Tysk polis har utfört en massiv räd mot över 100 hushåll, i jakt på människor som köpt falska vaccinationsintyg. Över 200 poliser var inblandade i razzian. Telefoner och vaccinationskort togs i beslag och de misstänkta avtvingades blodprov för att säkerställa deras vaccinationsstatus.

Polisaktionen kan härledas till Gerhard H., en husläkare i Bayern, som påkommits med att ge skenvaccinationer och utfärda falska vaccinationsintyg. Enligt polisen utreds hans patienter nu för medhjälp till utfärdande av felaktiga hälsointyg och användning av dessa. Det förekommer också brott mot smittskyddslagen.

LÄS ÄVEN: Vaccinationstvång i tyska parlamentet kan sätta demokratin ur spel

Tvingades lämna blodprov

Den berörde läkaren har belagts med yrkesförbud. Med hjälp av hans patientregister jagar nu polisen människor som medvetet ska ha besökt honom i syfte att få ett vaccinationsintyg utan att bli vaccinerad, uppger Bild.

Fler än 200 poliser deltog i insatsen. Tillslag gjordes i de fyra delstaterna Bayern, Baden-Württemberg, Hessen och Nordrhein-Westfalen. De misstänkta tvingades lämna blodprov, såvida de inte omedelbart erkände. Enligt en polistalesman var polisen ”till en början fredliga”, skriver InFranken.

LÄS ÄVEN: Stor demonstration mot vaccinpass – Samnytt sände live