Malmös polisstationer får kpist-beväpnad bevakning mot gängkriminella

Efter den senaste tidens våldsamma attacker mot polisen från den invandrarkriminella gängmiljön förstärker nu polisen i Malmö skalskyddet för stadens polisstationer. Samtliga byggnader får tills vidare bevakning med kpist-beväpnad personal.

Malmöpolisen uppger att åtgärden är kopplad till pågående insatser mot den grova organiserade gängkriminaliteten. De vidtas också mot bakgrund av de attentat – bland annat en sprängattack mot polishuset i det demografiskt invandrardominerade problemområdet Rosengård – som denna miljö tidigare svarat med i vad som alltmer börjat anta krigsliknande former. Bland annat har handgranater använts.

De tungt beväpnade polisstyrkorna placerades ut på lördagen och kommer att vara på plats tills dess man gör en bedömning att det är säkert att avsluta den förstärkta bevakningen. Huruvida det kan röra sig om dagar, veckor, månader eller mer kan polisledningen i Malmö i nuläget inte svara på.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.