På söndagen gjorde Black Lives Matters brittiska avdelning ett uppmärksammat utspel på Twitter där man gick till attack mot Israel. Ett utspel många påpekade inte bör ha något med organisationens påstådda kamp för svarta att göra.

Att upploppen är en illa dold kulturrevolution har hela tiden varit uppenbart, men har i och med utspelet gjorts klart och tydligt för även dem som fortfarande trodde något annat.

Tweeten ovan gjordes från Black Lives Matter Storbritanniens officiella och verifierade konto och fick många att reagera. Bland annat frågar man nu en lång rad brittiska företag som ställt sig bakom BLM ifall de stöder även antisemitism. Svaren har än så länge uteblivit.

Kulturskymning

Sedan Samhällsnytt skrev om att den klassiska brittiska serien Pang i bygget, Fawlty Towers, censurerats har vänsterextremisternas kulturrevolution tagit flera steg längre. Statyer rivs ned och minnesmärken vandaliseras.

I USA ska vita skådespelare inte längre göra röster till animerade figurer som är svarta, mäklare slutar använda termen ”Master Bedroom” för att det på något sätt kan förknippas med slaveri och kosmetikamärket L’Oreal ska sluta använda ordet ”Whitening” i sina produkter.

Exemplen är många och nya tillkommer dagligen – historien ska censureras medelst fysiska eller digitala bokbål.

Tränade marxister

I en intervju säger Black Lives Matters medgrundare Patrisse Cullors att man är ”tränade marxister”.

Det som nu sker har stora likheter med hur Venezuela förstördes.