Strax innan halv sex på torsdagseftermiddagen fick polisen ett larm om en man som överfallits och rånats av ett tiotal personer i Kronogården i Trollhättan.

Mannen ska ha befunnit sig i Kronogården för en bilaffär och hade med sig kontanter. I stället för att köpa en bil blev han attackerad, hotad med kniv och rånad på pengarna.

– Tyvärr är detta normaltillståndet i Kronogården, det är så varje kväll. Det ska inte behöva vara det, men tyvärr är det så, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till GT.

Enligt offret rånades han av samma gäng som rör sig i området och är kända av polisen sedan tidigare. Han ska ha blött från näsa och ansikte men inte behövt ambulans.

– Personerna kom över en okänd summa pengar innan de försvann, säger Stefan Gustafsson.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här attackeras journalisten Lamotte i livesändning medan polisen tittar på

Ingen misstänkt har ännu gripits.

Hemtjänsten beskjutna med raketer

För en dryg vecka sen blev två undersköterskor tillhörande hemtjänsten på besök i Kronogården beskjutna med raketer.

– Raketer tog i kläderna på en av dem och small nära örat på den andra, säger Fredrik Rydell, ordförande för fackförbundet Kommunal i Trollhättan och Lilla Edet, till TTELA.

De två drabbade undersköterskorna har fått stöd efter händelsen i form av samtalskontakt.

Inga väktare

Enligt Rydell har hemtjänsten haft upprepade problem i Kronogården under åren och blivit tvungna att utarbeta en speciell handlingsplan för arbete i området.

LÄS ÄVEN: Gäng håller Kronogården som gisslan – ordningsvakter tvingas bort

Denna måste nu dock omarbetas för sedan förra veckan åker inte väktare in i området längre kvällstid, och personalen kunde tidigare förlita sig på att kunna ringa dessa vid problem.

Gruppattacker allt vanligare

Större gäng som går på enskilda tycks bli allt vanligare. I november blev en man attackerad av omkring 15 personer vid Vällingby tunnelbanestation i Stockholm, detta för att han inte ville bjuda dem på cigaretter.

Nu åtalas fyra unga män. Enligt åklagaren har de misstänkta visat ”särskild hänsynslöshet och råhet”.