Källa: Polisen & Privat

Makaveli Lindén misstänks för nytt mord under flykten

Delningar

Den 20-årige och tidigare dömde brottslingen Makaveli Lindén från Uppsala, efterlystes för ett knivmord och ett väpnat rån i Norge i oktober. Några dagar senare greps han i Frankrike, efter att svensk polis genomfört elektronisk spaning. Nu skriver norska VG att Lindén misstänks för ytterligare ett mord i Belgien under flykten.

Det är polisen i den belgiska staden Mechelen som till norska VG bekräftar att Lindén misstänks för ytterligare ett mord. Under den tid som Lindén befann sig på flykt från mordet i Oslo mördades Johanna Jostameling, en 58-årig tyska.

Kvinnan hittades mördad genom flera knivhugg i sin lägenhet. Det är ytterligare ett knivmord i hemmet som liknar det tidigare mordet på Heikki Björklund Pallto, den 24-årige investeraren av kryptovalutan Bitcoin i Oslo.

– Hon blev mördad med flera knivhugg, och vi tror att Johanna Jostameling legat död i några dagar innan hon blev upptäckt, förklarar den belgiska polisen för VG.

LÄS MER: Svensk medborgare jagas för mord och knivrån i Norge

Belgisk polis har genom övervakningsbilder fått upp spår kring Lindén i samband med mordet på Johanna Jostameling.

– Det är bekräftat att Lindén befann sig i Belgien vid mordtillfället, säger Olivier Dupas vid franska polisen.

Erkänner mordet i Norge

Enligt VG erkänner Lindén sig skyldig till mordet i Oslo den 15 oktober. Lindén har i förhör sagt att det var en tillfällighet Björklund Pallto föll offer, vidare erkänner han även knivrånet samma dag.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.