Nikolaigatan i Malmö
Inrikes

Man i Malmö oskadliggjordes med verkanseld efter att ha försökt mörda två poliser

Publicerad 9/20/2017
Annons

➤ POLISINGRIPANDE En man i Malmö skadades vid 02-tiden natten mot onsdag allvarligt när polisen i självförsvar öppnade verkanseld mot honom. Detta efter att ha utsatts för ett mordförsök från mannen.

Det var när en polispatrull sökte upp mannen i hans bostad på Nicolaigatan vid Möllevångstorget i Malmö som de attackerades. Besöket föranleddes av att polisen fått indikationer från grannar på att något inte stod rätt till med mannen som uppges vara i 25-30-årsåldern.

Polisen är förtegen om på vilket sätt mannen försökt mörda de två poliserna. Pressinformatör Nils Norling vill inte svara på om mannen var beväpnad eller hur många skott polisen tvingades avlossa för att värja sig. En annan poliskälla säger dock att mannen hade någon form av ”tillhygge”.

Mannen har enligt uppgift inte några tidigare kända kopplingar till den gängkriminella miljön i området. Han är nu gripen, misstänkt för försök till mord på de två poliserna.

En särskild utredning har också startats för att granska polisens agerande i samband med ingripandet. Detta är obligatoriskt i fall där polisen avlossat verkanseld med sina tjänstevapen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons