Mattias Karlsson saknar fog för sin kritik mot Samhällsnytt

Delningar

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, skriver på Facebook att han finner det ”tröttsamt med påstått Sverigevänliga medier som sprider samma ensidiga propaganda-alster och samma fulvinklingar som mainstream-media så fort man känner att det kan bidra till att underminera SD:s ledning”. Detta med anledning av delar i Samhällsnytts rapportering kring uteslutningen av Thoralf Alfsson. Facebook-inlägget innehåller fel i så väl sak som analys.

Som Mattias Karlsson mycket väl vet är vi på Samhällsnytt inte ”påstått” utan genuint Sverigevänliga. Allmänt delar vi Sverigedemokraternas värderingar och är oftast positiva till partiets praktiska politik.

Däremot är vi inte ett partiorgan för SD och förbehåller oss därför rätten att, när vi finner det påkallat, skriva kritiskt i de fall vi anser att partiet agerat på ett felaktigt eller klandervärt sätt. Det gjorde vi exempelvis när SD initialt ställde sig bakom skattefinansieringen av Public Service.

Partiledningen fick därigenom snabbt återkoppling på att man inte hade stöd för beslutet bland väljarna och kunde skyndsamt ändra sig och undvika att frågan eskalerade till allvarligare interna motsättningar. Mattias Karlsson kan förstås konspiratoriskt betrakta sådan kritik som ett uttryck för en agenda att ”underminera SD:s ledning”. Ett annat sätt att se på saken är att vi vill hjälpa partiet att bli ännu bättre.

Om Mattias Karlsson tänker efter lite så inser han också att motiveringarna i det uteslutningsbrev som Thoralf Alfsson erhållit och offentliggjort måste väcka frågor bland partiets väljare och aktiva och att det finns ett nyhetsvärde i att rapportera om dessa. Mer anmärkningsvärt än att vissa Sverigevänliga medier rapporterar är att andra som styrs och avlönas av SD varit helt tysta.

Att vara negativ till islamiseringen av Sverige och att peka ut massinvandring och liberal invandringspolitik som huvudorsaker till Sveriges negativa utveckling uppfattar nog de flesta SD-sympatisörer som kärnan i partiets politik. I uteslutningsbrevet framställs detta tvärtom som skäl för uteslutning ur partiet.

Det kan mycket väl vara så, som Mattias Karlsson i sitt Facebook-inlägg hävdar, att Thoralf Alfsson utesluts av andra orsaker än de som uppges i uteslutningsbrevet men det rätar inte ut några frågetecken kring de uppmärksammade formuleringarna, snarare ger det upphov till ytterligare frågor.

Om det är som Mattias Karlsson uppger, att Thoralf Alfsson uteslutits ”på grund av att han, vid sidan av hårt gräsrotsarbete, gång på gång de senaste åren brutit mot partiets kommunikationsplan på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, för att han givit uttryck för ideologiskt avvikande uppfattningar och för att han inte bättrat sig trots upprepade tillsägningar”, undrar förstås vän av ordning varför inte i stället detta anges som skäl i uteslutningsbrevet.

Brevet uppvisar dessutom språkliga och grammatiska tillkortakommanden som ger ett oprofessionellt intryck. Alla har förvisso inte förlänats med gåvan att uttrycka sig i skrift men om ingen på partiet som har det ögat har kontrollerat brevet i språkligt avseende kan man undra om någon kontroll av vad som kommer till uttryck i brevet heller har skett. Varför satte exempelvis en förmodat erfaren tjänsteman som Charlotte Quick sin namnteckning under brevet om hon (som Mattias Karlsson hävdar) inte skrivit det och utan att reagera på vare sig språkdräkt eller innehåll?

Mattias Karlsson undrar i sitt Facebook-inlägg också varför Samhällsnytt inte låtit partiet yttra sig om brevet i stället för att skriva vad han betraktar som ”en ren partsinlaga”. Det är att flytta fokus från partiets agerande till budbäraren. En motfråga är varför SD:s pressavdelning nästan aldrig svarar när vi ställer frågor och varför personer i partiets högsta ledning eller deras pressekreterare oftast är snudd på omöjliga att nå för en kommentar.

Om Mattias Karlsson i stället för att skriva på Facebook hade kontaktat Samhällsnytt efter att den aktuella artikeln publicerats så hade vi naturligtvis publicerat även hans kommentarer och redovisat partiledningens inställning. För att framgent undvika att artiklar i Mattias Karlssons ögon antar karaktären av partsinlagor kanske vi gemensamt kan göra något för att upprätta bättre kommunikationskanaler mellan vår redaktion och partiet.

Mattias Karlsson hävdar i sitt Facebook-inlägg att Samhällsnytt inte skulle ha skrivit om den incident där Thoralf Alfsson uttryckt sig grovt i ett bråk med en SD-motståndare genom att imitera dennes förkärlek för att använda uttryck som ”knulla din mamma”. Även om Mattias Karlsson inte följer Samhällsnytts nyhetsflöde kontinuerligt så borde han ha uppmärksammat den LÄS MER-länk i den aktuella artikeln som hänvisar till en tidigare artikel där vi tar upp just detta.

Vi har dessutom skrivit ytterligare en artikel om uteslutningen av Thoralf Alfsson. Även den länkas till med LÄS MER i den aktuella artikeln. Den artikel som Mattias Karlsson reagerat på är alltså en uppföljare där vi uppmärksammar reaktionerna på uteslutningen och på det märkliga brevet. Det är detta som är nytt och artikeln ska alltså ses som en kompletterande del i nyhetsbevakningen kring uteslutningen av Thoralf Alfsson, inte som heltäckande. Och den som inte hängt med från början ges alltså tillfälle att uppdatera sig genom de två LÄS MER-länkarna.

Det finns därför ingen grund i att, som Mattias Karlsson gör i sitt Facebook-inlägg, ifrågasätta om Samhällsnytt har ett ärligt uppsåt eller konspiratoriskt spekulera i huruvida vi är Sverigevänner på riktigt eller bakom en Sverigevänlig mask tvärtom är i maskopi med vänsterliberal media i att skada Sverigedemokraterna.

Ska man spekulera i något kan det i stället vara varför Mattias Karlsson väljer att bita den hand som föder honom. Utan den Sverigevänliga rörelse på Internet som Samhällsnytt utgör en del av hade partiet inte varit där man är idag.

Och beträffande att sitta i knät på vänsterliberal media kan frågan vara mer relevant att ställa varför Mattias Karlsson och den övriga partiledningen och riksdagsgruppen så beredvilligt ställer upp för dessa till partiet grundmurat fientliga medier samtidigt som man är så otillgänglig för Sverigevänliga medier som Samhällsnytt.

Mattias Karlsson är när som helst välkommen att låta sig intervjuas, lämna skriftliga kommentarer, skriva debattartiklar och ha en fortlöpande kommunikation med Samhällsnytts redaktion med Sveriges väl för ögonen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1693 KOMMENTARER

 1. SD skulle tjäna många röster på att sparka Mattias Karlsson.Han tillför inget av värde för partiet och landets framtid med att vara så jäkla arogant.

  • Det är ju han som bestämmer i partiet så vem skulle kunna sparka ut honom? De som vågade sätta sig upp mot honom har han redan petat ut, och snart drar Åkesson. Det är mitt tips. Men Mattias Karlsson kommer att sitta kvar, tills partiet nått 4%-spärren och det inte finns mycket mer att hämta för Karlsson.

  • Mattias Karlsson är en av de sansade politiker som SD verkligen behöver för att attrahera nya väljare. SD behöver inte flerkontroversiella uttalanden för de är endast kontraproduktiva. Om kommentatorerna här hade fått bestämma över SD:s politik hade de aldrig kommit in i riksdagen.

 2. Jag förstår er båda. Förstår er för att ni är trovärdiga och om allt bara var guld och gröna skogar bara för att det gäller SD skulle ni snart förpassas till att bli som gammelmedia. Men! Han har också rätt, Alf uttryckte åsikter som inte alls var förenliga med SD:s policy. Och ni kunde berättat om det, objektiva som ni är.

 3. Jag insåg redan för 2 år sedan att det SD jag i de senaste valen röstat på INTE är samma SD och detta insåg jag utan Samhälls Nytts eller för den delen andra alternativa mediers inlagor om SD.

  SDs agerande med uteslutning av gamla trogna SD kamrater talar sitt tydliga språk. Lägg där till att SD de senaste året helt har tystnat i kritiken av den förda politiken är ytterligare ett ”bevis” för att SD har blivit politiskt korrekta och inget hellre vill än att komma i i ”stugvärmen”.

  Det Sverige behöver är ett parti eller en ledare som i hårda och tuffa ordalag och argumenteringar i fråga sätter den förda politiken och det rådande politiska systemet och här har SD HELT gått vilse.

  Det enda parti idag som tar på sig rollen som ett RIKTIGT oppositions parti är AfS med Gustav Kasselstrand.

  Som jag ser det har Sverige inget att vinna på en 8-klöver där dessutom det åttonde klöverbladet hur gärna de än vill ALDRIG kommer att komma in i ”stugvärmen”.

  SD har spelat ut sin roll och kommer ALDRIG att kunna påverka Sveriges politik.

  • SD hade Kent Ekeroth med de karakteristika du efterlyser, men Mattias Karlsson manövrerade ut Ekeroth, eftersom han blev för farlig för Mattias Karlsson.

  • Rätt där Jonas. SD får ”hur gärna de än vill
   ALDRIG komma in i ”stugvärmen”. De 7 har tydligt visat detta under 4år plus nuvarande regerings-bildande-kaos.
   Jag misstänker att SD har pikat nu men har trots allt påverat / väckt de andra i någon mån under gångna år.
   AfS är möjligen rätt kraft (med sin NU-varande utstrålning) som skulle kunna få Sverige på rätt köl men de hinner inte in i ”kammaren” innan det är totalkört.
   Och vi har inte 51% modiga svenskar!
   Samt de kommer bli Ännu mer motarbetade än vad SD blivit.

 4. Jag ska tal om för Mattias Karlsson att utan sidor som samhällsnytt så hade SD inte varit ett skit idag. Det är gräsrötter som tagit mycket skit för att stödja SD. Jag börjar bli väldigt trött på Mattias Karlsson och hans otacksamhet för de som hjälpt till att stötta SD.

    • SD hade en lång resa men tyvärr tappade de ”ryggraden” när de kom in i riksdagen. AfS är idag det bästa alternativet och de får väl också göra denna långa resa. Återstår sedan att se om de står för det de säger idag.

     • Sd tappade inte ryggraden när det kom in i riksdagen, utan efter valrörelsen 2014 under vilken Åkesson tog ut sig så till den milda grad att han kollapsade. Mattias Karlsson tog då makten i partiet och började med utrensningar av meningsmotståndare som skulle kunna bli ett hot mot honom i framtiden, t.ex den frispråkiga och enormt hårt arbetande Kent Ekeroth. Han var partiets största tillgång och sannolikt den främsta anledningen till partiets fantastiska uppgång i val efter val, Vi har sett hur det gått med partiets siffror efter det att han blivit petad. Men han var ett hot mot Karlsson och därför åkte han ut, och jag gissar att även Åkesson fått nog av stalinisten Mattias Karlsson och snart tillkännager sin avgång som partiledare. Vem tror ni blir partiledare då?

     • SD lämnade över nycklarna till Expo och Gammelmedia i och med JÅs nolltolransmejl.
      Och det första SD gjorde när de kom in i riksdagen var att bli medlöpare till att stasilistorna tystades ner. Och dessutom, trots att SD kommit in i riksdagen trots att Gammelmedia gjort sitt yttersta för att hindra det så var det första de gjorde att börja fjäska för Gammelmedia.

 5. Att ta avstånd och kritisera den eskalerande islamiseringen av Sverige och förespråka en omedelbar utvisning av alla svenska IS-terrorister, är så sverigevänlig man kan bli.
  Att kritisera och ta avstånd från människor som inte är positiva till islamiseringen, är att bete sig som en politisk gökunge, dvs ”en sverigefiende”.

  Jag förordar att SD med omedelbar verkar ger sparken åt EXPO-gökungen i SD-ledningen.

  ”Korthuset SD”, håller på att rasa!

 6. Min personliga åsikt är att Mattias Karlsson har fel i det mesta. Det är väl i ett par tre år nu som han har varit mitt stora irritations anledning rörande SD. Han har förstört och förvanskat partiet till ingen nytta. Ett SD utan MK skulle inte bara vara större utan också mer tongivande och tydligt. Dagens SD är bara en blek kopia på det som först kom in i riksdagen. Han borde skämmas och slängas ur partiet. Jag anser han vara ond.

 7. Han blev säkert kidnappad och utsatt för MK-Ultra, så att han kan fullfölja sin uppgift att förvandla SD till globalister.

 8. Men kommunikationsplanen säger inte ett dugg om att man inte skulle få säga sanningen. Däremot får man inte skada SD:s namn som Karlsson nu gör, kanske bäst han går med i S så kan han säkert fortsätta snylta på skattepengar?

 9. Mattias Karlsson kan inte komma ut ur det Blå Skåpet eftersom en nyanställd på kansliet har glömt att beställa papper.

 10. Tvåtusentalet när politikerna blev en överhet och slutade att tala med folket. Vi ska styras utan att bry oss utan att ha en åsikt bara acceptera. Jag har alltid gillat Mattias Karlsson. Men inte längre utan han har ganska mycket att bevisa. Jaa förlåt han är politiker då behöver man inte fundera på sådant som att ha förtroende hos folket. Utan folket har ju chansen att visa förtroende till politikerna vart fjärde år.

 11. Mattias Karlsson och toppstyrningen av SD är ett stort minus för partiet. Förbudet av SD’s riksdagsledamöter att gå på AfS presskonferens gav många minuspoäng också. Det finns mycket mer i övrigt att önska av SD. I en perfekt värld hade det varit AfS dom hade 20% i riksdagen.

 12. kan någon från SD vara så snäll att förklara vad fan ni sysslar med?
  allt skit jag gått igenom för er skull så kräver jag en förklaring som en medlem bör få…

 13. Om nu inte Charlotte Quick skrev texten så kanske Mattias Karlsson kan upplysa om vem som gjorde det. Oavsett så vem som skrivit texten så får hon väl ta konsekvenserna för något hon skrivit under.

 14. Med risk att få skäll av alla inblandade.
  Det Sverige vänliga behöver inte mer internt skit, Utan enas mot FIENDEN!
  Ok någon blir utesluten, någon får mer inflytande! Släpp egot omgående!
  Våra motståndare vill utrota oss, alla skälen kan variera likaså orsakerna.
  Men fakta kvarstår, PK-rörelsen är varken fluffig eller lite gullig.
  Dom hatar, och önskar död till dom som inte tänker lika.
  Bilen ska utrotas, kött fasas ut, vi vanliga ska äta i bästa fall insekter.
  Eliten kommer njuta på vår bekostnad, flyga och resa! Vi ska slava för deras projekt.
  Nej håll sams, vi vill samma sak ett fritt liv för vanliga människor.
  Det är viktigare än internt tjafs!

   • Absolut, men fienden just nu. frossar i att vi inte kan enas.
    Jag kan samarbeta med en Mc-hatare för att nå målet fritt Sverige.
    Vi måste ena oss!

     • Japp, och ska Sverige överleva, så måste vi enas. Jag gillar knappt några, men samarbetar gärna för att kasta ut dessa styrande som ljuger och stjäl.
      Att stå enade trots sin inre övertygelse är enda vägen ur detta elände.

 15. SD måste inte ha noll tolerans eftersom de andra partierna inte har det. Vems dumma ide´ var det? Noll tolerans är idiotiskt, man kan inte ha en sådan inställning mot sitt eget folk och samtidigt ha tolerans mot alla andra som inte är svenskar.

 16. Tycker Karlsson visar att han inte är lämpad att eventuellt efterträda Åkesson om en sådan situation skulle dyka upp. ”Bit inte handen som föder dig!”

 17. ”Mattias Karlsson är när som helst välkommen att låta sig intervjuas, lämna skriftliga kommentarer, skriva debattartiklar och ha en fortlöpande kommunikation med Samhällsnytts redaktion med Sveriges väl för ögonen.”

  Och skulle också därmed knyta upp bekantskapen med Samhällsnytts läsare, skulle jag vilja tillägga. Som det nu är upplever man SD som ett slutet parti som aldrig lyssnar till sina väljare, eller medlemmar, snare utesluter dem utan minsta orsak. Och de orsaker som SD anför är ju dels rena lögner och dels häpnadsväckande vänsterpropaganda.

  Nä, nu tycker jag SD ska öppna dörrarna även för sin väljare och sluta med sitt jävla uteslutande av arbetsamma och aktiva medlemmar som SD så väl behöver.

  Tack Mats Dagerlind för en bra artikel! Det du skrev är precis så som också jag tänker. Tack!

  .

  • Ja, du har ju helt rätt. Mattias Karlsson är förmodligen välkommen med både artiklar och kommentarer i Samhällsnytt. Ett enkelt och bra sätt att hålla kontakt med fotfolket.

  • Jättebra artikel.Vi som röstar på SD vill naturligtsvis veta de verkliga orsakerna till Thoralfs uteslutning,inga nonsens påhitt utan de verkliga skälen! Han som verkligen varit den mest trogna och verksamma SD anhängaren som gett mej insikt att rösta SD

   • A) Mattias Karlsson liknade Koranen vid ”Mein Kampf” 2017.
    B) Jimmie Åkesson har sagt att Islam är vårt ”största utländska hot”. 2009
    C) Jomhof: ”jag avskyr islam. Muhammed var en fruktansvärd människa”… 2018
    D) Thoralfs ”Återvandra till ditt hemland, ditt riktiga ­hemland, där ni knullar era mammor.”

    Gissa vem som blir utesluten??

    Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfils the same function as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things. Winston Churchill

    • Menar du att SD har bytt politik? Tycker du att Thoralfs språkbruk är OK? Tycker du att det är Ok att en politiker ska ens ta könsord i sin mun?

     • Skrivelsen ger ett oprofessionellt intryck. Den är dåligt formulerad med en blandning av du och ni och har felaktig styckeindelning.

     • En del pratar ryska. En del pratar franska. En del pratar engelska.
      Och en del pratar på ren svenska.

      Så vilket språk en människa använder har ingen betydelse. Det som har betydelse är vad personen i fråga verkligen vill ha sagt.
      Lyssna till det nästa gång innan du fäller en kommentar.

     • Nu är du ute och cyklar! Det handlar inte om vilket språk personen i fråga pratar. Det handlar om hans språkbruk och att han borde inte använda könsord.

     • Vad försöker du att göra? Är du trögfattat? Tycker du att det är Ok att en riksdagsman eller kvinna säger till någon gå hem och kn..la din mamma?
      (Det är detta som det påstås att Thoralf ska ha sagt)

     • We’re not drunk yet! Så fint och korrekt uttryckte sig vår Islamdemokratiske Statsminister på offentlig fin-tillställning….han hänger ju t.o.m kvar än.

     • Du plockar det ur sitt sammanhang och därför klarar du inta av att smälta det. Dessutom kastar du ut barnet med badvattnet.

     • Jag plockar inget ur sitt sammanhang. För mig är det absolut inte OK att en politiker uttalar sig på det sättet och säger till folk ”gå hem och knulla din mamma”! Det finns ingen ursäkt för det! Jag lägger inte min röst på en sådan politiker. Återigen – jag vet inte om han har sagt detta. I mitt resonemang, utgår jag ifrån att han har sagt detta. Har han inte sagt det, så är det förstås fel att utesluta honom ur partiet!

     • Skulle en riksdagsman vara något annat än en människa? Ska en riksdagsman inte få vara en människa?
      Vad är det som gör att en riksdagsman inte skulle få vara en människa?

      Riksdagsmannen är ju vald bland människor och jag hoppas att han fortsätter att vara en människa även efter det att han blivit vald att tjäna oss andra människor.
      Riksdagsmän är inte, och ska inte heller, vara något annat än just en människa.

      Jag tycker du borde sätta dig ner och fundera över vad det är du egentligen tycker. För det är ett fundamentalt fel på sin syn på oss människor.

     • Du tycker alltså att det är helt Ok att Thoralf säger ”gå hem och knulla din mamma” till folk? Helt otroligt! Jag har inget mer att tillägga i detta ämne.

     • Nä, jag förstår det. Klarar man inte av en debatt så är det bästa att stoppa svansen mellan bena och smita ut bakvägen.
      Så gör alla hundar.

     • I stället för att säga att vi två har olika åsikter, att du tycker inte att det är problematiskt att en politiker säger: ”Gå hem och knulla din mamma” och att jag tycker att en politiker bör ha högre tröskel och ska kunna behärska sig, kallar du mig för hund.
      Bra, är hyndan som födde dig, som har lärt dig att vara så oförskämd?

     • Där ser du.
      Enligt din praxis så skall jag alltså nu kasta ut dej ur min bekantskap, men det tänker jag inte göra. Du kallar ju min mor för att vara en ”hynda”.

      Vi är alla människor där det i en ordväxling kan förekomma vissa upp- och nedgångar i konversationen som kan diskuteras, såsom vi gör nu, men aldrig att vi ska förskjuta varandra bara för vissa enstaka ordval.

      Skulle jag nu plocka ut ditt ordval ur sitt sammanhang och använda det emot dig, samt kasta ut dig, är ju inte mänskligt. Jag får ju ta ditt ordval för det som det är då det användes som svar på mitt val av ord i mitt tilltal till dig.

      Därför tycker jag det var fel att man kastade ut Toralf bara för att han en gång svarade en man med samma mynt han använt till honom.

      Förstår du nu hur jag menar med att uteslutningen var fel. Man ska inte kasta ut barnet med badvattnet.

      .

     • Jag tror faktiskt att du medvetet väljer att inte förstå mig! Jag är kristen – dock inte en god sådan! Men ibland, faktiskt ofta händer det att jag citerar metaforer från Nya Testamentet, en av de är ”Den av er, som är fri från synden, skall kasta första stenen på henne”.
      Ingen av oss är fri från synden. Alla gör vi fel, det är mänskligt. Thoralf är ingen undantag. Det jag har försökt att poängtera är att en politiker, en som representerar folket, ska ha en högre tröskel än jag och du. Sedan har jag faktiskt inte sagt om det var rätt eller fel att utesluta honom ur partiet. Snarare, tycker jag om honom, för att han – bort om all tvivel visat att han inte gillar Islam, vilket är det DET ENDA ANLEDNINGEN VARFÖR JAG RÖSTAR PÅ SD!

     • Och det jag stöter mig på är att du inte tillåter politiker vara människor utan avkräver dem ett helgonliknande leverne. Politiker är enligt min definition även människor och vi borde låta dem vara det. Annars blir det ju avgudadyrkan.

      Att du inte vill kasta sten på den som syndar är ju en fin sida hos dig. För det är ju bättre att förlåta än att döma. Men borde du ändå inte se Toralf såsom en människa och därmed låta bli att kasta sten på honom. Ditt förgudande av honom legitimerar dig tydligen vissa avsteg från ditt citerade bibelord.

      Sen det där att du hatar islam är också det en god sida hos dig. Men varför hatar du inte kristendomen, detta med tanke på kristendomens blodiga 2000 åriga historia? Dessa abrahamitiska religioner har ju inte så mycket att komma med annat än död och förintelse. Men nu är vi kanske för långt från ämnet …

     • Den frågan ställer endast den som är okunnig om kristendomen! Jag kan båda svensk historia och kyrkans historia. Att lägga kristendomen i samma korg som Islam är väldigt samvetslöst! Mitt råd till dig är att läsa det Nya Testamentet och sedan läsa Sveriges historia, kyrkans historia. Vad kyrkan har gjort osv. Men det kanske blir ämnet för vår nästa diskussion (?)
      God Jul!

     • ”Vad kyrkan har gjort” ???
      Ja du, hur mycket djävulskap ska jag räkna upp? De brände ju människor (s.k. häxor) levande. I andra fall fick de välja, antingen döpa sig eller bli dödade. Skillnaden på ISIS och den kristna kyrkan är nu inte så stor.

      Nu kanske jag gör dig besviken, men den där kristendomen har ju inget med Jesus att göra. Om det är något den där kyrkan, och de kristna, hatar så är det ju Jesu egna ord.

     • Jag kan båda Svenska kyrkans och Sveriges historia. Tro mig minst lika bra som du, om inte bättre!
      Bara för att ge ett par exempel, kan jag nämna kyrkans roll när det gäller utbildning. Ett annat är kyrkans roll när det gäller sjukvården.
      För allmänheten fanns det varken skolor eller sjukhus.
      Sedan måste man skilja mellan enskilda så kallade kristna, som har uppfört sig mycket illa och alltjämt gör och Kristendomen – framför allt det Nya Testamentet och dess budskap.

     • Nej han borde inte ha skrivt det. Manniskor borde inte brusa upp. Uteslut den avvikande. Med den stilen sa kommer man inte att ha manga slitsamma partiarbetare kvar till nasta val

     • Fullstandingt okay (men inte bra) nagon enstaka gang. Inte ironisk.

      Nar jag var barn pa 80-talet sag jag sosseledaren Ingvar Carlsson ga mot rod gubbe vid ett overgangsstalle pa teve. Jag var chockad. Kan en statsminister bete sig sa?

      Nu ar jag vuxen och inser att folk begar misstag. Vad kravs for att utesluta nagon? Om Toralf regelbundent skriver knulla din morsa tycker jag att han ar olamplig. Sa visa mig fem-tio liknande overtramp. Var konkret.

      Men det kan du inte visa. Det kunde inte SD visa heller. Skall det vara sa svart att forsta att luddiga formuleringar i ett uteslutningsarende skriker morklaggning. Visa fakta och 98% av folk som laser Samnytt haller med Mattias Karlsson eller i alla fall accepterar partiets beslut.

     • Nej, det är inte Ok att en riksdagsman sänker sig till den nivån och svarar en irriterande muslim med att säga ”gå hem och knulla din morsa”. Den politiker sänker inte bara sig själv utan även sitt parti?
      Visst, alla vi gör fel och begår misstag. Men vi är inte yrkespolitiker, om du förstår vad jag menar. Men sedan är en annan fråga, om det i sig ska vara skäll nog att bli utesluten ur partiet.

     • Frågan ÄR uteslutning och inte lämplighet

      Tror fifflaren Resliw, fd moderat, gör mer skada. Men han får vara kvar

     • Du är ett skolexempel på hur detta uttalande missbrukats i fel syfte.
      Jag tycker om man vill ta upp detta i uteslutningsärendet är det fel. Det blir fel när det var en SD hatande organisation som gjorde anmälan.Mitt svar hade varit.
      Detta med att ”knulla mammor”fans inte i vårt land före den islamska ockupationen.Om en Sverigedemokrat blir påhoppad av en islamist med dessa könsord och tappar behärskningen är det naturligt för många att svara med samma mynt.Politiskt är det fel men mänskligt att reagera så som Thoralf gjorde.Detta blir också en orsak till att vi måste i detta land bekämpa läran islam som bara tillfört oss eländets elände.

     • Du ska veta en sak: Till skillnad mot Västerlänningar, som du och många andra, som inte vet ett skit om islam, vilken ondskans kult den är och vilka fruktansvärda brott dess anhängare har begått mot oss kristna, vet jag, från verkligheten vilken vrede och ondska många av dess anhängare hyser mot icke muslimer! Titta bara på dagen Mellan östern, Mindre Asien (dagens Turkiet)! Vad har hänt med dessa områdens rätta ägare? Jo, de har förintats av den falske profetens anhängare! Kom inte och tala om för mig vad Islam är! Den enda anledningen varför jag röstar på SD är just detta med att SD är emot Islam – åtminstone, som jag har uppfattat det.
      Vad gäller Thoralfs språkbruk, menar jag att han borde behärska sig och inte tala samma språk som Muhammeds anhängare, han borde inte sänka sig till den nivån. För det är kontraproduktivt! Det skapar bara negative rubriker. Alla vet vi att SD är under praktiskt taget hela den Svenska massmedias lupp, inklusive den av skattebetalare finansierad Public Service!

    • B) är det enda helt korrekta påståendet, allt annat är bara ”lyrik”
     A) det är rätt mycket som kan liknas med MK dock ingen bryr sig om
     C) Muhammed var en människa av sin tid, att bedöma honom ur 2000-talets ”humanistiska” synpunkt är minst sagt dumt
     D) enligt västerländska ”mänskliga rättigheter” är det helt OK att knulla sin mamma eller syster eller nån annan i familjen, bara vänta lite till så röstas dessa knull igenom av 7K som lag

  • Men ändå, interna bråk stärker våra motståndare.
   Vi behöver enas!
   Fienden, önskar inget annat än att utrota oss alla.
   Det är verkligheten.
   Dom kommer använda alla medel för det.

   • ”Men ändå, interna bråk stärker våra motståndare”
    Bråk??? Vem är det som bråkar?
    Kallar du det för bråk när den som får grannens spett genom foten klagar över tilltaget?
    Vi styvbarn gillar inte vår styvmor. Vi saknar vår riktiga mamma.

  • SD kan göra två saker, 1 lyda det politiskt korrekta etablissemanget och vägra erkänna att samtliga samhällsproblem beror på invandringspolitiken, läs nu rätt!
   Jag skrev invandringspolitiken och INTE invandrarna!
   Alternativ 2 Erkänna att invandringspolitiken är orsaken till samhällets förfall!
   Märk väl att varken jag eller SD skyller någonting på invandrarna som individer!
   I övrigt så är det varje frisk svensk medborgares skyldighet att kritisera islams utbredning i Sverige!

  • Han har mycket att stå för svars för! Uteslutande av den mest SD trogna medlemmen Thoralf Alfsson.Måste vara det oansvariga uteslutande man kan tänka sig! Varför? Är det SD:s policy att utesluta sanningssägare?

  • Samnytt jobbar för att bli marginaliserad vilket kommer ske ganska snart. En indikation på detta ser man då det gäller frivilliga bidrag till Samnytt. SD hatet som nu blommar upp i Samnytt blir som en bumerang.

   • Tänk, det tror jag inte alls.
    Sanningen ska segra till slut – inte dö bort som en gammal blöt svamp på hösten.

 18. Det är för mig en gåta hur förmenta Sverigevänner fortfarande kan rösta på SD. En stor eloge till Mats Dagerlind och hela Samnytt-gänget som inte stillatigande låter sig hunsas av Drängstuge-Karlsson och hans armé av rövslickare. Detta ska självklart resultera i en donation.

 19. De som fortfarande inbillar sig att SD är ett Sverige-vänligt parti är lika blåsta (läs ”idioter”) som de människor som ännu tror att Centerpartiet-”30 milj invandrare är inget problem” är ett bondeparti.

 20. Utan ”Politiskt inkorrekt” (som sedan blev ”Avpixlat” och som sedan blev ”Samhällsnytt”) så hade SD troligen aldrig kommit in i riksdagen 2010.

  • Jag kommer ihåg när MK deltog i ett diskussionsforum för riksdagsledamöter direkt efter SDs debut i riksdagen 2010. Han refererade till PI på en direkt fråga. Kommer inte ihåg i detalj vad som sades men han lät sig stödjas av gräsrötterna som utgjordes av skribenterna på PI. Visst har det funnits människor här där hissen inte går hela vägen upp. Men här har också funnits (och finns än idag) den intellektuella eliten. Jag pratar inte om den självutnämnda intellektuella eliten, utan den riktiga intellektuella eliten. Jag menar de människor som är av kött och blod och som är kunniga nog att kunna göra sina egna analyser baserad på gedigen kunskap om samhällets utveckling förr såväl som idag.

   Jag kom att tänka på ett gammalt ordspråk,
   ”Bit inte den hand som föder dig”.

   Men här kommer en ny devis till MK. Vår kärlek till dig/er är inte reservationslös. Det är inte ”SD forever”. Vi gräsrötter av kött och blod strider inte för SD. Vi strider för Sverige! Det är vi som har bedrivit lobbyverksamhet för SD. Det prats i fikarummen idag. Vill MK att vi skall börja prata om AfS istället? Jag har gjort det sedan ett halvår tillbaks. Vill MK att vi skall bli fler?

 21. Thoralf-gate, blev för mycket för SD. Dom visste inte att det fanns sånt stöd för honom. SD måste visa att det finns någonting alls att hoppas på!!! Nu är dom bara en i 8-klövern!!!!! SKÄRPNING!!!!!!!

 22. För min del tyckte jag att det var förjävligt när Kent Ekeroth, Jeff Ahl och Kasselstrand fick sparken.
  Om det är några som kan få fason på landet så är det dom.

 23. Man kan undra över vad det är för flumskoleoffer, som har skrivit brevet till Thoralf.
  Det aktuella alstret är rakt igenom ett absolut praktexempel på en språklig härdsmälta.
  Det kapitalt misslyckade försöket, att anlägga en myndig och auktoritativ ton är tragikomiskt.
  Sannerligen en veritabel sopa till skribent.
  Var ända in i glödheta AgFaniStan har man hittat krumeluren?

 24. Känner till ett 10-tal utlänningsärenden hos SD.
  Den i särklass vanligaste anledningen till uteslutning, är att en ”lägre rankad” SD-are trampat en högre rankad på tårna.
  Uppfattar uteslutningen av Alfsson som ytterligare ett fall bland detta stora antal!

 25. Om Mattias Karlson nu säger så, är det en total missuppfattning av honom. Antingen har han inte en tillräcklig förmåga att förstå, eller så ser han Samhällsnytt som skit och ger inte ens sina egna väljare ett uns av stöd. Jag har träffat honom och tyckte han var en slätstruken typ och högmodig och inte alls sympatisk. Hans attityd i sitt framträdande var iskallt och avvägt utan ett leende överhuvudtaget. En person det skulle kännas trist och obekvämt att sitta och prata med i ett fikarum och kännas som en bortkastad stund utan att ha någon åsikt att bolla med. Han känns inte som en bra ledartyp överhuvudtaget och är alltför uppblåst enligt min smak.

 26. Instämmer till fullo. Jag har aldrig förstått varför SD kontinuerligt valt att ge uttryck för ett kategoriskt avståndstagande ifrån de sverigevänliga alternativa medier som utan tvekan varit till stor hjälp för partiet.

  • de ær væl som svenska politikere – och svenskar i sin helhet – ær flest:

   hur rædda som hælst att inte vara ’rumsrena’

   det syns vældigt ynckligt att inte ha viljan att stå før någonting alls, att precis ALLT ær till sals, eller åtminstone till diskussion, men det ær så det ser ut. Æven før SD, numera, tyværr.

  • Nåt av följande?

   1. Därför att man genuint inte delar åsikterna på samnytt.

   2. Man är PK och tillhör 8k

   3. Man ljuger och vill smöra för MSM

  • Blir nog alltid så när man nått positionerna vid köttgrytorna. Blir intressant att följa vem som efterträder Åkesson och följderna därav. Att ge sig på alternativmedia tror jag bara är kontraproduktivt. I synnerhet om det kommer från någon som samarbetat med Expo.

   • Jag tror Åkesson kommer sitta i 40 år. Såvida han inte får ett väldigt lukrativt jobb på Goldman Sachs eller liknande.

  • Förklaringen är givetvis att han och SD inte står ut med att förknippas med lägstanivån, dvs de som modereras bort och några till.

   Men jag håller med om att ett urskiljningslöst avståndstagande är obegripligt men också direkt insiktslöst.

 27. Mattias Karlsson kan piska med sin partipiska. För dem på Samhällsnytt som ser till Sveriges bästa finns det sannerligen AlternativfS.

 28. Thoralf-gate kanske blir det som sänker SD. Hittills har dem enbart kliat rygg med ”fienden”! Men nu är dem i den STORA SANDLÅDAN!!!! Kanske det dom ville!!!!?

 29. Det verkar som om SD inte är det parti jag en gång röstat på! Kanske den toppstyrda ledningen har förlorat sitt grepp,att lyssna på sina medlemmar som betalar deras löner! Jag är verkligen besviken

 30. Voltaire:
  ”För att ta reda på vem som styr över dig behöver du bara ta reda på vilka du inte får kritisera”

 31. Vad jag saknar hos SD ledningen är vanligt folkvett och hyfs. Har skrivit till många av dessa personerna och aldrig fått svar. Problemet är partistöd och då behövs inte vi betalande medlemmar längre. Partierna har blivet självspelande pianon av några få i toppen som mist kontakten med väljaren, som under en tid troget leverera sina röster, men många kommer att förlora sin lojalitet med händelser som uteslutningen av Toralf och försöket Mattias gör att ”förklara” det som skett. Vi som förstår är att man inte vill ha personer som kan tänka själva och har synpunkter på riktningen av SD.

  • Samma här. Någon gång har jag visserligen fått svar – efter ett halvår.
   De känner säkerligen inte till att de är sämst med att svara, så de borde kanske upplysas om att andra partier är snabbare med detta, så de kan bättra sig : )

 32. MK är en obehaglig infiltrerad Quisling typ. Varför fick han inte sparken när han försökte samarbeta med vänstergrupper. Det är uppenbart att det i många fall är eliminering av kompetenta personer som ledningen ser som hot som är grunden till agerandet. De tre kejsarna som helt saknar kläder klarar inte konkurrens.

 33. Mitt intryck av Mattis Karlsson är att han är intelligent, kunnig, klok och omdömesgill. Han följer samma linje som Jimmie Åkesson, d.v.s. att göra partiet större och då måste man göra sig av med personer som fungerar som sänken och som inte appellerar till väljarna i stort.

  Thoralf Alfsson verkar ha varit ett sådant sänke med sitt knullprat m.m. Det är ju inte seriöst. Tilltalar nog bara den lilla gruppen av AfS-supporters.

  AfS fick 20 tusen röster i valet = 0,31 % av rösterna. SD fick 1,1 miljoner röster…

    • Jo de gör så klart som de vill. Och jag som läsare här läser både Aftonbladet, Expressen och diverse tidningar i min verklighet

     • Du inser att jag bygger min världsbild på dessa fundament!?

      Men de har sin plats. När klockan ringer 05:30 varje morgon, då tar jag en kik på dessa. Adrenalinflödet när man läser något av Lena Mellin eller Lars Lindström går inte att underskatta när det gäller att vakna till!!

  • 18 % när man är ensam i nischen som vill rädda Sverige är ett uruselt resultat. Det borde vara minst 35%. Varför skall de som övergett sina partier för att de fått nog stanna när de ser att SD säljer ut till de som de just övergett?

   • Extremt uselt. Men kom ihåg att det rapporterades enormt mycket valfusk i år. Och det är nog inte anmälningsbenägenheten som har ökat om vi säger så.

    Dessutom vet vi med säkerhet att sjuklövern köper röster i getton, vilket är en typ av indirekt valfusk.

    SD hade nog 22-25 % iaf.
    AFS gissningsvis mellan 1 och 4 %

  • Men kära då, var har du varit i detta livet! Han svarar på en förolämpande kommentar och svarar tillbaka,vad är problemet?

   • Jag vet inte riktigt vad du menar egentligen. Jag ville bara ha sagt att jag tycker att Mattias Karlsson är utmärkt och att nedsablingen av honom är fel.

  • Jag tycker också att Mattias Karlsson ger ett väldigt sympatiskt och förtroendeingivande intryck. Han skötte rodret mycket bra när Jimmie Åkesson var sjukskriven också.

 34. SD kanske skulle vara mer lyhörda? Som medlem och väljare vill jag att min röst hörs, inte något jävla samkönande med sjuklövern!

 35. Jag kräver av Mattias Karlsson svar om Thoralfs uteslutning! Som så många tusentals väljare.Och ett ärligt svar,inget politiskt korrekt!

 36. Wow, länkade han precis till en artikel av samnytt? Han som var med och skickade ut mejl till ledningen att man INTE får länka eller beblanda sig med alternativ media. Fyfan för SD, jag har tröttnat. Jag väljer AFS i ett ev omval..

  • SD blir sossepartiet 2.0. Men det är bra att de stjäl väljare av varandra så att inget parti kommer över 20 % i framtiden.

 37. Var det inte även så att SDs ledning förbjöd sina ledamöter från att skriva på Samhällsnytt och liknande medier? Han där Mattias Karlsson är helt från vettet den snubben. JÅ bara agerar medlöpare, springer runt och maskerar sig i kycklingdräkter, håller grillkvällar med partipolare och tar och reser till Thailand när bollen är på straffpunkten. Helt otroligt.

 38. Mattias Karlsson verkar vara en opolitlig företrädare för ett parti som många här stöttar och som han borde ta i beaktande.

 39. Mattias Karlsson är SDs bästa retoriker enligt mig. Sluta med allt onödigt hat mot han det är exakt vad Expo osv vill

 40. Ja tror det har kommit in massa liberala M människor på RIKS som inte bryr sig mycket om invandringen den är långt ner på listan finns inga nationalister kvar endast några få resten är karriärmänniskor . Ja kommer nog aldrig mer rösta SD det blir AFS om de fortsätter närmast är EU valet lägg hellre eran röst på AFS där den gör mer nytta

 41. Ord i rättan tid Mats!
  Har länge stört mig på partiledningens von-ben-attityd till den egna gräsrotsrörelsen där Samhällsnytt är en betydande, för att inte säga helt avgörande del.
  Hög tid för ledargarnityret att kliva ner från sina höga hästar om man fortsatt vill hävda att sd är en växande folkrörelse. Det blir liksom lite svårt om man samtidigt inte vill ha med folket att göra.
  Vad vi framförallt inte vill bli är en del av en 8-klöver vilket mer och mer tycks vara fallet hos ledningen.
  Jimmie Åkesson brukar stolt hävda att sd inte är ett parti som andra. Dags att visa det nu och sluta fjäska och anpassa sig till liberalmoderaterna och gå i strypkoppel hos msm och dess vänsterextrema samarbetsorganisationer.
  Räta på ryggarna och anslut er till de ni är sprungna ur.

  • Ja vi som har röstat på SD är verkligen besvikna på den oerhörda passivitet som betecknar partiet i nuläget! Vad vill ni ,vad vill ni göra,vad vill ni förbättra!

 42. Jag vill fortfarande veta,på vilka grunder Thoralf Alfsson blev utesluten! De skäl som informeras är löjeväckande

 43. Det var det illa formulerade brevet där Alfsson uppmandes inte kritisera Sveriges islamisering vi diskuterade. Att Alfsson uteslutits av andra orsaker framgick inte.

  Jag instämmer med Mats Dagerlind. Samhällsnytt är en seriös, Sverigevänlig sajt. Svara på redaktionens frågor. Förbättra relationerna till Sveriges kanske viktigaste politiska oppositionella sajt.

  Ibland måste man kliva ner från sina höga hästar. Även om Msm skulle göra sitt bästa för att svärta ner SD – och Samhällsnytt, för kontakter med den sajt man genom åren kallat både det ena och det andra lönar det sig nog bättre än att ensidigt gynna Msm.

  Ett slätstruket parti röner ingen framgång i längden…

 44. Jag tycker att Mattias Karlsson verkar vara en vettig person men det är oförståeligt varför han vänder sig mot sverigevänlig media som försöker gynna hans parti. Själv har jag tröttnat på SD då de inte är tillräcklig radikala för att kunna lösa Sveriges problem. Det är AfS som är lösningen.

 45. Hyste förr beundran och tyckte att Matias var en av de få politikern som tänkte mer på sina väljare än någon annan. Men acc vad man bedrog sig där!! Men SD med Matias Karlsson i spetsen börjar bli odemokratiska och att glömma bort sin väljare. Ja det var ett dumt och odemokratiskt beslut att sparka Alfsson och det är helkorkat att ge sig på en fri media som står bakom SDs grundtanke vilket defenetivt den inre kretsen har glömt bort. Om det blir ett extraval skall jag ta mig en funderare innan jag bestämmer mig om jag skall lägga min röst på SD?

 46. Märkligt att SD inte har förstått och vårdar de som en gång röstade på deras politik!
  Vi som ville Sveriges bästa.

 47. Bli inte förvirrade här nu. Antingen är han inte lämplig för oss vissa, eller så är han det för andra som gått och förälskat sig i honom bara, och de brukar personrösta också. På ett jobb jag hade i Stockholm och Göran Persson var statsminister röstade flera kvinnor där på Reinfeldt i valet. Frågade man varför, så svarade de att de tyckte han var så himla snygg.

 48. Sandlådan sprider sig tydligen. Vissa har uppenbara problem att skilja på saklig kritik och åsikter. Jag själv jobbar i en bransch där branschkollegor kontinuerligt granskar varandras arbeten (peer review). Syftet är att upprätthålla och öka kvaliteten och kunskapen i branschen i sin helhet. Om man börjar gnälla om ”partsinlaga” varje gång en tuff konkurrent kritiserar ens arbete lär man inte stå ut länge.

 49. MKs tid vid makten kommer gå till historien som utrensningarnas tid, likt Stalins Sovjet på 30 talet. Man kan inte likvidera meningsmotståndare hur som helst och komma undan med det. MKs dagar är räknade. Kanske kan det komma något gott ur det här och att partiet kommer på rätt spår igen. Men det krävs en ny ledning.

 50. SD har gjort sitt. Det håller inte att mjukna i takt med att läget i Sverige hårdnar. Jag hör aldrig SD uttala sig om någonting längre. Tror de verkligen att de får behålla väljarna med sin anonyma politik? Sverigevänliga my ass.

 51. SD bränner sina broar nu. De föser undan sina kärnväljare som under alla dessa år stöttat dem och i bakgrunden övertygat nära och kära att rösta SD!

 52. Anledningen till att Alfsson petades från Riksdagslistan 2014 var för att han öppet kallade sig ”islamofob”.

  Nu kan man som islamkritiker göra ett nummer av att ”islamofob” är ett påhittad ord och att ha fobi mot Islam är helt naturligt. Vilket Alfsson gjorde i sitt kontroversiella blogginlägg.

  Dock uppfattas begreppet ”islamofob” idag rent allmänt som att någon är hatisk mot muslimer i allmänhet eller drivs av hat riktad mot människor med Mellanöstern utseende och attribut.

  Detta är givetvis något som MSM kan använde mot SD för att anklaga dem för att vara rasister, något partiet vill undvika. Alltså bröt Alfsson redan då mot kommunikationsplanen och blev därmed petad.

  Men Alfsson fick en ny chans. Han fick förnyat förtroende och fick kandidera i Riksdagsvalet 2018.

  Den här gången blev ett betydligt värre blunder enligt mig. Något jag tycker är tråkigt. Tyvärr finns det många eldsjälar som älskar Sverige precis som migsjälv, men som verkar ha en tendens att göra blunder efter blunder. Att säga att man ”kn*ll*r någons mamma” hör helt enkelt inte hemma i politiken.

  Däremot kan jag till viss del återigen hålla med om kritiken mot partiledningen. Dels för att partiledningen är så usla med att hålla igång kommunikationen med gräsrötterna samt att man i det här fallet skickat ett brev som osar av seriositet och inkompetens. Två saker som partiledningen måste ta tag i.

  • Jamen för fan om någon skriver dessa grova ord till dej vad svarar du då? Dessa argument är så oerhört svaga! Jag skulle själv svara med ord som var ännu grövre mot en person som angrep mej.

  • Förrädarna kan ta sina tillmälen och diagnoser och trycka upp i pastejköket. Kalla mig gärna nazze, homo- och islamofob och rasist, vem fan bryr sig? Vi har ett land och ett folk att rädda.

  • Alltså, det är sådana fjollfasoner som har förstört landet. När förrädarna anfaller med sina lögner och jävla påhopp ska de ha en rak höger, inte ett ”förlåt”. Vi håller för faan på att försvinna som folkgrupp. Då håller det inte att buga.

 53. Det var inte längesedan man ofta jublade åt uttalanden och ageranden från SD (väldigt ofta Kent Ekeroth). Något år sen. På senare tid har det blivit alltmer sällan och allt oftare besvikelser och nu ger sig Mattias Karlsson på Samhällsnytt också. Det finns ett uttryck som lyder ”Bit inte den hand som föder dig.”, men sånt bryr sig inte MK om uppenbarligen, fastän många trogna gräsrötter finns här.
  För mig blev bortplockandet av bröderna Ekeroth m fl mfl för mycket och har sedan en tid hittat mitt Alternativ för Sverige.
  Bye bye Karlsson.

 54. SD har börjat att inta en allt för passiv roll under den senaste tiden och det kommer att straffa sig. En del säger att partiet har spelat sina kort smart och det kan jag till viss del hålla med om, men nu är det många anhängare som vill att man flyttar fram sina positioner och laddar kanonerna, annars kommer många spartisympatisörer att lämna skutan. Invandringsfrågan är den fråga som överskuggar allt annat och kan man inte lösa den frågan, så kommer man inte heller att lösa alla dom andra samhällsutmaningar som vi står inför.

 55. Partistyrelsen/partiledningen har ju nu bevisat sin agenda att bli kvitt alla invandringskritiska personer som är de tycker är obekväma för etablissemanget.

 56. De arroganta brakskitarna i SD-ledningen tillhör bottenskrapet bland Europas politiker. De kan inte ens stå för sina sjuka stalinutrensningar utan försöker förklä det i pk-floskler och lögner.

