Mannen, identifierad endast som ”Mohammed EW”, dömdes till nio års fängelse för att ha våldtagit och försökt mörda ex-hustrun då hon lämnade islam. Nu fruktar hon att han kommer söka upp henne igen efter det milda straffet.

32-åriga Fatima tvingades att gifta sig med Mohammed 2008 i Marocko innan hon följde med honom till Belgien. Efter flera år ansökte hon om skilsmässa och hänvisade till att hon utsatts för regelbunden dålig behandling, frihetsberövats och våldtagits.

Hon flyttade vid ett flertal tillfällen för att försöka undkomma ex-mannen men varje gång lyckades han att hitta hennes nya bostad. Under denna period lämnade hon också islam.

18 knivhugg

Den 1 oktober 2017 kom han till hennes hem och begärde att hon skulle dansa för honom. Då hon vägrade band han och våldtog henne. Han hotade henne även med en kniv och sa att han skulle göra Allah ”en stor tjänst” genom att döda en apostat och en kvinna som lämnat islam.

LÄS ÄVEN: Tio års övergrepp slutade i mord på kvinna – döms till fängelse och utvisning

Efter att ha tvingat henne recitera bönen för döda från Koranen började han att knivhugga henne, totalt 18 gånger, i kroppen och ansiktet. Då hon såg det som sin enda chans att överleva spelade hon död.

Efter att Mohammed lämnat lägenheten lyckades hon ta sig ut till en bänk där hon fick hjälp av förbipasserande.

Straffet en besvikelse

Den idag 33-årige mannen riskerade fängelse i upp till 20 år men åklagaren yrkade bara på tio, vilket sedermera blev nio års fängelse. En besvikelse för Fatima som betraktar straffet som milt och hon oroar sig för att han kommer att söka upp henne igen då han släpps.