På Twitter återger Miljöpartiets officiella konto höjdpunkterna i språkrörens valupptaktstal. Märta Stenevi sa bland annat att partiet ska ”göra kaos” med alla som står i vägen för partiets politik. Uttrycket är hämtat från de kriminella invandrargängens vokabulär och betyder att man ska begå grova våldshandlingar.

Samnytt har i en rad artiklar rapporterat om hur delar av Miljöpartiets anhängare inför valet iscensatt brottsliga aktioner för att marknadsföra det man kallar ”klimaträttvisa”. Brotten legitimeras med domedagsprofetior om jordens påstått nära förestående undergång.

Nu trappar även partiledningen upp sin retorik med lån från den gängkriminella miljöns våldsbejakande språkbruk.

Enligt språkröret Märta Stenevi måste de 97 procent av de svenska väljarna som enligt mätningar inte tänker rösta på MP i höst nu tvingas ”förstå” det som de hängivna miljöpartisterna redan ”vet” – och övertalningen ska ske med hårdföra metoder.

Bland annat hotar språkröret med att man ska ”göra kaos med alla som står i vägen” för partiets politik. Konkret betyder uttrycket att man utsätter någon för antingen grov misshandel eller helt sonika skjuter ihjäl vederbörande.

I skenet av att Miljöpartiet redan förknippas med grovt brottslig aktivism och det inom den gröna rörelsen till och med begåtts rena terrordåd, får Stenevi nu hård kritik för sitt ordval.

Menar man allvar med att nu officiellt sanktionera politiskt våld, undrar kritiker? Profilerade företrädare för partiet har tidigare klargjort att man är beredda att avskaffa demokratin för att driva igenom sin politik.

En polis som i sitt jobb har konkret erfarenhet av vad det betyder när gängen säger att de ska ”göra kaos” vill ha svar från Stenevi och Bolund vad det är man konkret menar och uppmanar sina aktiva till. Han får dock inget svar.

Stenevi: ”Jag tillhör en klan”

Detta är inte första gången som Märta Stenevi gör utspel där hon kopplar sig själv och sitt parti till brottsbelastade grupperingar.

Förra hösten, när debatten om de invandrade klanerna och brottsproblematiken kring dessa var på tapeten i en partiledardebatt i riksdagen, relativiserade Stenevi begreppet och framställde sig själv och sina partivänner som en klankonstellation.

– Jag tillhör en klan, deklarerade hon.

Hon sade också att det kändes ”fantastiskt” att utgöra en del av en sådan klan. Den gången lade hon emellertid till att hennes klan inte hade något med organiserad brottslighet att göra. Något motsvarande klargörande har inte kommit den här gången trots kritik och frågetecken.

Fler kopplingar till våld och gängkriminalitet

Samnytt har tidigare rapporterat om hur Miljöpartiet närstående Greta Thunberg har samröre både med den våldsbejakande organisationen Extinction Rebellion som gjort sig skyldiga till en lång rad grova brott och deklarerat att man inte drar sig för att störta regeringar med våld.

Vi har också avslöjat hur den internationellt profilerade klimataktivisten lierat sig med gangsterrappare från den gängkriminella miljön som dömts för grovt vapenbrott. Miljöpartiet har trots detta inte tagit avstånd från Thunberg.

Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren, tidigare meteorolog på statstelevisionen, är en av dem inom partiets toppskikt som i likhet med Extinction Rebellion klargjort att demokratin måste avskaffas om den står i vägen för klimatpolitiken.

LÄS ÄVEN: Klimataktivister blockerade trafiken mitt i Stockholm
LÄS ÄVEN: Märta Stenevi (MP): ”Jag tillhör en klan”
LÄS ÄVEN: VIDEO: Se klimatextremisternas terrorism
LÄS ÄVEN: Ny vänsterextrem grupp i Sverige – vandaliserar bilar
LÄS ÄVEN: Klimatextremister stoppade trafiken i centrala Stockholm
LÄS ÄVEN: Extinction Rebellions ledare trappar upp klimataktivismen – redo att störta regeringar med dödligt våld
LÄS ÄVEN: Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion
LÄS ÄVEN: VIDEO: Vänsterextrema Extinction Rebellion i ny attack – krossar rutor med släggor och sjunger
LÄS ÄVEN: VIDEO: Klimatextremister ockuperar och vandaliserar Karl XII-staty
LÄS ÄVEN: Gretas klimatalarmister stormade Socialdemokraternas kontor
LÄS ÄVEN: Klimat-Gretas extremister skapade kaos i attacker mot flygplatser
LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Här är anonyme rapparen 1.Cuz som kampanjar med Greta – greps med fem automatvapen
LÄS MER: Miljöpartiets EU-kandidat ville avskaffa demokratin