En grupp maskerade personer i tre bilar sköt med AK47:or mot ungdomar i Marseille i södra Frankrike, rapporterar Daily Mail. En person sägs vara ”lätt skadad” efter attacken som började vid 17-tiden utanför stadens kulturcentrum.

Efter attacken vidtog en skottlossning mellan fransk polis och de beväpnade männen. Polisen träffade ett av bilens fönster men bilen kom undan. Utredare hittade 9 mm och 7.62 mm hylsor vid brottsplatsen, vilket visar att även handvapen användes.

En säkerhetszon har upprättats och Christophe Reynaud vid Marseille-polisen sa att en person blev slagen med en pistolkolv och fick en lättare skada. Reynaud uteslöt terrorism som ett motiv och sa att skjutningen troligen var drogrelaterad.

Gärningsmännen har ännu inte tillfångatagits.

Detta är den andra skjutningen på några veckor i Marseille. Förra månaden blev en man i 30-årsåldern allvarligt skadad i en skjutning utanför en restaurang i centrala Marseille. offret träffades flera gånger efter att två gärningsmän öppnat eld när han satt med en drink i en bar. Enligt France TV var han i ett ”allvarligt läge”.