käbbel, styrd av deras egna elitgossar.
  Nu mer, far dessa känslostyrda vänsterfolk som förridare för Soros och agerar duktiga idioter, med Rockhammar, Al Gore och en penning styrd FN panel som profeter.Tills vinden vänder, men då har redan flera länder och massor av människor drabbats. Någon global världsvälde är varken Putin, Kina eller östländerna intresserade av, än så länge, som tur är.

 25. Lagen måste ändras så att svenska medborgarskap återkallas vid brott och utvisning på livstid verkställs. Varför ska Sverige försörja kriminella bidragsturister?

 26. En viss grupp är överrepresenterad när det gäller våldsamma brott. Det får inte sägas men är bevisat.

  ”According to the US Department of Justice, African Americans accounted for 52.5% of all homicide offenders from 1980 to 2008, with European Americans 45.3% and ”Other” 2.2%. The offending rate for African Americans was almost 8 times higher than European Americans”

 27. Det måste vara fel på de svenska migrationslagarna, eftersom en sån jävel kan fortsätta med att vara svensk medborgare.
  Är han en av dem som välkomnades av statsminister Löfven?
  En fadäs som troligen kommer att förfölja honom för resten av livet.

 28. Så länge man själv eller ens nära inte råkar ut för våldtäkt eller mord så bryr man sig inte.
  Nu har det varit skottlosssningar varje dag senaste tiden.

  Mer poliser kommer inte förhindra detta, kanske kommer förövarna att åka fast i större utsträckning men det hjälper inte nästa våldräktsoffer.

  Vi får hoppas på nyval i mars och att svensken nyktrat till.
  Särskilt de i Malmö som trots sin förstörda stad ändå röstar på sossarna.

  • Tyvärr! Sluta drömma! Malmö är
   och förblir förlorat. Den invandrade kontingenten är redan så stor att ev. tillnyktrande svenskar inte kan ändra på röstresultatet.
   Och även om invandrare med ambition att bli ’svenskar’ på riktigt, slulle genomgå avgiftning / tillnyktring, finns i framtiden ingen riktig ’svenskhet’ att förhålla sig till där.
   Staden går sin alldeles egen framtid och utveckling till mötes.
   Sossarnas första fullt ut lyckade självstympning. Flera städer / regioner står i ’pipeline’.

 29. Tänk om vi kunde komma så långt att den läkare/domare som släpper ut en person som blir mördare till personligt ansvar.

   • Oavsett genetisk profil kanske Angolas korrigerande myndighet kan tillfrågas om de händelsevis kan inhysa den tillfällige Eurotrottern de närmaste 50 åren?

    • Ja sorgligt men sant, jag har synpunkter på dom kvinnor som suktar efter exotiska upplevelser, men jag tycker inte heller om män som gör samma sak, för det slutar i allt för många fall i att problem uppstår!

 30. Om det lilla aset ändå får sitta i fängelse i Sverige
  (men det blir väl inte så länge),
  så har han det bättre än våra stackars pensionärer har på äldreboenden.
  Maten är rena lyxen i fängelset jämfört med äldreboende.

  • Det bästa vore väl om sverige skrev något avtal med t.ex ryssland eller kina, att låta dem få ta hand om ”svenska” våldsmän på nån uppsamlingsgulag!

   Ta den här Libanesiske killen Saliba som begick mord i Sverige tillsammans med sin bror och flydde till Libanon bodde hos sin farmor och trodde att han var säker.
   I och med att han också var Libanesisk medborgare fick han ett dödsstraff omvandlat till livstids straffarbete i Libanon! Så ska en slipsten dras!

   Men svenska UD kommer säkert snart börja förhandla med Libanon om att få honom utlämnad! Det är ju så synd om honom!

   SVT spekulerar redan i hur ”stackarn” ska få avtjäna sitt straff i Sverige! VI får hoppas han ruttnar i Libanon!

 31. Ger bilden prov på ett nattligt gnagande av khat eller handlar det om en degenerering för att se så sinneslö ut..? Jag satsar på en kombination!

 32. Sverige får bara mer och mer utav denna publicitet utomlands, och Sverige har aldrig varit säkrare!!!!??? IDIOTER!!!!!

 33. Svensk statsledning skyddar t.ex IS-mördare, jihadister, terrorister, krigsbrottslingar, grova brottslingar och liknande från rättvisan genom att låta Sverige vara en skyddad tillflyktsort för dessa och oftast vägra utlämning.

  Men inte bara det som detta exempel visar.

  Man fostrar och utbildar även grova brottslingar som denna i Sverige som sedan”exporteras” till andra länder där de begår grova brott.

  Denne brottsling kommer väl av svensk statsledning att begäras utlämnad till Sverige så han kan komma undan den rättvisa han förtjänar i de länder han begått brott.

  Här skall han väl sedan ”hjälpas” till rätta genom gratis bostad, utbildning och bidrag etc.

  Straffas, varför det?

  Det är ju ”synd” om honom, han som blivit som han blivit pga svenska folkets nedärvda rasism. Det är svenska folket som skall straffas.

  Sa Reinfelt och Löfven som visat sig vara extremt bra på att just straffa svenska folket..

  • Sverige kan absolut inte bara bestå av mördare och andra grov kriminella invällare.
   Utvisa alla grovt kriminella medelbart.

LÄMNA ETT SVAR