katrin-stjernfeldt-jammeh-stefan-löfven-pengar-mynt

Facebook / Riksbanken

Inrikes

Malmö fortsätter ösa miljoner över integrationsprojekt

Publicerad 8/31/2022
Annons

I ett pressmeddelande som skickades ut för ett par veckor sen meddelade Malmö stad att man, trots stadens svåra ekonomiska situation, beslutat lägga ytterligare 35 miljoner kronor på ”arbetet mot segregation”.

Malmö stads förvaltningar ska enligt pressmeddelandet ha lämnat in över 50 förslag på insatser som syftar till att minska segregationen. Dessa handlar om bland annat stöd till förskolor och skolor, till civilsamhället och föräldrar och projekt som syftar till att skapa ett så kallat mer hållbart samhälle.

– Att motverka och minska segregation är en av de största och viktigaste uppgifterna för att skapa ett samhälle som håller ihop. Med insatser inom det som är kommunens ansvar – som skola, socialtjänst, barnomsorg, äldreomsorg och stadsplanering – är det möjligt att påverka utvecklingen i rätt riktning. Att bygga Malmö helt handlar bland annat om just det här, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

LÄS ÄVEN: Malmös förlust en halv miljard – SD: ”Kan härleda det till massinvandringen”

Vilka insatser som kommer att genomföras beslutas av förvaltningarnas respektive nämnder.

– Det här är ett Malmölyft och en stor satsning som ligger mig varmt om hjärtat. För att Malmö verkligen ska vara möjligheternas stad för alla Malmöbor måste vi lyfta Malmös socialt utsatta områden. Därför behöver vi ta ett helhetsgrepp och satsa brett på utbildningsinsatser, ökad trygghet, att få fler i arbete, investeringar i bostadsmiljöer och stärka samverkan med civilsamhället, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Trygg uppväxt

De 35 miljonerna som man nu avsatt ska gå till att utöka befintliga insatser och till att testa nya metoder och verktyg som på lång sikt påstås ha en positiv effekt på segregationen.

LÄS ÄVEN: Malmö allt mindre svenskt – mer än halva befolkningen invandrare

– Malmö ska vara en stad där alla barn har rätt till en trygg uppväxt med samma möjligheter att förverkliga sina drömmar. Miljöpartiet accepterar inte att vart fjärde barn i vår stad växer upp i fattigdom. För att förbättra barns chanser i livet behöver vi fokusera på att förebygga problem innan de uppstått, istället för att släcka bränder i efterhand. Därför är vi stolta över att ha bidragit till en rejäl förstärkning av Malmö stads förebyggande arbete, säger Stefana Hoti (MP), partiföreträdare.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons