Då Marine Le Pen i tisdags lämnade staden Dijon, som under de senaste dagarna drabbats av våldsamma sammandrabbningar mellan tjetjener och algerier, attackerades partiledarens konvoj av vänsterextremister.

Le Pen befann sig i Dijon för en pressträff på ett hotell. I ett videoklipp från franska CNews ses hur maskerade vänsterextremister sparkar och kastar saker mot följet.

Vid ett tillfälle använder en av passagerarna vad som ser ut som pepparsprej för att mota bort den våldsamma mobben.

LÄS ÄVEN: Våldsam konflikt mellan tjetjener och algerier i Frankrike

Attacken på Le Pen skedde samma dag som den franska armén sattes in i Dijon, detta för att kväsa våldsamheterna mellan tjetjener och algerier de senaste dygnen.

Efter att videoklipp från de våldsamma sammandrabbningarna florerat på sociala medier kritiserade Le Pen landets inrikesminister för att tillåta att anarki och våld dominerar staden.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Väpnad konflikt mellan invandrargäng i Frankrike

”Vårt land sjunker ned i kaos”, twittrade Le Pen.

På tisdagens pressträff föreslog hon åtgärder för att återta republikens förlorade områden.

Spottar på vår historia

I en video postad på Facebook i förra veckan tar Le Pens systerdotter Marion Maréchal upp de senaste veckornas vänsterextrema upplopp, som även drabbat Frankrike hårt där man liksom i Storbritannien och annorstädes gett sig på statyer och historiska monument.

Maréchal säger att hon vägrar be om ursäkt för at hon är fransk och vit och att vänsterextremisterna spottar på landets historia.