Foto: Frankie Fouganthin/Arkivbild

Foto: Frankie Fouganthin/Arkivbild

Inrikes

Martin Timell åtalas för våldtäkt

Publicerad 3/6/2018
Annons

Åtal om våldtäkt väcktes idag mot TV4-profilen Martin Timell. Kammaråklagare Anna Bengtsson lämnade in sin stämningsansökan till Attunda tingsrätt.

Våldtäkten ska ha inträffat i samband med en fest sommaren 2008 på Timells lantställe på Mjölkö i Stockholms skärgård. Den utsatta kvinnan ingick i teamet som producerade TV4-programmet ”Äntligen hemma” och badade badtunna tillsammans med bland andra Timell.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning förde Timell in två fingrar i kvinnans underliv samtidigt som han höll fast henne. Det har förekommit olika bud om när under sommaren som festen då våldtäkten ska ha inträffat ägde rum.

I höstas rapporterades i media att våldtäkten inträffat strax innan midsommar 2008. Enligt åtalet har den istället inträffat betydligt senare på sommaren; ”någon gång mellan den 1 september 2008 och den 30 september”.

TV4 har också anklagats för att via produktionsbolaget Meter försökt köpa den våldtagna kvinnans tystnad. VD:n Anna Rydin uppges ha erbjudit henne löneförhöjning i utbyte mot att hon inte skulle anmäla händelsen.

Rydin är nu en av dem som kallats som vittnen till rättegången. Sammanlagt har åklagaren sju vittnen som ska ge stöd till kvinnans berättelse om att hon blev våldtagen. Martin Timell nekar till våldtäktsanklagelserna.

Uppdatering: Timell frikändes i både tingsrätt och hovrätt.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons