Malmö har ett flertal gånger tidigare uppmärksammat för att här finns personer som placerar ut fällor för hundar runt om i staden på platser där rastning av de bland svenskar så populära sällskapsdjuren är vanligt förekommande. På söndagsmorgonen hittade en hundägare i staden små brödbullar – med en fyllning bestående av rakblad.

Polispatrullen som åkte till platsen i centrala Malmö undersökte frukostfrallorna. De kunde snabbt konstatera att det rörde sig om rakblad som en okänd gärningsman placerat inuti bröden.

– Det är en hundägare som är ute och går på Södra promenaden och hittar små bullar som innehåller rakblad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion Syd, till DN.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till förgöring. Brottet förgöring innebär att någon skadar djur eller växter med vilje.

Den här hunden skadades inte när den hittade brödet.

LÄS ÄVEN: Nya hundfällor i Malmö – köttbullar med häftklamrar

Malmöhundar hårt drabbade

De malmöitiska hundarna har drabbats av en rad olika incidenter med matfällor de senaste åren.

I fjol rapporterade Samnytt om de många fällor bestående av köttbullar med häftklamrar, kyckling med glasbitar och vetebullar med glaskross som placerats ut i Malmö i hopp om att mellanmålssugna hundar ska ta skada.

LÄS ÄVEN: Hundar förgiftas med spetsad mat i Örebros parker

Björn Hofvander är specialist i klinisk psykologi och docent i rättspsykiatri vid Lunds universitet. Han har tidigare sagt till DN att det rör sig om komplexa handlingar som kräver förberedelser och att det inte är något som sker impulsivt. Det är heller inga barn som ägnar sig åt detta, menar han. Motivet är svårt att avgöra men han anser att det kan röra sig om hämnd mot samhället, mot hundägare eller att man själv varit utsatt för brott.