tommy-lindroth-privat-mask-kofot-pxfuel

Bild: Privat / Pxfuel.

Inrikes

Maskerade rånare bröt sig in och misshandlade Tommy med kofot – ”de talade med brytning”

Publicerad 6/4/2020
Annons

57-årige Tommy Lindroth låg och sov när rånarna mitt i natten bröt sig in i hans bostad i småländska Gnosjö. Han vaknade av att två maskerade män med varsin kofot stod lutade över honom. Sedan började misshandeln.

Den yrvakne Tommy fick ta emot slag efter slag mot ansiktet och ryggen från männens tillhyggen och rånades sedan på sin guldkedja och klocka. Han ligger nu på sjukhus med allvarliga skador, bland annat flera skallfrakturer och krossade ryggkotor.

Polisen har konstaterat att förövarna tagit sig in i huset genom att bryta upp entrédörren. När polisen anlände till platsen hade de försvunnit.

Ingen person har gripits och polisen har inga spår efter förövarna. Tommy har lämnat ett signalement på våldsverkarna – de var två till antalet, cirka 180 cm långa och med smal kroppsbyggnad. De var iförda svarta jackor och talade svenska med utländsk brytning.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån och har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen. Om den gett några spår efter förövarna vill polisen inte uppge.

Tommy uppger att det råder en utbredd oro bland de boende i hans område för att råka ut för den här sortens idag allt vanligare brott – en känsla av otrygghet som han själv gått omkring med långt innan han drabbades och nu fått bekräftad att det fanns fog för.

authorimage

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
933Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons