polis-dodsskjutning-handen-22-08-25-b
Inrikes

Man ihjälskjuten med flera skott i Stockholmsförort

Publicerad 8/25/2022
Annons

På torsdagskvällen utbröt skottlossning i centrala Handen i södra Stockholm. En man gangsteravrättades med flera skott.

Det var vid 18:20-tiden som lugnet för kunderna i Handens köpcentrum slets sönder av pistolskott. En man i 25-årsåldern sköts med flera skottsalvor, enligt uppgift i överkroppen och huvudet. När ambulans anlände till platsen var mannen ännu vid liv men avled senare av de skador han åsamkats.

Ett stort polispådrag iscensattes med flera patruller och polishelikopter. Området spärrades av och tågtrafiken stoppades. Ingen gärningsperson kunde emellertid gripas.

Många personer befann sig på platsen för mordet och en skola är belägen alldeles intill. Polisen är förtegen om vad vittnen sett utöver att skytten lämnade platsen springande efter dådet.

2022 nytt rekordår för dödsskjutningar

Polisen utgår ifrån att dödsskjutningen i likhet med de 46 tidigare som begåtts i år är gängrelaterad och letar nu motiv hos de fiender man misstänker att den ihjälskjutne haft i dessa miljöer.

S-regeringen har under de två senaste mandatperioderna upprepat mantrat att man ska ”knäcka gängen” och hävdat att man också är på god väg att göra det. I kontrast till detta går 2022 snabbt mot att bli det år i Sveriges historia någonsin då flest personer skjutits till döds. Så gott som samtliga dödsskjutningar är relaterade till den invandrade gängkriminaliteten.

LÄS ÄVEN: Morgan Johansson: Skjutningarna svenska samhällets fel

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons