Foto: Mats Danielsen / CC BY-SA.

Man attackerade och knivhögg flera kvinnor – en död

274 Shares

Under natten mot onsdagen gick en knivbeväpnad somalisk man till attack mot tre kvinnor i norska Sarpsborg. Ännu på onsdagsmorgonen vet man inte vad motivet skulle kunna vara.

– Vi satt och såg på tv, och så bankade det på dörren. Då jag öppnade försökte han sticka mig, men jag kom undan, säger en man till tidningen Sarpsborg Arbeiderblad.

Den okända gärningsmannen ska då ha trängt sig in och knivhuggit hans fru i armen.

Stor insats

Efter tre larm om liknande attacker sattes en stor polisinsats in och stora delar av de centrala delarna av staden spärrades av medan invånarna uppmanades att hålla sig inne. Ett flertal ambulanshelikoptrar skickades till platsen.

I ett pressmeddelande uppger polisen att ett av offren ska ha känt igen gärningsmannen som sedermera greps i en bostad.

Ett av offren har dött av skadorna medan tillståndet för en annan beskrivs som allvarligt.

Okänt motiv

Initialt misstänkte man att det kunde röra sig om flera gärningsmän. Än så länge är ett eventuellt motiv oklart. Man vet heller inte om offren valdes slumpvis eller om gärningsmannen på något sätt är bekant med dem.

Den somaliske gärningsmannen är 31 år och norsk medborgare. 2019 friades han från anklagelser om grovt våld och ska tidigare ha behandlats för psykiska sjukdomar.

274 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.