 57. Brevet i sig hade märkliga formuleringar, men vad som mig veterligen inte framgick vare sig i brevet eller i artikeln om brevet var HUR Alfsson uttryckt sig. Något som, naturligtvis, är av yttersta vikt för att ens kunna värdera huruvida Alfsson förtjänade att uteslutas eller ej.

  Var det nyanserad kritik av islam eller var det svepande kritik om människor från specifika nationaliteter? Eller ännu värre, var det namngivna individer med foto han kritiserade?

  • Du har en viktig poäng där. Men varför har inte Mattias K gett den förklaringen då!? Då skulle det inte behövas någon diskussion om orsaken.

   • ”Thoralf Alfsson uteslöts inte på grund av kritik mot islamism. Han uteslöts på grund av att han, vid sidan av hårt gräsrotsarbete, gång på gång de senaste åren brutit mot partiets kommunikationsplan på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, för att han givit uttryck för ideologiskt avvikande uppfattningar och för att han inte bättrat sig trots upprepade tillsägningar. Det senaste exemplet i raden var att han offentligt deklarerade att vissa folkslag och kulturer ”knullar sina mammor” i sina hemländer.”

    I sitt Facebook-inlägg uppger han ändå ett ”smakprov”. Det verkar trots allt korrekt att han uteslöts. Problemet är nog sannolikt att uteslutningsbrevet innehöll dåliga formuleringar om orsaken.

    • Jag skiter fullständigt i vad politikerna skriver så länge de försöker göra skillnad. Hellre sådana än anonyma, tysta politiker som ingenting gör.

     • Jag kan till viss del hålla med om att det läggs för stor vikt vid hur man uttrycker sig. Men sådant är klimatet. Så självklart spelar det roll hur man uttrycker sig när man är företrädare för ett politiskt parti. Ju högre position du har, desto viktigare blir det.

      Vilken skillnad gjorde Alfsson med sitt sätt att uttrycka sig?

     • Han har rotat fram otroligt mycket och ställt många av förrädarna mot väggen.
      Jag skrev inte att hans sätt att uttrycka sig gjorde skillnad, utan tvärtom att jag skiter i vad de skriver om de bara GÖR något.

 58. Kristdemokraterna tar sig väldigt mycket ton. Ebba gick från fyra till sex procent. Ett litet skvalp parti alltså. Väldigt hög svansföring för att befinna sig i politikens utkant. Dom ska vara glada att de får vara kvar i riksdagen. Och det beror på SD:s väljare som taktikröstade på Kd. Tror Ebba att de slipper omval? Ska bli intressant hur hon ställer sig till SD:s väljare då. En annan sak, om SD fortsätter på samma väg blir de helt utslätade. Det var inte ett sånt utslätat parti en miljon väljare röstade på. Dom ville ha förändring. Inte ytterligare ett sjuklöverparti.

  • Det får vi inte hoppas, men dom flesta tänker bara på pengar och makt, vi får hoppas på en förändring åt rätt håll .

  • Inte alla men de flesta i SD var typ ”loosers” förut men är ni delvis insläppta i finklubben. Det kan få de flesta att ändra på sig. Tyvärr.

   • Tittar ibland på vilka som medverkar i de olika partierna……………….hur är det möjligt att ge sin röst …….de må heta det ena eller det andra …………….jag strejkar !!!!

 59. Pratar flytande franska och förstår delvis holländska.

  SD är bottenappet bland ”etablerade” nationalistiska partier i Europa. Ni svenskar förstår inte hur värdelösa SD är i jämförelse, för ni har inget alternativ som kan uppfattas som seriöst.

  Jag säger inte AFS är lösningen, bara att SD är snudd på patetiska i jämförelse med sina systerpartier i Europa. Det är väl så, rösta på originalet (M), inte kopian flaggviftande moderaterna som stött M utan att få igenom en milimmeter i invandringspolitiken.

  Svensken som alltid har en rationell bortförklaring på allt. ”För extremt”, ”vänta, det ordnar sig”. Jo men tack, ni svenskar är i minoritet om 20-30 år, det går fort nu. Lycka till!

  • Tror att vi är väl många som inser detta.
   Men för tillfället är SD det bästa alternativet som erbjuds i Sverige för att vi ändå skall ha en chans.
   SD har en massa skit och brister som många av oss inte gillar !

   Jag hade gladeligen röstat AfS men de kom på banan alldeles för sent för att
   ens kunna nå % som krävs.
   Hade AfS kunnat få det där folkliga såsom Ians Ny Demokrati så hade de klarat spärren till Riksdagen, tror dock att det går ut alldeles för hårt mot
   invandringen -även att de har absolut rätt-. De skulle spela mer på det avsnittet om politiker som de har för dessa är folk trötta på !

  • Helt enig. Har lyssnat en del på FPÖ:s HC Strache och det finns inte på kartan att han skulle besvara en fråga med ett orkeslöst ”jag vet inte” eller ta en massa skit från något Skavlan-pucko.

   • Jag talar helt flytande tyska, och när man hör dessa debattera och ser hur de driver medierna, inte låter medierna driva dom, förstår man vilka som är ”herrar på täppan”. SD framstår inte ens som ett tafatt försök i jämförelse. Alltså det är helt patetiskt vad Svaga SD är jämfört med potentialen.

  • AFS är en del av lösningen kanske men ett ner gånget SD inte bra heller, ja skulle vilja se ett lite mjukare AFS tror det går hem bättre hets är inte bra bättre vara informativ utan att hetsa detta är våra villkor . Men jag väljer ju AFS alla dagar i veckan. Deras torgturne var fantastik

   • AfS kan kanske mogna lite. De ger ett för hetsigt och otåligt intryck. Många unga personer där som inte har så mycket livserfarenhet. Då tänker jag inte på Kasselstrand.

    • Håller med dig helt Berit! AfS känns väldigt omogna och hetsiga. Inte bra. Jag vill ha tillbaka SD som det var när Ekeroth debatterade i riksdagen och de inte var så förbaskat rädda att säga något som någon ur 7-klövern kunde klanka ner på. SD var tuffare för några år sedan innan uteslutningshysterin satte igång. Det var det partiet jag valde.

    • Vi behöver inte fler John Blund i politiken. Vi har inte tid med sömngångare, då läget är katastrofalt. Förresten har alla i AFS styrelse bra utbildningar och arbetslivserfarenhet. De flesta har dessutom frivilligt gjort militärtjänst, flertalet i jägarförband.
     Skulle vilja veta hur det ser ut med utbildning, arbete och militärtjänst bland övriga sopor i riksdagen.

   • Det håller inte med mjukisar längre. Det krävs handling, och det snabbt. Trög-svensken måste väckas ur sin törnrosasömn med ett par rejäla bitch slaps.

   • AFS framställde sig som de gjorde för att försöka provocera Gammelmedia att demonisera dem i valrörelsen. De märkte hur de blev ihjältigna av Gammelmedia och insåg att det är omöjligt att komma in i riksdagen utan att bli omskrivna i Gammelmedia.
    Kasselstrand tycker mycket om Trump och det var Trumps strategi för att bli president, att rida på demoniseringsvågen.

    Så du får ta AFS retorik med en nypa salt. Den hade ett taktiskt syfte.

  • Debattklimatet är ett annat i Sverige. Det parti som vill få nya väljare och därigenom vinna inflytande måste ta hänsyn till det. Politiken är ett spel som kräver att man håller tungan rätt i mun och går en vansklig balansgång.

 60. Tror SD idag skulle tjäna på att vara hårdare i uttalanden gällande migrationen av ID lösa från MENA och den osäkerhet och otrygghet den fört med sig både säkerhetsmässigt och ekonomiskt.
  Hur det kan komma sig att en elektriker som arbetat i 45 år i Sverige och betalat skatt hela sitt yrkesliv får en lägre pension än en ID lös anhörighets taliban med påstådd pensionsålder som kom hit förra veckan.
  Den omvända rasismen mot Sveriges egen befolkning som eskalerat den sista mandatperioden under påverkan av MP,S och V .borde börjas prata klarspråk om.

 61. Man börjar undra lite om SD slänger ut sitt folk till höger och vänster på grund utav att de har en plan på hur de ska forma sig och sitt parti och offra lamm till herren. I så fall är de inte värda sitt namn överhuvudtaget. De kan inte framstå som folkets räddare samtidigt de pusslar ihop sitt eget skit i toppen och fjäskar för andra partier. Alla kommer att bli avslöjade i så fall förr eller senare och då har de åtminstone själva blivit rika på kuppen, men väljarna lurade och partiet är väck.

  • SD är inte folkets räddare. Det är övertaget av globalister, infilitratörer och liberaler. ”Kämparna” har endera lämnat partiet (Jeff Ahl, Mikael Jansson), Uteslutis (Alffson med mera), eller skit har grävts fram (Millard).

   De som är kvar är alltså i stort sett kontrollerad opposition. End of story.

   PS. Alfsson är bara ett litet exempel men kan inte skriva en avhandling här. Finns många, mer graverande exempel.

  • Om SD vill göra en ideologisk omsvängning är det något som ska debatteras öppet bland medlemmar och beslutas om på en partistämma. Nu är de bara tysta och passiva. Utom i en sak och det är uteslutning av medlemmar.

 62. Vi andra vet för lite för att kunna kommentera det här. Men det kanske är strategiskt att inte ta upp den här debatten innan extravalet, hur som helst?

  Det är ju pk-media som tvingat SD att ha den hårdaste linjen av samtliga Riksdagspartier vad gäller uteslutningar pga kontroversiella uttalanden och formuleringar.

 63. Jag tycker det är vidrigt , man måste göra svåra fel för att bli utesluten , då förstår jag men det verkar vara godtycke och rädsla som styr SD . De andra partierna måste skratta åt SD att de är så förbannat rädda för allt

 64. SD-ledningen håller på att helt sudda ut den del av politiken som tilltalat åtminstone en tredjedel (eller fler) av deras väljare, nämligen kampen mot politiskt korrekta företeelser o språkbruk samt det kulturmarxistiskta etablissemanget.

  Med sparkandet av Thoralf försvann den sista frispråkiga politiskt inkorrekta fläkten från partiet. Nu verkar man mer o mer ducka och vilja bli en del av den kulturmarxistiska hydran.

  Mitt samvete väljer AfS istället.

 65. Och dessa har jagt min röst på i tre val. Är precis som sossar eller något annat parti som kör med dubbelmoral. Skitsamma vilka som sitter i riksdagen de tänker bara på sin egen plånbok. Vi betalar genom våran skattsedel partiledarens lyxsemester. Nä fy fan hädanefter lägger jag min röst på soffan.

  • Annars kan du ju lägga en sista chansen röst på AFS det gjorde i alla fall jag.
   Det kan ju inte gå mer åt HE än vad det redan har gjort.

  • SD blir bara mer och mer irriterande för varje år som går. Redan långt före senaste valet tjatade jag om soffan på alla sätt och vis. Till och med hänvisade ironiskt till IKEA. Skrev att det vore bättre att rösta på IKEA istället. Jag hade rätt. Nu ser vi läget. I kommunerna har inte SD gjort ett dugg man skulle kunna skryta med. Inte ett djävla dugg. De bara är. De bara finns där. I riksdagen uppträder de föraktfullt och osäkert och sluddrar samma sak. De leker de är någonting och undviker media istället för att effektivisera sig. De är inte slagkraftiga och gömmer sig tillsammans i toppen och lurar som gäddan i vassen och smyger som katten i buskarna. Plötsligt så rymmer de utomlands mitt under pågående jobb att hjälpa till med att skälla och gorma över de klantiga partiledarnas tramsiga lek i sandlådan. Ser till att få fart på talmannen som mest väntar på bättre tider.

 66. Systemmedia ”rasist”—stämplar SD aggressivt trots att SD är oändligt tama och försiktiga. Min teori är att det är för att minimera toleransen för allt motstånd till den kommande världsregeringen.

  AfS säger man ingenting om, man försökte tiga ihjäl dem och förbjuda deras torgmöten samt youtubekanal. Till och med SD ”rasist”-stämplade AfS. Någonting man inte glömmer i första taget.

  • yep.

   det krævs vældigt stor uthållighet att orka gå emot svenska korkade fegis-koncensus och att førsøka gøra svenskar om från det de ær nu till sjælvstændigt tænkande mænniskor.

   och tydligen har de ledande i SD trøttnat.

 67. Vi som följer Thoralf varje dag och har gjort det i många år, har ingen förståelse MK:s förklaring till Thoralfs uteslutning. Jag är helt säker på att Thoralfs svar på ”mammknullarens” inlägg betraktas av oss vanliga Sverigevänner som ett aldeles utmärkt bra svar.
  MK du får hitta på något annat som skäl för uteslutningen.

  • Jimmie Åkesson kunde ju kalla en TV-reporter för ”rövskalle” och det passerade obemärkt, trots att han sa det i egen sak och inte i tredje person.

  • Så många som jag har övertygat att rösta SD,så får man denna chock att SD uteslutit Thoralf,som jag rekommenderat runt om!

   • Där har du huvudet på spiken.
    Mattias Karlssons maktkåta beteende har han avslöjad gång på gång. Det är så uppenbart.
    SD kommer inte klara sig om inte han försvinner.

  • Exakt! Ett alldeles utmärkt svar från Thoralf. Sverige håller på att tas ifrån oss Svenskar och då diskuterar man hur någon har formulerat sig. Tror någon att Sverige kan räddas genom vackra ord eller formuleringar? Verkligheten är brutal, så det enda som kommer att hjälpa är ett brutalt språk som kallar saker och ting för vad de är.

  • Men SD vill inte bara ha 200 ”internetkrigare” som röstar på dem utan de vill ha 2 miljoner. Ambitionsnivån är en helt annan. Du är nöjd om du får vara uppkäftig; SD vill ha makt att faktiskt ändra något på riktigt. Och då räcker inte ni eller AfS 20 000 väljare. Det krävs minst 2 miljoner.

  • Det är väl knappast någon väl bevarad hemlighet att de brukar vilja knulla andras mammor. Det brukar de ju tjata om i både tid och otid 🙂

 68. Ett visst annat parti, tycka vad man vill om partiet i sig, gav hedersbetygelsen ”Alter Kämpfer” åt gamla kämpar som anslutit sig innan det blev bekvämt och opportunt. SD bedriver istället häxjakt mot sina gamla kämpar. Väx upp, Karlsson!

  • Äsch, låt han yra runt där och dilla om att han är någon slags boss med näbben i vädret. Det blir säkert karmabakslag för den göken också vad det lider.

 69. SD verkar allt mer frånvarande ju närmare en ny regering Sverige kommer.Oavsett vilken statsminister som kommer att styra landet är och förblir SD ett parti utanför den verkliga makten.
  Dags att lämna partiet för gott,det tillför inget.

  • Blir nog en hel del avhopp så småningom. Åkesson kommer att också lämna. Sedan kan ju Karlsson & Co sitta där och tro de är någonting.

 70. Hela detta ärende är en katastrof för partiet bland de trogna. När det gäller Alfssons agerande kan vi lämna det därhän, det är inte där katastrofen ligger. Uteslutningen kan i viss mån förstås på grund av hans grova och klandervärda språk. Men sedan brister det. Att låta en person motivera uteslutningen som antingen inte vet vad den baseras på eller ännu värre försöker medvetet blanda ihop korten i en sådan viktig fråga är en katastrof. Att sedan Mattias Karlsson istället för att ta ett snack med de ansvariga på kansliet klandrar de som berättar om vad som hänt är både förvånansvärt och ytterligare en katastrof. Istället borde han omgående ta tag i kansliet och sedan bett om ursäkt för hanterandet. Inte bra för framtiden. Jag menar att skriva att en person utesluts på grund av han är emot islamiseringen motsvarar ungefär som att Moderaterna skulle utesluta en person för att han är emot socialisering av all näringsverksamhet. Det är så dumt så klockorna stannar när man läser det. Karlsson, be om ursäkt och se till att sådana här saker inte upprepas.

 71. Alla dessa uteslutningar har lett till att SD mer och mer blivit en blek kopia av Moderaterna. Jag saknar skärpan och de briljanta talen man kunde höra förr från t.ex Ekeroth. En del uteslutningar har varit berättigade, men det har gått för långt. Våga sticka ut hakan, våga vara lite tuffa och säga vad ni tycker!

 72. Jag börjar allvarligt fundera på om det inte rent av är som så att SD vill ha
  färre röster. Om man ändå bara skulle samla in fårskallarna i hagen så kanske det är skönt att slippa få fler röster än vad man behöver. Får man tillräckligt många så finns ju risken att man måste bekänna färg på riktigt.

 73. SD ledningen petar tyvärr alltför ofta fel personer från partiet.
  Det ser ut som om Karlssons roll i partiledningen borde ifrågasättas, för SD:s bästa.

 74. Ynkligt av Mattias Karlsson att skriva på Facebook när han kan få tillgång till Samhällsnytt för att klargöra sin inställning i denna aktuella fråga, men också i många andra frågor. Problemet med honom är att han inte vill synas bland Sverigevänner eller så vågar han inte, då argumenten tryter?

   • Jag gillar Jimmie, han brukar hålla lysande tal. Men över hela SD ligger det numera en våt filt av rädsla att säga nåt fel, tycka nåt fel eller uttrycka sig fel. Och den rädslan har förändrat det som var SD.
    Jag saknar det gamla SD!!!

   • Yllemössor och skinnluvor. Möjligen ett antal fittmössor också. Sedan har vi stockholmsdjävlar i sina cowboyhattar och en tofs i skallen.

 75. SD har en unik position att kunna bilda opinion kring invandringsrelaterade frågor, men de väljer tystnad. De sittet som en stor propp i röret som förhindrar ett nationellt uppvaknande. Tyvärr är det så jag känner just nu.

 76. Är det inte märkligt att så fort det börjar närma sig val så läcker mk något
  skit om SD till media…???…
  Att inte någon kan ta han i örat och säga att nu får det vara nog…??…

  Att han inte är den skarpaste kniven i lådan han så gärna vill utstå sig som..
  visar han mer än väl med att hela tiden ändra i vad han sagt !

  Just det genomskinliga ändradet..var en gång i tiden det som skilde SD från andra partier..då föraktade man det som pk gjorde…
  Själv är jag glad att fler anser att mk är ett sänke för partiet och Sverige !
  Om han ändå kunde inse det själv och avgå…??…

  ” tomten..hjälp mk att få något annat att göra ”…

 77. Men jag håller med SDs kritik, ni är ofta lite rabiata i er ”bevakning” av SD där ni alltid tar sida mot partiledningen. I din långa replik på ett facebook-inlägg så svarar du ju inte på varför du inte frågade SD, istället blir det; ”ja vi brukar inte alltid få svar från SD”. Hade ni frågat SD om deras syn på saken och infogat det i artikeln hade den varit seriösare; och hade de vägrat svara så hade ni kunnat skriva det. Men att säga att vi frågade inte för det har hänt tidigare att vi inte fått svar är oseriöst tycker jag.

  • Du menar det SD som tagit avstånd från medier som samnytt utåt…??…
   även den gången var det väl mk som var i farten..??..
   i en intervju med expo om jag inte minns fel..
   och gnällt när Kent E medflera skrivit här också…
   Det är ju inte vi eller samnytt som byter historia hela tiden heller…

   • En masa frågor till dig själv? Formulera en konkret fråga eller invändning annars framstår du som efterbliven.

  • Folk har skrivit massor till SD, men aldrig fått ett svar. Ett tecken på att de inte vet särskilt mycket och kan inte svara heller då.

   • Han erkänner ju själv i artikeln att han inte bett SD om en kommentar. Ditt svar till mig är ju bara en upprepning av min text. Vad konkret är din invändning eller fråga på det jag skriver? Är du inte kapabel att uttrycka dig i skrift?

  • Titeln?

   Min syn på det hela: ”Mattias Karlsson är vad som är fel med SD, då han dels styr SD med järnhand och dels främst (uteslutande?) bryr sig om sin egen makt och lön”

 78. Det är inte så lätt att ta sig in i riksdagen men SD lämnar fältet öppet för andra när de vill normaliseras. Ingen vill ändå samarbeta med SD, de har ju sitt förflutna anses det. Så de vinner inget på det, tvärtom. Den invandringspolitik de kan uppnå är bara samma som moderaternas. Många känner sig lurade som röstade på SD för invandringspolitik och nu går de över till borgerliga, trots att de framstått som traditionellt socialdemokratiska. Tror inte det går att få till en förändring. Det blir blankröst efter detta. Ska man in i riksdagen så bör man berätta innan var man står.

 79. Ledningen kanske skulle behöva vitaliseras. De verkar lite mätta och belåtna. De enda fighter de synes mäkta med är de interna på låg nivå. På högre nivå verkar det ganska låst med personalunioner med varierande grad av relationsdjup.

 80. Som jag ser det kan SD bara rädda ansiktet på ett sätt nu….
  Rösta emot eller lägg ner rösterna för bägge

  kandidaterna 16 respektive 23 januari !!
  Och tryck in ett bildligt äpple i truten på mk tills dess !!

  • Självklart måste SD rösta rött för bägge kandidaterna.
   Släpper de fram Kristersson en gång till är det droppen för mig, då lämnar jag SD.

   • Jag tycker dom gjorde rätt att rösta för budgeten som ger mer till dom med minst pension lite mer än noll som sossarna ville.
    Men röstar dom för någon av kandidaterna ..ja då är min röst borta med…;(.

   • Politik är svårt, det finns många viljor inom alla partier, så även SD.
    Om SD.s ledning gör den bedömningen att det finns tllräckligt mycket att vinna på att stödja en kandidat, så litar jag på deras omdöme.
    Jag kommer inte att lämna SD i första taget, vägen är lång och krokig, men SD behövs, och min röst är given i kommande val.

 81. Om kontroversen med Toralf har jag ingen uppfattning då jag inte har fakta.
  Däremot kan jag förstå reaktionen mot Samhällsnytt då du Mats före valet i en artikel förespråkade AFS före SD.

  • Han har nog all rätt i världen att göra det och med facit i hand verkar det ju rimligt. Sverige behöver en Salvini men svenskarna skulle nog inte förmå uppskatta en sådan kavat individ.

  • Enligt mig så var det ett antal SD-kritiska artiklar just innan valet, och jag har därför helt ändrat uppfattning om Samhällsnytt.
   Jag läser nuförtiden Samnytt såsom jag läser all annan media, dvs msm, med ett kraftigt kritiskt granskande öga.

 82. Mycket kritik mot SD här – rena ketchupeffekten! Men, i stort sett befogat. SD är en mätt och däst katt, i kommande val bryts den uppåtgående trenden.

 83. Min åsikt är att Mattias Karlsson har rätt.
  Det enklaste sättet att visa sitt missnöje med Samhällsnytt är att, göra som jag, sluta donera pengar till dem.

 84. Jag reagerade redan för sju år sedan, när SD vid Landsdagarna i Göteborg beslutade sig för att vara ett socialkonservativt parti. Då förstod jag att SD hade en annan agenda än jag. Men man ville ju fortsätta att tro på ett parti som lyckats fördubbla sin väljarskara i varje val och är det enda större parti som har vågat peka på massinvandring och islamisering som landets största problem.

  Jag är en svensk nationalist. Jag köper heller inte SDs flört med kristendomen. Om man skall peka på problemen i samhället, så går det inte an att binda upp sig för en religion med alla dess brister och logiska kullerbyttor. Det kan hända att en reformerad och av upplysningen tuktad kristendom är bättre än islam, men det krävs inte mycket av en lära eller religion för att klara av det kriteriet.

  Vilket parti skall man då rösta på vid ett eventuellt extraval eller för den delen i det kommande EU-parlamentsvalet? Ja, Sjuklövern går helt bort, förstås. Det finns bara AfS, SD eller soffan. Var och en får bedöma vad som är minst dåligt. Men det är synd att vi står här nu efter denna långa kamp. Det känns som om vi är tillbaka på ruta ett igen, men nu med hundratusentals muslimer inne i landet, no go-zoner och en nästan olöslig framtid för nationen.

  • Det är det som var / är meningen med en kontrollerad opposition.
   Att köpa tid och se till att få igenom den massinvandringen man ville få till
   medans de som reagerade ställde sitt hopp till partiet som man trodde på.
   Kvar står de nu med en lång näsa.

    • Du fanns inte ens då,,,och kommer nu och kräver utbildning..
     att vi ska länka…gör något själv i stället !!
     GÖR som dom flesta..leta !!
     Och du,håll dig i nutid..;(

     • Du skriver och stavar inte på korrekt svenska.
      Herregud. Är du 9 år gammal?
      Kommatecken istället för punkt?
      Små bokstäver utan mellanrum efter en punkt?
      Mellanrum innan utropstecken?
      Ditt ”språk” gör ont i svenska ögon. Ungefär som skyltfönsterna i Malmö.

      Jag förstår att du röstar på Sd.

  • Passar herr Karlsson på att göra detta utspel nu när Jimmie är på långsemester i Thailand?
   Eller har han tillräckligt mandat för att göra detta uppseendeväckande utspel ?

 85. Förr i tiden stod SD på den vanliga löntagarens sida men nu känns det som de har gått långt, långt ut åt höger. Däremot vad gäller invandringen så har de närmat sig de mer liberala partierna och trillat ner i PK-träsket. Vad står näst på tur? En hyllning av globalismens fördelar eller?

  • Anar jag en skepsis mot politik långt åt höger? Konservatism och traditionalism för politik för klassiska, kvinnliga intressen så som trygghet, bevarandet utav kultur, traditioner och kärnfamiljen. Det är hemskt hur vänstern har lyckats tuta i folket att kommunism, massinvandring utav främmande män och könlösa dagis m.m. på något vis gynnar kvinnor.

   • Vem har nämt kommunism. SD har sin största väljarkår bland vanliga arbetare och t.e.x när J.Å ändrade sin åsikt om vinster i välfärden så var det många som blev besvikna.

    • SD har ett spretigt stöd, därför är det kanske tur för dom att dom aldrig kommer i en maktposition.
     Tufft att tillgodose alla viljor.
     Invandringen är vad som förenar väljargrupperna.
     En bra idé är att starta en intressegrupp som kräver en folkomröstning om invandringen.
     Ungefär som Junilistan (EU).

    • Inga vinster i välfärden innebär lägre löner för sjuksköterskor. Är det att stå på arbetarens sida?

     Och vilka har de sämsta arbetsplatserna rent miljömässigt? Privata eller offentliga? Svar: offentliga.

 86. Samnytt tar upp allt det som globalistkontrollerad systemmedia ”glömmer” att ta upp. Hur kan Mattias Karlsson ha mage att beskylla Samnytt för att vara ”i maskopi” med vänsterliberal media? Han lurar ingen med sådant trams. Han gör sig själv och SD löjliga.

 87. Samhällsnytt kanske skall dra igång ett nytt parti? Det finns säkert ett tillräckligt stort underlag för det. Partinamnet är ju i stort sett klart, Samhällsnytta. Ett väl inarbetat varumärke !

  • Små hit o dit partier är sista spiken för
   en radikal förändring.
   Det är endast till glädje för de som vill ha en permanent förstörelse av vårt förlorade land.

   • På sätt och vis, ja. Men alla har vi varit små så någonting bör nog göras . Vet inte om SD har växt för fort och drabbats av växtvärk ?

    • 82,5 % motarbetar SD.
     Kloakmedia har demoniserat fosterlandskärleken och hyllar en
     förrädisk globalism som förgiftar
     folksjälen.
     Man hyllar en teori som ändar med ett inbördeskrig och söndring av värderingar, som gjorde ett litet land till ett industriell underverk.
     Man framtvingar i det tysta en irrlära som motsätter sig all förnuft och demokratisk ordning.
     En psykosocial miljökatastrof som angriper hjärnan.

 88. Helt otroligt att svenska politiker måste vara ”perfekta” samtidigt som man tillåter migranter husera fritt med kriminella aktiviteter.

 89. Anledningen till att SD inte kommenterar Samnytt är förmodligen att det finns ett kommentatorsfält där rock bottom kommentarer inte raderas.

 90. Här är något mycket viktigare för mk att ta tag i…
  Enligt svt.se/texttv sid 106 ska kommunerna få 142,000 kr av regeringen
  för varje ”massinvandrare” dom huserar !
  DET är 11833 kr i månaden….
  DEN summan får t-ex bara dom med FULL a.kassa ut efter skatt per månad…
  en lönehöjning kallar dom den med 9200 kr…;(..

 91. Det har varit väldigt tydligt för oss som läser Samnytt dagligen att ni gjort en mycket tydlig högersväng, Mats har själv varit mycket tydlig i sin kritik mot SD och tar alla tillfällen han kan hitta för att kritisera SD (åtminstone är det intrycket man får av att läsa här dagligen) samtidigt som han verkar vara fascinerad av och mycket positivt inställd till AFS.
  SD har all anledning att vara kritisk mot hur Samnytt har agerat på sista tiden.

  • SD har gjort en høgersvæng?

   men vad fan pratar du om?

   nær jag var medlem, runt 2013-2014, fanns det inga exclusioner av medlemmar som ansåg, att de fick varna før en tilltagande islamisering.

   ær du rejælt korkad eller bara ænnu en landsførrædare?

    • ja såklart, blev fel, læsa det jag har tillrættad.

     SHN har inte gått år høger..

     det ær SD som kryper før 7-kløvern.

     det ær SD som førråder sitt land.

     • Öhh jo, Samnytt har definitivt svängt höger, AFSsympatisering är en mycket kraftig högersväng och det är vad Samnytt gjort.

      Förråder sitt land, sån smörja, SD vill ha makt och inflytande, det får man genom att prata, samarbeta och kompromissa, inte genom att vara extremisten som ingen vill prata med och som befolkningen inte vill rösta på.

     • Vet du vad yttrandefrihet är?
      Tror du att du kan säga vad du vill offentligt och ändå kan behålla ditt jobb?
      Då tror du fel, det du säger som representant för ett företag eller politiskt parti skapar en bild hos allmänheten som kan vara bra om man uttalar sig på ett bra sätt eller dålig om man uttalar sig på ett dåligt sätt.
      Detta är mycket enkla grundläggande saker, ska du företräda ett parti så kan du inte göra uttalande som befolkningen tycker är helknäppa.
      Det spelar faktiskt ingen roll om det är sant eller osant ens, man måste välja sina ord väl annars går de inte hem och väljer man inte sina ord väl så är man en urusel representant för ett politiskt parti, oavsett vilket det är.

     • ja, det tror jag faktisk jag vet vad ær.

      jag tror på, att blir man førolæmpad, då har man rætten att svara igen, særskild om det inte omfattar våld.

      det ær det principet som van SÆRSKILD som partiangehørig har ansvaret att stå før.

     • Vill du begå politiskt självmord så ger du igen med samma medel som du blir förolämpad med.
      Det är helt valfritt, men du kan inte förvänta dig att du kan fortsätta vara politiker då.
      Det är samma sak om du misshandlar någon som spottar på dig eller liknande.

     • fel.

      det ær samma sag som att jag slår in kæften som den som slår på mig, en annars fredlig medborgare.

      sluta dalta.

      sluta vara så jævkla mesig och feg.

      Villka svenskar sæger ’jag ska knulla din mamma’, eller ’din dottar ær en hora’?

      om du tycker det ær okej dær ær du vældigt illa uta.

      då ser jag ingen skillnad på dig och på muslimska fienden.

      då ær du fienden. før di hjælper vår fiende.

     • SD vill ha makt att køra en politik som Løøf,

      OK, ja.

      Men lycka till med det, du och andra SD:ar.

     • Danmark ær ett frit land, dær vi kan tænka fritt.

      Sverige ær ett land i fritt fall, ledda av sånne som du.

     • Nej, jag leder inte Sverige, då hade det varit ett paradis på vår jord.
      Men visst är Sverige ett land i fritt fall, eller iaf nära på fritt fall, det tar tid att nå botten.

     • det hjælper inte att vara MESIG!

      det ær jo det de vill att ni ska vara!

      vi får vara RAKT PÅ SAK!

      sæg sanningen, hur obekvæm den æn måtte vara.

      sen sprikar skithuset.

     • Problemet är inte att det inte sägs, problemet är ett befolkningen inte tror på vad SD säger.
      När SD säger att ”invandringen kostar x antal kronor” så kommer Löfven senare och säger ”De bruna har ingen koll, de ljuger, vi tjänar pengar på invandringen” och så tror 80% av befolkningen på Löfven.

      Problemet är att media har så stort inflytande och givetvis även indoktrineringen i skolan.

     • men om man då går EMOT sanningen då ær man MEDSKYLDIG!

      SD har væl finansiella kapicitetet att anlita oberoande, internationella finansexperter?

      då ær det væl bara att få dem gøra upp:

      vad kostar invandringen?

  • Jämför vi kan vi också se..vi som läser ofta…att Kent Ekeroth och flera andra

   skrivit flera egna artiklar på samnytt…kanske kasselstrand inte ville skriva här själv…??… eller fick..??…
   Han fick sina 15 minuter i rampljuset och försvann….
   och ska vi vara kritiska så var det väl mk igen då som var i uteslutartagen..
   så även den gången var han inblandad…och ger mig faaan påp var med och smygstartade afs..ihop med expo..:)..haha god jul !

   • Vill inte på något sätt vara otrevlig men din kommentar var ganska obegriplig, jag förstår inte vad du menar, du får nog läsa din kommentar och redigera den lite för det där blev inte bra 🙂

    • Jag ska vara trevlig då om du har svårt att ta in det jag skriver.
     !. Det var EN gång som samnytt skrev positivt om afs.
     Vilket jag jämförde med att samnytt skrivit positivt om SD
     en hel del gånger mer och därför inte kan anklaga samnytt att ta sida.
     2.kanske det berömda uttrycket inte passar alla men kasselstrand och dennes parti var populära ungefär 15 minuter i politikens tid.
     3. Det var väl flera uteslutningsärenden som även då leddes av mk..??..som gjorde att flera då bildade afs.
     4. var kanske sarkastisk i överkant men mk är inblandad i både det ena och andra verkar det som..

     • Jag har inga problem att ta in vad du skriver, men där var ju så många stavfel och språkliga fel att det blev oförståeligt till stor del, som sagt, jag vill bara be dig läsa innan du klickar på ”kommentera” så folk förstår bättre.
      Jag citerar dig för att peka på vad jag menar
      ”Jämför vi kan vi också se..”
      ”Han fick sina 15 minuter i rampljuset och försvann….
      och ska vi vara kritiska så var det väl mk igen då som var i uteslutartagen..”
      Jag kan inte se hur det hänger ihop på något som helst sätt.
      ”och ger mig faaan påp var med och smygstartade afs..ihop med expo..:)”

      Tyvärr blev det ju så mycket fel att mer än hälften av din kommentar var mycket svår att förstå.

     • Nu skriver jag inte för att det ska vara pk-korrekt Svenska
      så det passar alla…
      jag tror nog budskapet gick fram….och vem är du att anklaga mig bara för att just du inte ser det jag skriver…??..
      sedan är det helt fritt att bara hoppa över det som inte passar,grammatiskt rätt eller inte !
      känns mer som ditt nick borde vara tvärtom…

     • Nej du behöver inte skriva 100% korrekt, men du kan ju inte hoppa över ord och räkna med att folk ska förstå vad du skriver.
      Du skrev ju ett svar till mig så nog tusan får jag klaga på vad du skriver då ifall du skriver så dåligt så det blir obegripligt.
      Nu tar du det ju uppenbarligen personligen, jag ger dig lite kritik så det ska bli bättre i framtiden, finns ingen som helst anledning att bli sur eller arg för det.

     • Nej då jag är inte lättkränkt men när du ändå missade det jag skrev..trots att jag gjorde det enklare bara för dig..och du
      ändå gnäller..får du leva med svaret du fick..

     • Förlorade debatten?
      Du kanske skriver lika dåligt och förstår vad som skrivs när det saknas ord osv men det gör inte vanliga vettiga människor.
      Att han sen hade en massa fel i sina påstående lät jag vara för jag ville vara snäll och hjälpa honom att kommunicera bättre, det gick tydligen inte hem för han var inte mottaglig för kritik.

  • Nä, den analysen träffar inte rätt. Berättigad kritik ska framföras. På sista tiden har SD varit duktiga på att leverera berättigad kritik.

   Sedan är det löjligt att sätta AfS mot SD. Både AfS och SD behövs i riksdagen. Det är inte bra med bara ett av partierna i riksdagen utan båda ska vara i riksdagen. Det viktiga med AfS i riksdagen är att de vågar föra en mycket hårdare retorik än SD vågar.

   Många som röstade på AfS röstade även på SD i kommunalvalen och landstingsvalen. Många som inte skulle ha röstat överhuvud taget röstade på AfS. Många som tycker SD har blivit för flata skulle sluta att rösta överhuvud taget, men fick AfS att rösta på.

   SD skulle tjäna på att ha AfS i riksdagen. Det finns ingen anledning att hålla på att skapa tvedräkt mellan Afs och SD.

   • Berättigad kritik ska självklart framföras, men det är ju inte alltid det, i detta fallet med Thoralf så är det ju t.ex riktigt illa.
    AFS är så litet så det finns knappt, att deras sympatisörer är väldigt aktiva här i kommentarsfältet är däremot tyvärr helt sant.
    Nej, SD skulle inte tjäna på att ha AFS i riksdagen, om AFS skulle hamna där så tar de röster från SD och det är mycket sämre med två svaga partier i riksdagen än ett stort och starkt.

 92. Jul hälsningar till Svenska kvinnor, skaffa larm, en stor man och gå inte in i gränder där det inte finns skandinaviska svenska män i närheten

   • De du pratar om är pojkar 14-17 åringar som ännu inte har lärt sig att vara män, de utvecklas fortfarande. Media har försökt att måla ut oss män efter detta men de intellektuellaste personerna vet att detta inte stämmer

    • Om man gör det genom att säga att muslimer har sex med sina mödrar i sitt hemland så ja definitivt.

     Kritik kan man framföra, men inte på ett sätt som gör att nästan hela befolkningen tycker man är en knäppgök.

     • ok.

      hær i Danmark tycker så gott som alla, att din statsminister, Stefan Løfven, ær en knæppgøk.

      Faktum ær och bliver, att muslimerna tillber en ’profet’ som var pædofil.

      Bestrider du det?

      Bestrider du æven att kusingifte ær utspridd inom Islam?

     • du glömmer en sak…du är i ett normalt land, och vi är i någon form av parallell verklighet här.

     • Har muslimer sex med sina mödrar?

      Svaret är NEJ.
      Påstår man en sådan sak så kan man inte vara politiker, då ÄR man en knäppgök och det fattade han själv också och ångrade att han skrev så.

      Är du dum på riktigt?

     • du.. ha lite.. courage.. våga svara på mina frågor, inte dina egna.

      Faktum ær och bliver, att muslimerna tillber en ’profet’ som var pædofil.

      Bestrider du det?

      Bestrider du æven att kusingifte ær utspridd inom Islam?

      hur sægs.

     • Ja visst var han pedofil, vad har det med påståendet att muslimer har sex med sina mödrar att göra?
      Det händer givetvis att det sker kusingifte, det är för övrigt inte unikt i världen om du tror det.

      DET var inte vad han påstod, DET var inte problemet, förstår du verkligen inte vad problemet är när man låter känslorna ta över och man bara slänger ur sig skit som politiker?

      Svara nu på mina frågor.

     • Han försökte svara på samma nivå som den andra, ofantligt korkat som politiker, ignorera idioter, blockera eller vad som helst, sänk dig inte till idiotens nivå.

     • Så du tror fortfarande att välkammat och polerat vinner fullskaliga krig?Lycka till.Vi andra är beredda att skita ner oss.

     • Han har sagt att han ångrat sig, ja. Men du försökte vända det till att han påstod att muslimer har sex med mödrar. Att vara ärlig när man skriver om andra är också en dygd.

     • Jag tror, generellt sett, att de politiker som alltid talar enligt kommunikationsplanen är de som är farliga – inte de som häver ur sig en och annan groda. Så jag tycker att du har helt fel,

 93. I valen 2006, 2010 och 2014 ökade sd med 100%. I valet 2018 ökade sd med blygsamma 30% – trots flyktingkris, DÖ, terrordåd och ett större och rikare parti.

  Det är ju helt sanslöst dåligt givet förutsättningarna och i jämförelse med perioden 1998 – 2014.

  Vad tror ni är skälen till denna tvärnit i utvecklingskurvan?

 94. Känns som om det är dags att lyfta bort Mattias Karlsson från sin framträdande roll inom SD. Han behöver lite tid för eftertanke om var han egentligen står inom rörelsen. Under en period av tillbakadragenhet eller en sk, time out kan han få möjlighet att slipa lite på sitt muntliga framträdande och öva på att uttrycka sig betydligt tydligare i tal, eftersom han i nuläget är alltför mycket av en mumling, jumling när han uttrycker sig verbalt.

 95. Det känns som SD fjollar ner sej allt mer för att få fler kvinnor att välja dom,men samtidigt som fler kvinnor söker sej till SD så lämnar fler män partiet som inte ser allvaret i landets utveckling som inte gynnar kvinnor.

  • SD riskerar att förlora några tusen radikala män (AfS fick 20 000 röster) men kan vinna hundratusentals kvinnors röster. Man kan vara en obstinat liten klick internetkrigare eller så kan man eftersträva verklig makt. Valet i år gick SD fram med över 300 000 väljare. AfS och NMR fick 22 000 tillsammans.

   • Visst men man behöver inte förlora sin själ för det…
    utan alla fadäser mk varit inblandade i hade SD varit ett 35 % parti !

     • ” jag kan förstå att du kan tycka så ”……men fakta är ändå att SD gjorde ett plattval….
      och att mk inte är speciellt populär heller…

     • Jag tror inte heller Karlsson är någon valmagnet (Men han är ganska snygg), men jag tror inte han förlorar röster för SD heller. Åkesson är den som SD lever på opinionsmässigt. Jag tror många sjuklövare gillar honom utan att erkänna det.

     • SD gjorde ett mycket sämre val än förväntat ja, men vi kan bara spekulera i varför. Inte var det för att alla flydde till AfS i alla fall. Ditt argument faller eftersom inget radikalare parti gjorde bättre.

    • SD skulle växa mer om de stod upp för sina medlemmar och bad journalistpatrasket dra åt helvete. Folk glömmer fort bort vad som har varit tidigare.

   • Men vilken slags politik för partiet?En slätstruken passiv och feg integrationspolitik som dessutom blivit synnerligen islamvänlig.På vilket sätt är detta bra för Sverige och svenskarna?

    • De för inte så mycket politik utom när de kan avgöra som vågmästare eller när regeringen låter bli att lägga förslag de vet SD kan fälla. När de får makt kan de föra politik. Utan ett stort väljarunderlag spelar det ingen roll hur radikalt partiprogrammet är.

    • Alla röstar på vad dom vill, jag tycker inte röster är bortkastade. Jag resonerade ur SDs perspektiv och de vinner nog hellre 20 röster för den röst de förlorar från dig. Men ur AfS perspektiv så är det ju jättebra att du röstar på dem. Men det är väl inget att kritisera SD för?

    • Så länge man röstar på det man tror på är ens röst inte bortslängd. Det spelar ingen roll om det man tror på får bara en enda röst.

    • Ja man kan ju spekulera om vad som hade hänt om inte om fanns. Men tror du de hade gått fram mer genom att vända sig till AfS väljare? Eller gick radikala nationalister till Löfven för att SD var mesiga?

   • Vad ska SD med makt till om det på agendan inte står att islam ska bort från Sverige och en massa invandrare som inte ska vara i Sverige kastas ut?

    Eller är det bara makten som sådan som eftersträvas, precis som i alla 7-klöverpartier.

    • Men du har inte förstått hur politik fungerar då.

     Man måste ha en politik som en majoritet av riksdagen kan acceptera, att ha en politik som 80% av riksdagen tycker är helgalen fungerar inte och SD (eller något annat parti) kommer inte få egen majoritet under överskådlig framtid så därför måste man samarbeta och kompromissa, det innebär att du inte får igenom 100% av din politik.
     Det är bättre att få igenom 10% av sin egna politik än 0%.

     • Om man vill förhandla om något då måste begära hela handen om man vill ha ett finger. Vad SD erbjuder är bara ett finger och då får de inget finger. Svårare än så är det inte.

    • Med den lagstiftning vi har är det inte möjligt att förbjuda en religion. Tvivlar du på att invandringslagarna skulle uppehållas och effektueras bättre med SD vid rodret än med S Eller att SD har den absolut bästa chansen till sådan makt att man kan börja vara effektiva

     • Lagar hit och dit. De kan ändras. Det jag tvivlar på är att SD inte kan upprätthålla och effektuera tillräckligt mycket av det som verkligen behövs.

     • Det kan jag köpa, men vet vi att det kommer att bli så?

      Under valrörelsen sade alla moderat och kristdemokrater i valstugorna som jag talade med att de skulle samarbeta med SD men att de under valrörelsen inte skulle höja en röst för det. Vad blev det sedan. En total lögn som jag känner det.

     • SD ledningen minns, de har själva förlorat jobb och blivit misshandlade. Aldrig glömma, aldrig förlåta som Ekeroth säger.

  • Bra om det vore som @lindaliljecrona:disqus skriver. Men Paula Bieler och ett halvdussin andra kvinnliga riksdagsledamoter skriver arligen ett par anti-abort motioner (kolla pa riksdagens webbsida). 95% av Sveriges kvinnor ar okay med abort (kolla Pew Research webbsida). Abort ar dessutom en symbolfraga i Sverge. Verkar vara en konstig strategi om man vill oka antalet kvinnliga roster!

   • Om man hakar upp sig på SD:s åsikt i abortfrågan då är man fan i mig dum i huvudet. Vad är alternativet när islam styr Sverige? Då är det förbjudet med abort. Svenska abortliberala kvinnor säljer ut sig själva.

    • Eftersom SD är inkompetenta när det kommer till opinionsbildning och maktspel och inte använder varje tillgängligt tillfälle till att försöka få folket att förstå att invandringen är en ödesfråga för det svenska folket och istället försöker bredda sig och ta över frågor som de andra partierna har i stort sett lika bra politik för, så ligger ansvaret mycket tungt över även SD här.

     Åkesson själv har till och med sagt upprepade gånger att de andra partierna tagit över SDs invandringspolitik, vilket är bland det mest politiskt-taktiskt inkompetenta uttalande jag hört. Ms och Ss migrationspolitik har med andra ord certifierats som tillräckligt bra av Åkesson själv. Istället skulle SD från första sekund sagt att de andra partierna inte gått ens i närheten så långt som behövdes.

     SD är idag en broms som hindrar den nödvändiga utvecklingen i migrationsdebatten som måste ske för att folket ska inse allvaret i situationen. De tar dessutom avstånd från alternativmedia och föraktar sina gräsrötter på nätet.

     SDs nuvarande partiledning är som en pest som drabbat partiet.

   • Det kan jag hålla med om men det var media som lyfte den frågan det var aldrig en prioriterad fråga. Men visst svårt att förklara för väljarna varför de har den frågan. Man kan ju alltid ifrågasätta antal veckor men det är få aborter som görs efter vecka 12 eller vad det var i alla fall.

    • I USD tillats aborter oftast till vecka 20-22. Visst kan man ha debatt, men inte om man vill vinna kvinnoroster.

     Sedan vill jag gora dig uppmarksam pa att Paula Bieler motionerat om att kvinnor aldrig borde fa abortera Downs syndrom foster (kalla: riksdagens webbsida motioner). Tank om Centern hade fatt nys om detta och dragit upp fragan i partiledaredebatten. Vad tror du Jimmie hade svarat????

 96. Jag är böjd att hålla med Mats här. SD:s ställningstagande mot okontrollerad invandring och ståndpunkt mot islamisering av Sverige, gör skälen för Alfs uteslutning mycket märkliga. Vad försöker SD säga? År SD inte längre kritiska? Vill SD inte längre stävja utvecklingen av islam i Sverige? Enligt Jimmy är islam ett hot mot Sverige. Varför ange skäl i brevet till Alf som inte är grunden för uteslutningen? En uppmaning till SD… Var raka i er kommunikation. Annars riskerar ni att tappa stöd. Ni är i Riksdagen på grund av att era väljare uppfattar er som motståndare till den okontrollerade invandringen. Tro inget annat.

 97. mattias är en skithög som ska väck om sd ska ha någon framtid, alternativet är ju att bli en del av 7-klövern som är hans våta dröm

 98. Det händer alltid något när Jimmie inte är på plats. Och huvudfiguren då är alltid Mattias Karlsson. Den litar jag inte för 5 öre på.

  • Kan du paminna mig om vad Karlsson har gjort nar Jimmie varit borta. Jag har ett svagt minne men kan inte komma ihag detaljerna

 99. Hoppas att SD,s ledare läser kommentarerna här………………………..’
  Eller struntar ni i era väljares kunskap ?

   • du? jag VAR medlem av SD, men sedan det partiet øvergav sina værderingar/’værderinger’ (de stod tydligen alldrig upp før dem) var det fel av mig, tydligen.

     • För att man kan inte ha folk som skriver att man ska meja ner folk vid gränsen och den typen av antingen absurda uttalande eller rent hatiska uttalande eller uttalande som är helt felaktiga och ger helt fel bild av SD.

     • För mig är det självklart, men det kanske det inte är för andra så jag ska förklara.
      Om du ogillar Islam så kan du framföra detta på olika sätt, du kan göra det genom att nämna allt det negativa med Islam (utan överdrifter, generaliseringar och lögner) eller så kan du nämna detta genom att kalla de för p*ck, getkn*llare och en massa annat som är högst olämpligt.
      Använder du den sista exemplet så kommer rasisterna i Sverige att jubla, alla 20.000 av de, medan alla andra tycker att personen går långt över gränsen och att politikern är högst olämplig eller en knäppgök.
      Kör du variant ett där du sakligt lägger fram argumenten och problematiken så är det ingen som jublar men du kommer istället ha ett par miljoner människor som håller med dig och fortfarande någon miljon som tycker du är en knäppgök.
      Men man måste förstå att det är bättre att ha ett par miljoner människor som håller med en än 20.000st.

     • Men nu har mk ändrat sig igen…det var tydligen inte det men vad det var är fortfarande otydligt.
      Han skyllde på en nybörjare som inte var en nybörjare..
      och sedan var det inte hon heller..samt att du klagar på hur jag skriver på ett forum…
      DÅ kan du väl ändå inte var stolt över hur ”kansliet” på
      SD skriver om sina uteslutningsärenden..
      precis som mk snärjer du dig själv.
      SD har gått i fällan,du med som skriver om en ”bild” man ska
      ha om SD…
      återgår inte SD till verkligheten så kommer dom att dala igen.
      Och då är jag ändå SD trogen med min röst,hur tror du vanligt folk ska tänka om SD då…

     • Jag har redan skrivit tidigare att hon som skrev brevet till Thoralf aldrig någonsin borde skriva fler brev.

      Sen kan du tro och spekulera hur mycket du vill, SD kommer inte att dala för att de slänger ut folk som inte kan uttala sig vettigt, de kommer fortsätta att växa.
      Om du tillhör den gruppen som tilltalas av att slänga ut alla invandrare så kommer du bli besviken, det vill inte SD och inte ens AFS säger att de vill det.

     • Nej jag vill inte slänga ut alla invandrare..bara massinvandrare som inte sköter sig och våldför sig på vårt land.
      hoppas du inte sätter i halsen av mitt rättframma sätt om det..
      Nolltolerans mot brott begångna av massinvandrare.
      DET går bra att säga och tycka i både Danmark och Finland
      men hos SD är det bättre att ligga lågt och tänka på
      vad väljare som man ändå aldrig kan få..tycker…

      Röstar man inte nej till både krissterson och löven
      så är det tack och adjö för mig och många.
      Man har guldsits att få ett extraval,tar man den eller ska man tänka på ”värdebilden”
      God Jul på dig nu ;)..

     • SD vill ju ha automatisk utvisning för grova brott begångna av invandrare, detta har de uttryckt många gånger.
      Så du verkar inte ha så bra koll på vad SD står för fast du säger at du är medlem 😉

     • Alla måste ju skickas tillbaka om det här ska kunna vändas det måste du väl fatta själv? De föder ju barn som r*ttor. Bara en tidsfråga innan svenskarna är minoritet om de inte åker tillbaka.

     • Du kan inte skicka hem ”alla”, det finns ytterst få som vill det.
      Du måste ha en politik som kan accepteras, det innebär att den måste förändras gradvis.

      Sen kommer det aldrig bli så att alla invandrare skickas hem, det vore helknäppt och självdestruktivt. Men vi skulle säkert kunna bli av med en miljon ganska omgående som inte tillför Sverige något alls.

     • Men islamiseringen kom ju väldigt snabbt, så förändring åt vänster behöver tydligen inte ske ”gradvis” utan bara när den är åt höger?

     • Skickar vi tillbaka 1 miljon är vi på rätt väg. Sen bort med alla former av bidrag o hjälp till de som kommer hit. Samt utvisning av alla som begår brott. Då börjar det likna nåt.

     • Finns en betydligt bättre möjlighet till god politik i samarbete med Kristersson o Ebba än om man sitter på läktarn eller ger Löfven makten. Att nobba Kristersson är i praktiken att ge up o ge Löfven styrpinnen eftersom ett nyval inte skulle gynna möjligheterna till SD politik sammantaget

     • nej det tror jag inte vem tänker du på? mig? jag är medlem i SD men lär gå ur så slipper ni ha tänkande människor i leden,

      önskar er all lycka i framtiden!

     • du, ett litet hint.

      det ær ni i Sverige som behøver hjælp, inte vi hær i Danmark.

      och det skyddet ni behøver ær skyddet från er sjælva.

     • ok.. då kom vi så långt..

      fråga:

      Varfør arrangerar inte SD en folkets demonstration emot alla problemen inom vården, ældreomsorgen och den generella brottsnivån?

      (alla vet detta enbart skyllas muslimer)

     • Är det folkets demonstration så är det väl folket som ska anordna den och inte några politiker…
      Vad skulle en sådan demonstration åstadkomma? Vem skulle våga visa sig i en demonstration som SD leder, de flesta vågar inte vara öppna med att de röstar på SD och de övriga partierna hade ju ändå bara förkastat det.

      Jag tror att SD inte ser någon vinst i att göra det, däremot skulle Samnytt kunna vara en spindel i nätet för att ordna en sådan demonstration (och det har jag varit på de ett par gånger om) men det har aldrig besvarats.

     • av någon anledning gør svenskar inget annat æn det de blir beordrad att gøra.

      fråga inte mig varfør. jag fattar det inte.

      en demonstration skulde såklart visa, att de finnes en stor andel av svenska befolkningen som sæger ifrån!

      hur står en del av den franska befolkningen tror du gick omkring på Champs Elysées?

      SLUTA vara så fakking svensk och sækerhetskramande.

      Det gæller ditt land!

      KØR førfan! KØR!

     • Det beror givetvis på från när du jämför, pratar vi om 30år sedan så är det självklart att de har utvecklat politiken, den måste ju passa in hos en stor andel av befolkningen och inte bara några enstaka procent.

     • Den ska inte passa in hos befolkningen. Den ska göra det som är rätt. Det där fullständiga skitsnacket om att ”passa in” är orsaken till att Sverige ser ut som det gör nu.

     • Men då begriper du inte hur politik fungerar.

      Vi säger att det finns en sak (och endast en sak alltså) som är det klart bästa att göra, om 95% av befolkningen tycker det är helknäppt så hjälper det inte att stå fast vid det i all evighet, då händer ingenting.
      Men låt oss då säga att man förändrar politiken så den är mycket bra men inte perfekt och istället så tycker 50% att det är helknäppt, då är sannolikheten att man får igenom den politiken väldigt mycket större.

      Jag gör en jämförelse.
      Vi säger att din familj inte är så hälsosamma, ni äter pizza varje dag och ni har alla 30kg övervikt.
      Lösningen på problemet är att ni slutar äta pizza men det är bara du som vill det, de andra vill fortsätta äta pizza varje dag.
      Om du istället föreslår att ni drar ner på det, ni äter pizza 3 gånger i veckan så kanske du får de flesta med dig istället för alla emot dig.
      Med andra ord, det är bättre att få igenom delar av vad man vill/tycker är bäst än ingenting alls.

      Detta är helt grundläggande, politik är inte svart eller vitt.
      Har man egen majoritet så behöver man inte kompromissa men nu har inte SD detta.

     • Jo, jag ser hur politiken fungerar. O den fungerar inte. Det är den som skapat nuvarande situation i Sverige. Genom att precis följa det resonemang som du för. Spelar ingen roll om 95% tycker det är helknäppt att inte skjuta sig själva i huvet. Då får man rädda de som går att rädda. O det gör man inte genom att gå med på saker som handlar om att folk ska skjuta sig själv i huvet.

   • JAG har varit medlem i SD och har lagt min röst på dom sedan 2006.
    Brukar vara den som alltid försvarar SD här och annars men nu har det gått för långt.
    Den som läst (och förstår vad jag skriver) har sett att jag i alla år kritiserat mk just för att vräka ur sig skit om SD och det i alla lägen det minst passar.

    • Jag känner inte en enda människa som ogillar MK, tvärtom så tycker alla jag känner att han gjorde ett oerhört bra jobb när Åkesson var sjukskriven.
     Gått för långt? Genom att slänga ut folk som inte kan uttala sig på ett bra sätt?

     Det är givetvis valfritt att tycka, själv vill jag inte ha några politiker inom SD som inte kan uttala sig på ett vettigt sätt, oavsett om det är offentligt eller anonymt i ett kommentarsfält.

     • Men då fick du en ny upplevelse då,JAG ogillar starkt mk !
      Även jag kommer fortsätta rösta på SD då det inte finns andra alternativ.
      Oavsett så har det gått för långt .
      Får man inte ens tycka illa om islamiseringen för att vissa tycker det är opassande är inte SD ett parti för vanlig folk längre…
      mk kan börja med en kurs i ödmjukt framträdande där någon annan skriver vad han får säga,då kanske SD kan få tillbaka förtroendet från mig och andra.

     • Jag känner inte dig så du räknas inte in, jag räknar de som jag känner och umgås/träffar där politik kommer upp i samtalet, det är hyfsat många men har aldrig hört något negativt om MK.
      Självklart finns det såna människor, det finns folk som tycker att Åkesson är kass också.

      Men nu är det ju inte så att kritik av islamiseringen är fel, det är HUR man kritiserar det som är av betydelse.

     • Är det du mk…??…
      För det du säger är inte riktigt klokt.
      Du låter som svt…i rapporteringen av morden i marocko..
      ”skärskador”…;(;(
      DET är väl en rimligare rapportering om islam enligt dig då..mk…??..

     • Skärp dig, om du inte fattar att det spelar en oerhört stor roll i hur man uttrycker sig så är det nog dags för dig att börja om 1:a klass och gå om hela grundskolan.

   • Jag har ocksa rostat pa SD men ar kritisk till deras agerade. @Skurup11:disqus har en ikon som sager ”Heja Jimmie”. Uppenbarligen ar han 100% fanboy. Men kanske vore det battre att agna tiden at att kritisera L och C och lamna AFS darhan.

    • Jag har stått bakom SD sedan jag röstade på de första gången, just för att de har den bästa politiken av de politiska partierna vi har att välja på.
     Det är ju AFSare som kommenterar här fritt, folk som hatar SD för att de tycker SD är för mesiga (folk som inte förstår att man kan inte vara extremister om man ska få många väljare).

     • Man skall inte skriva i affekt. Om Toralf regelbundet skriver i affekt sa borde han varnas med brev. Sedan kan uteslutningsbrevet referera till alla varningsbrev.

      Nu verkar det vara ett fall. Toralf forsvarade Jimmie med en affektkommentar. Inte ens en fanboy kan tro att detta var det riktiga skalet. Tills SD framlagger bevis sa tror jag pa Toralf.

      For ovrigt har jag inte en susning om vilken typ av manniska Toralf ar. Han kanske ar en skitstovel, men det ar upp till SD att belagga allt i uteslutningsbrevet

     • Thoralf har många gånger gått över gränsen, det var ju ett av skälen till att han inte fick vara kvar på riksdagslistan för 4år sedan och det har varit många gånger efter det också.
      Sen kan det säkert ha varit något personligt också men det kan vi bara spekulera kring.
      Han är borta, det fanns anledningar till det, politiken går vidare och vi har fortfarande stora problem i Sverige att ta itu med.

     • ”gått över gränsen” – da skall partiledningen precisera.

      Han ar borta, men uteslutning utan bevis skrammer bort alla kompetenta.

      Tror du Karlsson, Kronlind och Bieler skulle klara av att bli ministrar? SD behover dugligt folk att ta itu med problemen.

     • Men nu är det ju inte AfS som är extremister.. De är ju de mest normalt funtade av alla partier. Du kan ju inte utgå ifrån ett dårhus som normalen.. Det är de som sitter i riksdagen som är extremisterna.

     • AFS är extremister, precis som V, MP och Fi är.
      SD är partiet som står för det vettiga, tyvärr har de haft rent för många knäppgökar i partiet som gång på gång på gång gör bort sig, annars hade SD förmodligen legat på åtminstone 25% i valet kanske upp till 30%.

     • Nej, finns inget extremt överhuvudtaget med dem. Anser man att rädda sitt eget folk o land är extremt då har man förmodligen en fysisk felkoppling i huvet. O det kommer naturen att ta hand om på sitt eget lilla vis. Just för att man då är för extrem.

     • Nej, de är inte extremister på nåt sätt. Det är du som TYCKER att de är extremister. För att du har flyttat gränsen för vad som är normalt för dig till ett absurt område. Men jag pratar utifrån naturen. Utifrån evolutionen. Det som avgör om en art överlever eller inte. Det som naturen anser är normalt. Inte vad ett gäng galna vänsterextremister anser är normalt. Det är totalt ointressant. Vill man dö ut utan motstånd o tycker det är normalt så kan varken jag eller naturen hjälpa dig. Då är man rent objektivt extrem. För då överlever man inte ens.

  • tydligen.. och det har de gjort på vældigt længe..

   har før mig, att de blem tillrådade af Dansk Folkepari att ligga lågt och att kompromissa.

   problemet ær, att dansken ær pragmatisk, svensken vælldigt ideologisk/konstig

   och då kan du få vænta tills helvetet fryser till is

 100. 7klövern leker i sandlådan men här är rena lekstugan, är det inte någon vuxen i rummet?
  Tror verkligen samnytt att det går att rädda Sverige genom att sälja sig till AfS, splittring gör bara att vi går tillbaka till våra gamla partier när AfS är här och värvar och bryter sönder den enda möjligheten att slå sönder 7klövern.
  Det finns inte plats för ett konkurrerande parti, då går bägge under, och samnytt också, 0.3% till AfS men på grund av AfS agerande här tappade SD minst 10% som mätningarna visade, blir aldrig ungdomsgruppen vuxna någon gång?

  • Var har samnytt salt sig? Erik Almkvist hade en kroknika som stodde AFS till 50% och SD till 50%. Fria Tider ar mycket mer AFS-vanliga. Jag kan ha missat nagot pa Samnytt. Kan du hjapa mig med en lank eller tva?

   Du kan naturligtvis tro att SD forlorade 10% pga AFS men har du nagra data?

  • Det finns ingenting som helst som tyder på att någonting kan rädda Sverige eller ens väst. So bring out the booze and let’s keep dancing.

   Det är helt och hållet Sds fel att de skriver klantiga brev fyllda med fel och lögner när de utesluter sina medlemmar. Man kan inte beskylla Samnytt eller andra partier för det.

  • Fram med data som stödjer att SD tappade 10 % pga AfS så ska jag börja rösta på SD igen!

   Det finns dock absolut inget som tyder på att SD tappade 10 %. Däremot hittade SD sin ryggrad för en kort stund, men när AfS gjorde dåligt ifrån sig (Mkt pga att många SD-väljare vägrade rösta på dem trots att dessa SD-väljare erkände att AfS hade den bästa politiken), så kastade SD bort sin ryggrad igen.

   Sanningen är att SD är usla på opinionsbildning och allmänt inkompetenta som inte klarade av att öka mer i absoulta tal i valet 2018 än i valet 2014 trots att Sverige just gått igenom de värsta åren någonsin avseende massinvandringens konsekvenser för landet och dess folk. Det är ett underbetyg som heter duga.

 101. Många namnkunniga som uteslutits har en sak gemensamt.
  Det kör sitt egna race, jag tänker på Kent, Thoralf och Kasselstrand. Det är som om små subkulturer bildats och de kan uttrycka sig precis som de själva vill.
  De blir som små egna partiledare som säger precis vad de själva tänker vilket bara uppskattas av deras närhet.

  SD har ingen nytta eller glädje av att SD anhängare blir ännu mer SD anhängare. Ska det hända något i politiken så måste andra också tycka att SD är ett dugligt alternativ.
  SD måste övertyga nya grupper väljare som idag röstar på sjuklövern.

  Se på hur Reinfeldt och Schlingman lyckades med nya arbetarpartiet då tidigare Moderatledare alltid tjatat om skattesänkningar för de riika.

  Nu anser vissa gamla SD anhängare att partiet gör fel som inte är ännu hårdare, tydligare och rakare i sitt sätt att vilja bedriva en sund invandringspolitik. Vissa är väldigt sura på uteslutningar och har svårt att ta in varför.

  Sen måste man faktiskt ha lite självinsikt när man är så hård mot hur andra uppför sig och uppfattas.
  Personligen anser jag att Jimmie varit strålande i valrörelsen, men det finns några saker som skadar precis som uteslutna personer gjort.

