På torsdagen uppmärksammade Samnytt att Malmöpolisen firar muslimsk fastemånad i sociala medier. Nu går polisområdets slöjkvinna till attack mot tidningens redaktion som hon bedömer är en ”låg standard av människor”.

Samnytt har i flera artiklar uppmärksammat islamiseringen i Malmöpolisen. Vi har tidigare rapporterat om Malmöpolisens rekryteringskampanj i vilken en slöjbärande polis användes som modell i myndighetens mångfaldsrekrytering.

LÄS ÄVEN: Slöjkvinna är Malmöpolisens nya modell

I år kämpar Malmöpolisen för att göra sig mer populär i staden genom att fira ramadan. Detta med hänvisning till att ”den muslimska populationen är stor”.

LÄS ÄVEN: Malmöpolisen firar muslimsk fastemånad: ”Ramadan Mubarak”

Det är samma polisområde som under de senaste åren mycket kraftfullt har motarbetat politikern Rasmus Paludan genom att bland annat försvåra hans möjligheter att använda sina grundlagsskyddade rättigheter att hålla allmän sammankomst för att kritisera islam. Paludan har nekats polisbeskydd trots stora mängder dödshot. Malmöpoliens lösning har varit att skicka iväg politikern till avsides belägna områden som exempelvis rastplatser istället för att låta honom hålla torgmöten inne i staden.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Malmöpolisen är en islamiserad soptipp”

Polisområdet har under de senaste åren även engagerat sig för att få Paludan fälld för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” och nu verkar det till slut ge resultat. Nyligen uppmärksammades det att Paludan utreds för hets mot folkgrupp efter ett islamkritiskt för ett år sedan. Detta trots att polisen hade godkänt mötet och även såg till att det kunde genomföras. Samtliga tidigare polisamälningar mot Paludan har lagts ned av åklagare.

LÄS ÄVEN: Paludan utreds för hets mot folkgrupp

Slöjpolisen recenserar islamkritiker

Efter att Samnytt uppmärksammat Malmöpolisens ramadan-firande gick deras slöjkvinna ”Lana” ut i sociala medier för att kommentera artikeln. Lana var besvärad över att vi har använt en bild från Malmöpolisens rekryteringskampanj när hon täcker sitt hår.

Hon frågade om redaktionen tycker att känns bra att publicera myndighetens kampanjbild på henne utan hennes samtycke. Vidare anser poliskvinnan att Samnytts medarbetare är ”en så låg standard av människor”.

LÄS ÄVEN: Regeringen: INGET slöjförbud för poliser

Poliskvinnan har även lagt ut flera bilder på sin Instagram ”lanathelolo” där hon kommenterar artikeln med orden, ”hahah rassesida”.

Duckar Samnytts fråga

Samnytt har frågat Malmöpolisens slöjkvinna vad hon menar med att vissa medborgare är en ”låg standard av människor” för henne. Vidare vill veta om Lana gör sådana bedömningar och ser skillnad på människor även i sitt arbete som polis.

Men Lana har valt att inte svara oss utan istället publicera en rad nya kommentarer till sina följare på Instagram.

”Ja ni vet vad man kallar personer som inte som inte kan tro på allas lika värde. Det är en annan standard av människor”.

Poliskvinnan kombinerar därefter olika emojis föreställande en hjärna som ska vara annorlunda.

LÄS ÄVEN: Kallade misstänkta ’horungar’ – larm om poliselevers olämplighet