Natten mot fredagen utbröt skottlossning i Kärrtorp i Södra Storstockholm. När polisen anlände till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

Det var vid 02:30-tiden som polisen fick larm om att det sköts vid idrottsplatsen i den tidigare av grov brottslighet hårt drabbade Stockholmsförorten. En man i 20-årsåldern hade skjutits ned med flera skott och åsamkats livshotande skador. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen uppger att man har identifierat den skjutne mannen men är förtegen med uppgifter om härkomst och eventuella kända kopplingar till brottslighet. Brottsplatsen , som inte är densamma som den plats där mannen hittades, spärrades av för teknisk undersökning.

Trots ett stort polispådrag och avsökning av kringliggande områden med hund kunde ingen gärningsman hittas. Det uppges finnas vittnen till händelsen och förhör med dessa ska ha hållits under fredagen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Kriminellt belastad förort

I mars i år greps fyra män för grovt vapenbrott i Kärrtorp i samband med en gängskjutning. I mars året innan sköts en 14-åring i magen i området. Tre gärningsmän med utomvästlig invandrarbakgrund dömdes samma höst för dådet och fick i januari i är sina straff skärpta av hovrätten.

LÄS ÄVEN: Hovrätten skärper straffen för Karim, Foday och Hamza som sköt 14-årig pojke i magen