slovenien-83773
Inrikes

Man som misstänks mördat frun och fört bort parets barn gripen i Slovenien

Publicerad 2/12/2019
Annons

Den 45-årige man bosatt i Avesta men med ursprung i Östeuropa som efterlysts och häktats i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat sin fru och fört bort parets gemensamma 3-åriga barn, greps på tisdagen i Slovenien. Polisen tror att mannen kan ha haft den döda kvinnan med i bilen och dumpat kroppen någonstans utmed vägen.

Det var efter ett larm om lägenhetsbråk i Avesta som polisen fattade misstankar om att kvinnan mördats och barnet förts bort. Ett stort lokalt polispådrag utvidgades sedan med en internationell efterlysning då mannen har östeuropeisk invandrarbakgrund och misstänktes ha lämnat landet.

LÄS MER: Östeuropeisk man jagas för mord på kvinna och bortförande av barn

Mannen greps vid gränskontroll i Slovenien, enligt uppgift vid försök att ta sig vidare mot Slovenien. I bilen fanns det treåriga barnet men inga spår efter den förmodat mördade kvinnan.

Mannen ska ha förhörts av slovensk polis men det är oklart hur han ställt sig till anklagelserna. Det framgår inte heller när han kommer att utlämnas till Sverige.

Polisen vill fortfarande ha in tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen. Dessa lämnas per telefon på 114 14.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1027Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons