polis-skjutning-satra-20-07-06
Inrikes

Man skjuten i problemtyngd Stockholmsförort

Publicerad 7/7/2020
Annons

Vid 22-tiden på måndagskvällen ryckte polis ut till Sätra i södra Stockholm efter att larm om skottlossnng inkommit. På platsen anträffades en skottskadad man som fördes till sjukhus med ambulans.

Inga andra uppgifter om den skadade har offentliggjorts utöver att det rör sig om en man i 25-årsåldern och att skadorna är av icke livshotande art. Skjutningen ägde rum intill en fotbollsplan nära ett bostadsområde.

Två gärningsmän iakttogs lämna platsen springande efter händelsen men ingen av dem har kunnat gripas. Några signalement på de efterspanade har inte offentliggjorts.

Den skjutne mannen uppgavs vara talbar och ska ha förhörts av polisen. Det framgår inte om han varit samarbetsvillig med att peka ut de skyldiga eller gett polisen upplysningar som kan kasta ljus över motivet till skjutningen.

En större polisinsats sattes in sent på måndagskvällen, inklusive sökinsatser med hundpattrull, men utan resultat. Händelsen utreds som synnerligen grov misshandel.

Inte på listan över utsatta områden

Kritik har riktats mot att invandrardominerade Sätra, trots ett stort antal skjutningar och omfattande problem med grov kriminalitet, inte tagits med på polisens lista över så kallade utsatta områden på samma sätt som de omgivande områdena Skärholmen och Bredäng med motsvarande problematik.

authorimage

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons