cigarett
Inrikes

Man i 80-årsåldern vräks efter att ha rökt på balkongen

Publicerad 12/3/2020
Annons

Mannen kartlades noggrant av grannarna som fotade och förde anteckningar över hans rökande på balkongen. Efter att hyresnämnden prövat fallet går man på hyresvärdens linje och mannen får en vecka på sig att hitta ett annat boende.

Hyresvärden ska ha varnat mannen och erbjudit honom lägenheter i andra hus som inte var så kallade allergihus där rökning är förbjuden. Mannen ville dock inte flytta då han trivdes bra i sin nuvarande lägenhet.

Då värden sade upp mannens kontrakt medgav han att han rökt men i väldigt begränsad utsträckning och inte på det vis grannar hävdat.

LÄS ÄVEN: Åtalas för DNA-testade fimpar kastade på grannens uteplats

Bland bevisen värden lämnat över till hyresnämnden finns bilder på öppnade cigarettpaket på ett bord på mannens inglasade balkong. En granne hade även fört en loggbok över mannens rökande med både datum och klockslag.

Demenssjukdom

Under förhandlingarna uppgav mannens ombud att hans klient lider av en demenssjukdom som gör att man inte kan räkna med att han ska sluta röka. Ombudet ifrågasatte även ifall det verkligen rör sig om ett allergihus då man tillåter husdjur.

Hyresnämnden gick dock på värdens linje med hänvisning till att huset byggts särskilt för att vara rökfritt och att detta är något som tas upp i både hyreskontraktet och på särskilda anslag i trapphuset.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons