gang-93883

Arkivbild.

Inrikes

Maskerat gäng satte skräck i butiksinnehavare och kastade sten mot polis

Publicerad 2/24/2019
Annons

Sent på lördagskvällen tvingades polisen i Upplands Väsby i norra Stockholm rycka ut på ett larm om att ett stort gäng ungdomar med tillhyggen löpte amok kring centrum och tågstationen.

Uppemot 50 personer, varav många maskerade, uppges ha deltagit i oroligheterna, där man bland annat trängde sig in i Pressbyrån och agerade hotfullt mot personalen. När poliserna anlända övergick bråkmakarna till att kasta sten mot dem och förstärkning fick kallas in för att få stopp på gängets framfart.

LÄS ÄVEN: Gäng terroriserar Stockholmsförort – för unga för att låsas in

Tre personer greps och ytterligare två omhändertogs för berusning. Polisen uppger att det kan bli aktuellt med fler gripanden. Åldrar och härkomst uppges inte för de gripna eller de övriga våldsverkarna.

Området kring centrum och stationen har länge plågats av antisociala och kriminella ungdomsgäng som ägnar sig åt knarkförsäljning, misshandel, väpnade hot, trakasserier av butiksinnehavare och annat. Många boende och näringsidkare i området är starkt kritiska till att för lite görs för att få bukt med problemen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons