ljunga_park_asylslott

Den avlidna kvinnan och hennes barn var inhysta på Ljunga Parks asylslott i Sävsjö.

Inrikes

Mamma på asylboende dog av köldskador – misstänks för brott mot barnen

Publicerad 3/1/2018
Annons

På onsdagen gav sig en asylsökande kvinna i Sävsjö ut i snön tillsammans med sina två barn, 10 respektive 8 år gamla. Vid tretiden natten mot torsdagen återfanns de tre svårt nedkylda. Mammans liv gick inte att rädda. Hon utreds samtidigt för vållande till kroppsskada mot barnen som tvingades ut barfota och utan vinterkläder.

Den tioåriga sonen påträffades först utmed landsväg 127. Han hade då övergetts av mamman som fortsatt vidare tillsammans med dottern. Pojken fördes med ambulans till sjukhus. Hans köldskador uppges vara mindre allvarliga.

Något senare påträffades också mamman och dottern svårt nedkylda en bit in i skogen. Även de fördes till sjukhus. Mammans liv gick dock inte att rädda. Dottern uppges vårdas för allvarliga köldskador, som eventuellt kan leda till att amputationer behöver göras.

Familjen uppges komma från ett västafrikanskt land. Varför mamman valt att bege sig ut i kylan och snön utan vinterkläder är inte klarlagt men enligt sonen ska mamman ha sagt att de måste ut och ”fira en högtid” och att man då inte fick ha skor eller andra varma kläder på sig.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
755Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons