dubbelmord kista 732552
Inrikes

Man åtalas för gängrelaterat dubbelmord i Stockholmsförort

Publicerad 10/4/2017
Annons

➤ DUBBELMORD En 30-årig man åtalades på tisdagen misstänkt för det uppmärksammade gängmordet i Stockholmsförorten Kista i mars i år, där två män sköts ihjäl i den bil de tre färdades med.

De båda brottsoffren uppges ha tillhört det grovt kriminella nätverket Lejonen som gjort sig kända för bl.a. mord och handel med narkotika och vapen. En av de skjutna, 26-årige Merhawi Aregai, beskrivs som en av brottsorganisationens ledare. Det andra offret, 21-årige Yonathan Hector Väänänen, ska ha haft än lägre position i samma kriminella nätverk.

Dubbelmordet har enligt polisen varit resurskrävande att utreda. Över 600 förhör har hållits för att åklagare nu ett halvår senare ska kunna väcka åtal. Utredningen försvårades av att den misstänkte gärningsmannen efter dådet flydde utomlands. Han kunde senare gripas i Danmark.

Åtalet innefattar, förutom dubbelmordet, också grov utpressning gällande ett belopp på 700.000 kronor. 30-åringen, som har utomvästlig invandrarbakgrund, är tidigare dömd för bl.a. grov stöld, narkotikabrott och grovt bokföringsbrott.

Rättegången inleds den 12 oktober och beräknas ta åtta hela förhandlingsdagar i anspråk fram till den 25 oktober.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons