I helgen hölls en fjärde omgång av protester mot den franske presidenten Emmanuel Macrons föreslagna pensionsreform i Frankrike. Enligt uppgift ska nära en miljon ha deltagit i protesterna.

Macron meddelade för en tid sedan att han ämnade att ändra den franska pensionslagstiftningen. I dagsläget tillåter lagstiftningen fransmännen att erhålla pension från 62 års ålder. Ändringen Macron försöker få igenom vill istället göra gällande att pensionsåldern ska höjas till 64 år.

LÄS ÄVEN: Upp till två miljoner fransmän i protest mot pensionsreform

Som skäl för lagändringen har Macron angett att höjningen måste genomföras för att pensionssystemet ska kunna överleva. Hans argument har emellertid inte övertygat befolkningen och protesterna är massiva.

Uppemot en miljon människor har tagit sig ut på gator över hela landet för att delta i demonstrationer. Bara i Paris ska närmare 100 000 personer ha visat sitt missnöje med den föreslagna reformen.

Enligt rapporter är det framför allt fackföreningar och vänsterpolitiker som står för den politiska oppositionen mot förslaget.

Av de 38 länder som ingår i Organization for Economic Co-operation and Development är Frankrike den vars befolkning tillbringar längst tid som pensionärer.