Minst sju personer sköts och dödades i en kyrka i Hamburg på torsdagskvällen, vilket föranledde en stor polisinsats och jakt på de misstänkta. Sju andra är allvarligt skadade och ytterligare 17 personer har lindriga skador enligt uppgifter i tysk media.

Enligt polisen ägde skottlossningen rum i en kyrka som tillhör Jehovas vittnen vid klockan 21.15. Flera rapporter tyder på att det fanns mer än en misstänkt och de är fortfarande på flykt.

LÄS ÄVEN: Minst 11 döda i Tyskland – efter skottdåd på vattenpipecaféer

En talesman för polisen i Hamburg uppgav att det är möjligt att mördaren sköt sig själv på platsen. När polisen gick in i byggnaden hörde de ett skott och ytterligare en kropp hittades.

Det är fortfarande oklart varför skytten eller skyttarna riktade in sig på kyrkan och enligt polisen finns ingen tillförlitlig information om motivet till brottet.

App varnade

I samband med skjutningen gick ett larm ut via Tysklands katastrofvarningsapp som informerade befolkningen om ”extrem fara” och rådde dem att ”omedelbart söka skydd i en byggnad”. I appen stod också att området i fråga borde undvikas.

”Rapporterna från Alsterdorf/Groß Borstel är chockerande”, twittrade Hamburgs borgmästare Peter Tschentscher sent på torsdagen. ”Mina djupaste kondoleanser till offrens familjer. Räddningstjänsten jobbar fullt ut för att spåra gärningsmännen och klargöra bakgrunden.”

LÄS ÄVEN: Julmarknad i Tyskland utrymd – explosivt föremål påträffat