I ett inlägg på sociala medier låter Malmöpolisen meddela att man uppmärksammar ramadan och önskar sina följare ”en fin månad och högtid”. Flera kritiserar och ifrågasätter dock utspelet.

”Det gångna året har inneburit en del prövningar”, skriver Malmöpolisen i inlägget som väckt reaktioner. ”Ramadan Mubarak från Malmö polisen”, önskar myndigheten.

LÄS ÄVEN: SD vill införa slöjförbud för poliser

På flera frågor från olika personer om varför man inte går ut med en motsvarande hälsning under judisk högtider, eller ens svenska, ger polisen samma svar:

Vi har en god relation till de olika trossamfunden och församlingarna i Malmö oavsett vilken religionstillhörighet. Att allas högtider inte uppmärksammats via sociala medier innebär inte att de är mindre värda eller att vi inte samverkar med dem. Detta har varit ett lokalt initiativ där den muslimska populationen är stor och där vi ville önska dem en god högtid.

”Märkligt att Polisen – mig veterligen – inte uppmärksammar andra religiösa högtider så som judiska och rent av – Gud förbjude – svenska högtider”, noterar en person.

Beslöjad polis

I fjol uppmärksammade Samnytt att Malmöpolisen använde en beslöjad kvinna i sin rekryteringskampanj, något som även det väckte uppmärksamhet.

LÄS ÄVEN: Slöjkvinna är Malmöpolisens nya modell