Maskerade män stormade akutmottagningen i Herlev, Danmark, för att stjäla handsprit och ansiktsmasker. Det ska ha skett 12 mars men rapporteras först nu i dansk media.

”Klockan 00.51 natten till fredag mottog vi en anmälan från Herlev sjukhus om att tre män i maskering hade varit inne på sjukhuset och stulit handsprit. De tre männen var borta när vår patrull kort därefter kom till platsen – men vi har registreringsnumret på deras bil och videoövervakning från stället och undersöker saken”, skrev köpenhamnspolisen.

Enligt Ekstra Bladet berättar flera källor om våldsamma scener på sjukhuset. Männen ska ha rivit ner allt i sin väg och kort därefter kört bort i en bil som väntade vid utgången.

Vakter vid alla ingångar

Efter det våldsamma rånet har sjukhuset ökat sin säkerhet. Numera finns vakter vid alla ingångar som nu även låses. Detta för att säkra vårdmaterial som är nödvändiga under coronaepidemin.

– Bakgrunden till att låsa dörrarna är att dels värna om våra medarbetare, som har fullt och och arbetar mycket koncentrerat. Dels för att förhindrar att folk, som inte har att göra på sjukhuset, kommer in och stjäl handsprit och andra nödvändiga produkter, vilket vi har sett exempel på, sa vice VDJan Toftholm i ett pressmeddelande.

Samtidigt ska ett internt meddelande gått ut som säger att personalen inte ska göra motstånd eventuella rånförsök utan istället kontakta polisen så snart det är möjligt. För närvarande upplever sjukhusen i Danmark stora problem med folk som stjäl handsprit, varför de nu har satt fast dem i väggarna.