Con Óg Ó Laoghaire. Faksimil Twitter

Utrikes

Man tog silver i damtävling

Publicerad 2/14/2021
Annons

En manlig student vid Trinity College i Dublin, Irland, tävlade i damklassen i skolans årliga löptävling på 5 km och knep en silvermedalj. Han registrerade sig som kvinna vid inskrivningen till tävlingen i syfte att belysa absurditeten i skolans genuspolitik.

22-årige Con Óg Ó Laoghaire beslöt sig för att ställa upp i tävlingen som kvinna efter att ha inspirerats av den manlige rapparen Zuby, som i ett inlägg i sociala medier 2019 uppgav att han ”identifierade sig som kvinna” och i en video slog det brittiska rekordet i marklyft för damer.

Det var inga problem för Con att ställa upp i loppet som kvinna, trots att han de facto är man. Registreringen skedde online. När frågan om kön kom upp, klickade han helt enkelt i rutan för kvinna.

LÄS ÄVEN: Biden tvingar skolor acceptera ”transpersoner” i kvinnlig idrott

”Jag är kvinna”

– När jag kom för att hämta mitt loppnummer från Trinity Sports Center, sa damen där: ”Så du är man?”. När hon gick för att göra en justering i registret sa jag, i en något upprörd ton: ”Nej, jag är kvinna”, och det löste saken, berättar han för Gript.

Con delade prispallen med Lucy Deegan, som vann och Marine Bardou som hamnade på tredje plats. När det var dags för prisutdelning möttes han av blandade reaktioner, både från publiken och de medtävlande.

– Jag har aldrig varit med om sådan tystnad med så många människor samlade. Jag tror att vissa var förbryllade medan andra var roade och somliga var chockade. Men de flesta var nog allt på samma gång, förklarar han.

Som Samnytt tidigare rapporterat skrev den amerikanske presidenten Joe Biden redan under sin första dag som president på en exekutiv order som slår fast att statligt finansierade skolor måste tillåta alla att tävla i den könskategori de själva identifierar sig som. Pojkar som betraktar sig som flickor ska alltså tävla mot de som fötts som flickor.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
781Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons