I maj 2016 skrev den vänsterliberala statliga mediakanalen BBC gillande om hur polisen i West Yorkshire i England gjort en rekryteringssatsning för att få in ”etniska minoriteter” i kåren. En av de poliser som sattes att leda mångfaldssatsningen var Amjad Ditta. Men tre år senare stod Ditta, också med namnet Hussein, åtalad för sexbrott mot barn. Nu skjuts rättegången upp ett år på grund av corona-situationen.

Amjad Ditta tillsattes som koordinator för ”positiv särbehandling” i maj 2016 och han berättade då för BBC att polisen ska återspegla det samhälle den tjänar. Initiativet kom efter att före detta premiärministern Theresa May sagt att andelen ”svarta och asiater” inom polisen ”inte var tillräcklig”. Benämningen ”asiater” används frekvent i England för att beskriva personer från Mellanöstern.

Ditta kommenterade då att han var intresserad av ”vilka erfarenheter folk har” samt ”vad som hindrar dem från att söka” till polisen. Samtidigt hyllade Heather Nelson, VD för ”Black Health Initiative”, initiativet som ”en bra början”.

Men istället visade det sig att Ditta, som tillhör just en av de minoriteter som kvoteras in, inte skulle bli någon speciellt bra satsning.

Åtalas för sexualbrott mot barn

I slutet av 2019 åtalades Ditta, tillsammans med 15 andra män, för sexuella övergrepp mot tre flickor i åldrarna 13-16 år. Brotten ska ha begåtts mellan 2006 och 2009 och inkluderar flera fall av våldtäkt, sexuella övergrepp, trafficking och att ha försett flickorna med droger. Ditta var även då aktiv polis. Han har sedan åtalet väcktes stängts av från sin tjänst.

Samtliga åtalade har bakgrund från Mellanöstern.

Storbritannien har på senare år skakats av flera stora pedofilskandaler där män främst från Mellanöstern ingått i stora pedofila nätverk där de våldtagit, traffickat och misshandlat engelska flickor. Skandalerna kunde fortgå på grund av politisk korrekthet där poliser och politiker ignorerade de grova övergreppen av rädsla för att pekas ut som rasister.

Ignorerade övergrepp p.g.a. politisk korrekthet

Bland annat rapporterade Daily Mail tidigare i år om hur polischefer blundade för övergreppen, något de erkänt, för att de var rädda för att skapa ”rasmotsättningar”

– Hur kunde de göra detta mot hundratals och åter hundratals barn? Hur kunde de gå hem på kvällen efter deras skift och somna? Vi sågs aldrig som utsatta barn, de brydde sig inte alls, berättade ett av offren som ignorerades.

Maggie Oliver, före detta polisutredare, anser att polisen i Manchester borde ställas inför rätta efter att en rapport visat att att 97 män från Mellanöstern lämnades fria att utsätta 57 unga flickor för sexuella övergrepp efter att polisen lagt ner sina utredningar.

Sverige kvoterar också

Även Sverige sysslar med kvotering. Bland annat har polismyndigheten haft riktade kampanjer mot folk i förorten. Ett sådant initiativ var när man målade om en polisbil så den fick namnet ”aina” vilket är turkisk nedsättande slang för ”polis”.

Även brandkåren är utsatt för kvotering, vilket bland annat belysts i dokumentären ”En räddningstjänst i kris”.