  1. T ex så sitter Jimmie och chillar med Färjan Håkan i Thailand, det ser inte bra ut eftersom den grabben inte har alla hästarna hemma.

  2. Tjata om ordet ”Sverigevänner” i alla tal lägg ner det eftersom det låter lite ”brunt”

  3. Lös konflikten med svärmor.

  4. Sluta uppträda med Ultima Thule

  Ni som fattar vad jag menar förstår att trampade tår är mindre viktigt i ett sammanhang där mycket värre saker står på spel och måste lösas.

   • Det är inga krav, det är goda råd som jag tror skulle verka i en positivt riktning.
    Man måste förstå orsak och verkan samt att ha ett helikopterperspektiv för att förstå hur olika händelser påverkar vår omgivning.
    Jag är helt säker på att killar i bakvänd keps, med EPA traktor som hatar invandrare tycker att Färjan Håkan är skithäftig. Deras röster behöver SD inte ha eftersom de redan har det.

    Även dig behöver SD ju inte heller fjäska för.

  • Det kravs interndemokrati for att ett parti skall utvecklas pa langre sikt. Reinfeldt lyckade leda partiet med jarnhand (samma med Merkel, Cameron, Thatcher), men risken ar stor att den starke ledaren blir sjalvgod och omger sig av ja-sagare. Se vad som hant med Moderaterna. Bra att Reinfelt drog M mot mitten 2010, men sedan blev han galen efter 2014. Makten korrumperar. M ar val bara halvvags mot en aterhamtning.

   Jimme drev partiet framat fram till kanske 2014. Han verkar fortfarade hyfsat bra, en man skaper inte ett robust parti som kan vaxa ytterligare. Kasselstrand, Ekeroth, och Toralf uttrycker sig kanske hardare men de uttrycker sig inte rasistiskt. Sadana manniskor behovs for att partiet skall fungera pa langre sikt.

    • Jimmie SKA sluta flina i debatter, ser förjävligt ut och retar mig enormt på detta. Verkar inte direkt påläst om de andra partiernas svaga sidor och på deras ”historia”, nazism, kommunism etc.

  • Så om retorikexperterna på Södertörn godtyckligt påstår att Ultima Thule är bruna, så bör man ge dem rätt och be om ursäkt??? Detta är varför jag aldrig skulle rösta på cuck-SD!

 102. Mattias Karlsson bekänner återigen färg. Nu går jag ur SD (enda möjligheten att visa missnöje) men kommer att fortsätta rösta på dem så länge det inte finns ett vettigt alternativ. I det här fallet är precis allt från SD:s ledning fel, och Mattias försök att stämma i bäcken blir bara fånigt och patetiskt. Lokalt i Gävle har alla som har suttit i nämnder för SD från 2014 blivit utbytta mot nya förmågor, obs ALLA! Hmmm…. Roger, kanske dags att ta sig en funderare!? Men sociopater funderar väl inte så mycket om annat än sig själva!

  • Man ska inte fastna och bli bekväm hos ett parti, särskillt om det beter sig som SD gjort ett tag. Det finns alternativ.

  • Vore intressant om du beskrev vad som hant i Gavle i mer detalj. Vad ar din syn pa varfor de blivit utbytta. Var de halvkorkade byfanar som ersattes av kompetens? Eller ar det svagerpolitik eller sexuella relationer som styr?

 103. Vet vi om Sverigedemokraterna redan har klubbat igenom beslut ifrån partiledningen att göra The Reliance of the Traveller obligatorisk läsning för aktiva inom partiet? Jag hörde också rykten om att studier av Herbert Marcuse och Max Horkheimer kommer krävas för viktiga positioner inom partiet.

 104. Under sveriges långa historia, så hittar vi endast ett parti med representation i riksdagen som aktivt, medvetet och genom partipolicy väljer att sparka företrädare endast på grund av deras kritik av islamismen och dess påverkan på vårt samhälle.

  Det partiet är Sverigedemokraterna.

  Är ett sådant parti en del av lösningen eller en del av problemet?

 105. Som jag ser det så har SD haft två vägar att gå.
  Var tydlig och
  konsekvent och stå fast vid sina ursprungsvärderingar, eller anpassning
  mot mitten för att attrahera fler väljare.
  Det första alternativet innebär sannolikt färre väljare, men men också en ärlig kärna.
  Det
  andra alternativet innebär en anpassning till andra partier, möjlighet
  till fler röster men också en urvattnad och i förlängningen ickepolitik.
  Någon som tvivlar på vilken väg dess ledning valt?

   • Visserligen finns det olika grader av anpassning – men alternativen är två, anpassning eller konsekvent den egna vägens politik.
    I förhandlingar måste man kompromissa, men inte i övertygelse…

    • Islam i Tunisien, Turkiet och Malaysia ar annorlunda an i Saudiarabien. Det finns tom ismaili som delvis antar att Koranen maste omtolkas. Vi maste hjalpa moderata muslimer.

     I Turkiet tillats kyrkor men de far inte synas fran gatan. Sverige borde nog infora en liknande policy. Sedan borde alla imaner granskas och godkannas. Om de sager nagot negativt om icke-muslimer borde de kastas ut ur landet.

     • Ser du några ”moderata muslimer” bland de som politikerna lockat hit? PK tror fortfarande på myten om ”moderata muslimer” och kvoterar in personer såsom Mikael Skråmo, Gina Dirawi, Abidirisak Waberi, Mehmet Kaplan etc men lika snabbt hamnar dessa personer i skandaler.

     • Du har huvudsakligen ratt, men jag kanner ett par fran Tunisien. De dricker ol och verkar helt normala.

      Det ar fattiga, konservativa muslimer som kommer till Sverige. Ak till Istanbul och se en massa moderata muslimer. Men de vill naturligtvis inte aka till Sverige.

 106. Om SD är vårt största hopp så kan man konstatera att den parlamentariska metoden inte kommer få Sverige på rätt köl igen. Ska vi kunna göra de förändringar som krävs måste vi ta makten med våld. Vad tror ni? Hur många motiverade svenska vita CIS-män skulle behövas för att ro iland projektet? Militären och polisen skulle knappast vara något problem. De dugliga bland dem skulle säkert vara på vår sida dessutom.

   • Det skulle inte vara några problem att få ihop 20 tusen pers heller. Materiel finns i överflöd ute i stugorna. Skulle vara intressant att veta hur folk resonerar kring detta runt om i landet.

  • Jag är tveksam till våld, annat än självförsvar. Sedan beror det på vilken betydelse man lägger i ”självförsvar”. Men jag anser att ingen ska vara rädd att uttrycka sin åsikt, förutsatt att man inte hotar eller kränker andra. Jag vet att det pågår en fruktansvärt intensiv lobbyverksamhet på högsta nivå för att all kritisk av Islam ska förbjudas. Västvärldens politiker, som redan har förrått sitt folk och sitt land, är på väg att förbjuda all kritik mot Islam. Förmodligen är det bara en tidsfråga innan det stiftas lagar därom.
   Då är det fråga om självförsvar. Ingen har rätt och ingen kommer att kunna sätta munkavle på mig, så länge jag lever!

   • Tycker du inte vi redan befinner oss under angrepp och är berättigade att använda nödvärn? Hur många ska behöva dö? Hur många ska behöva våldtas innan det räknas?

    • Jag har förstås funderat en hel del kring detta. Jag anser att hela Västvärlden är under Burqas (Islams) belägring – för att inte säga ockupation. Det gör ont att skattebetalare tvingas försörja hundratusentals av den falske profetens anhängare, varav en förkrossande majoritet inte skulle tveka en sekund för att endera tvinga mig att konvertera till Islam eller skära halsen av oss! Precis så som de har gjort mot alla icke muslimer i hela Mellan östern och i Mindre Asien, dvs. dagens Turkiet. Jag vet att det förmodligen är kört för hela Västvärlden, såvida något drastiskt inte görs. Exempelvis, en omedelbart stopp för all invandring från den muslimska världen. Stopp för all muslimsk verksamhet, såsom muslimska friskolor, klädsel halal mat, moskéer, föreningar osv. I princip förbud mot islamistisk verksamhet. Men att tro att Svensson kommer att ta saken i egna händer, tror jag inte på. Speciellt inte använda våld. Men civil olydnad – absolut! Det borde ha gjorts länge sedan och till varje pris!

 107. Är det sant att Angela Merkel kommer hålla ett inspirationstal vid Sverigedemokraternas nästa årliga samling av hela partiledningen?

 108. Vad har Macron, Merkel, Soros, Spectre och Sverigedemokraterna gemensamt?

  ”Sverige måste bli ett mångkulturellt samhälle”

  Säg nej till globalismen och dess förespråkare.

 109. En politiker, oavsett på vilken nivå det handlar om, måste vara försiktig med sina uttalanden. En politiker får inte säga att vissa folkslag kn..lar sina mammor. Sådana uttalanden är kontraproduktiva!

  • Absolut, men nu debatterar vi sverigedemokaternas förbud att kritisera islamismen och dess påverkan på vårt samhälle, i enlighet med deras egna ord.

   • Jag har hela tiden sagt att jag röstar på SD av en enda anledning och det är på grund av partiets motstånd mot Islam. För den frågan handlar om vår existens, åtminstone som fria människor. Muslimer, spelar ingen roll varifrån de kommer, tolererar ingen annan religion än islam. Ytterst handlar det om att konvertera eller dö!
    Den dagen jag hör/läser och konstaterar att SD inte längre är motståndare till Islam, förlorar de min röst! Så enkelt är det!

  • I utredningen mot Alfsson så kom inte detta uttalande med som ett besvärande skäl. Det verkar som Medlemsutskottet inte har kolla på vad de gör.

  • Håller med till 100%. Bara säkert en tidsfråga innan även han ger upp. Det blir i så fall bara en duktig man som ger sig av, av många tyvärr.

 110. Njut läs SPRID Mats Dagerlind plockar ner Mattias EXPO Karlsson på jorden. Samhällsnytt gör även klart att man står upp för SDs politik men gärna granskar ledningen. Vilket jag stödjer eftersom jag utsattes i min uteslutning i samma anda som Thoralf Alfsson så jag kommer ägna mig åt att jaga psykopat SEKTEN i Sverigedemokraterna partistyrelse samt SD Upplands distrikstyrelsen samt infiltrationen @SD kvinnor har i Hillsong kyrkan med rötter i Australien där Julia Kronlid bott ett antal. Abortsynen är något media bör granskas så Mats Dagerlind tips att gräva i det. Tips till Uppsala kvinnors kontaktansvariga Linnea Bjuhr (sambo med SD Uppland ordförande Simon ”personärendekungen” Alm) lär vara medlem i dem kyrka något som finns källbevis i Upplands kyrkovalstidning från 2017. För intresserade journalister så har jag självklart ett exemplar av tidningen i min besittning. SD Upplands distrikts styrelse är inte ensamma om att han ett konfliktskafferi med material. Gärna en granskning av SD Uppland urbetalningspost från 2015 på 233 000 vill minnas diarierförs som 1059 eller 2059 i 2015 årsredovisning skulle vara kul att sen om det finns ekonomiska kopplingar till Libbarbovägen 77 spökskrivnings adressen från 2016. Expressen Niklas Svensson Olle Felten Göran Greider Uppsala Nya Tidning Alice Teodorescu offentlig Anders Lindberg Arbetarbladet Nya Tider Samhällsnytt

   • Tråkigt nog är jag född i detta kaos önskade jag var född tidigare många av mina förfäder har inte stått upp för sitt land nu måste min generation bygga upp en mängd inbördeskrig i landet finns ingen annan utväg.. det som är svårt är att man har ingen förebild att se upp till och lära sig av

    • Titta på Identtiet Sveas youtube-kanal eller börja lyssna på podcasten Vita Pillret. Där kommer du finna inspiration för att klara framtiden.

     Ta kontakt med några nationella på din ort. Det fria Sverige kan vara en bra startpunkt att söka bekantskaper genom.
     Du behöver absolut inte vara fascist eller nationalsocialist, så länge du accepterar politisk inkorrekt humor, är nationalist och vill rädda det svenska folket och bevara traditionella värderingar kommer du tas emot varmt och med öppna armar.

     Annars kan du se om du kan samla en grupp män och starta ett männerbund, dvs ett sällskap för män som förenas av något högre, där ni är beredda att ge ert liv för varandra. DFS kan säkert hjälpa dig att se om det redan finns något männerbund som du kan söka stöd hos och bli en del av i närheten där du bor.

     Den ensamma individualistiska svensken kommer vara helt fredlös i framtiden när invandrarna med sina stora släkter och klaner är en majoritet och har ett våldskapital som svensken, med sina små släkter och få nära vänner helt saknar. Dessutom har de utomeuropeiska invandrarna av vänstern lärts hata alla vita genom vänsterns spridande av pseudovetenskap som i huvudsak kommer från anti-vita, och i huvudsak icke-kristna, akademiker i USA.

     Välj om du vill bli ett offer eller inte. Vill du inte det måste du börja organisera dig snarast.

   • Jag upplever att SD har satt sig i ett elfenbenstorn och inte uppför sig folk är mest. Fega javisst, det har svenskarna varit de senaste 200 åren.
    Jag är vaken.

  • Snarare mer agressiva mot islam eller gå under som parti, precis som Sverige kommer gå under om inte islam försvinner ut ur landet.

  • Mindre toppstyrda. Karlsson ar val ganska folklig av sig. Kolla hans facebookflode.

   SD behover duktiga ledare inte folkliga. Palme och Erlander var inte folkliga men fick folkets stod.

 111. Pa 70-talet fanns det en bokstavsvanster som pratade om ideologiskt avvikande asikter. VPK skapade APK. VPK skapade KPML. Sedan sa brot sig nagra ut ur KPML och skapade KPML(r). Folk blev inte uteslutna utan skapade helt enkelt nya partier. Sedan sa stred man inbordes.

  Jag tycker Karlsson agnar for mycket tid at ideologiskt avvikande och for lite tid at att rensa ut stolpskott. Stolpskott ar inte ideologiskt avvikande. De ar bara korkade (tex fifflar med kvitton, generaliserar alla invandrare som onda, eller skriver om hur man skall droga kvinnor). De rensas ut efter Dagens Nyheter skriver om deras fiffel.

  SD behover opinionsbildare pa samma satt som M behover Hanif Bali. SD behover nya stjarnskott som politiker. Uteslutningarna av Erik Almkvist, Ekeroth, Kasselstrand, Toralf skrammer folk till tystnad.

  Karlsson berommer Julia Kronlind som en skicklig politiker pa Facebook. Halla? Vad har hon sagt som ar intelligent eller inspirerande? Kollar pa Kronlinds Facebook sida och hon namner dubbelmordet av tva kvinnor i Marokko, utan att namna islam eller islamism. Aven Kronlind ar radd for att skriva fel coh forlora Karlssons stod. Problemet ar inte Kronlind utan alla duktiga manniskor som inte vagar engagera sig inom SD eftersom partiet ar sa luddigt i vad som ar ideologiskt avvikande.

  Nar jag lyssnar pa Karlsson tycker jag han verkar mycket nationalistisk. Pa hans Facebook sida finns mycket referenser till vikingablot och liknande. Han verkar inte valkomna invandrare alls, om de inte fysiskt ser ut som honom. Det ar ett intryck jag far av hans Facebook sida. Han kan dock uttrycka sig i skrift. Sedan utesluts Kasselstrand och Toralf med svepande kommentarer. Det skrammer folk. Karlsson eller Jimme borde naturligtvis ge detaljer pa vad personerna har gjort fel. Jag tanker mig runt 10-20 sidor med motiveringar. Sedan bor de sjalva underteckna breven.

  Karlson med sin vikinga och familjevurm (se hans Facebook) behovs inom partiet, men inte som gruppledare och de facto vice partiledare. Ekeroths harda kritik av islam behovs. Kasselstrand och Troalf har jobbat arslet av sig utan att ha fifflat med kvitton. SD behover ett storre talt. AFS borde vara en del av SD.

  Bra av Dagerlind att forsvara sig och Samnytt. Tycker Samnytt borde vara mer kritiska mot SD – for den Sverigevanliga rorelsens basta. Hela abortfragan kommer sakerligen att skramma ivag folk nar C upptacker vad Paula Bieler och andra har motionerat om. (Kolla sjalv motionen om fostervattensprov.) Personligen foredrar jag Fria Tider och det kommer sakerligen leda till kommentar om fascism. Jag vet inte nagot om Vidar Nord pa Fria Tider, men jag tycker det ar intressant att lasa. Allt ar hardvinklat med juste. Sedan gillar jag Putilov, Dagerlind, och Bali. Man behover inte gilla allt de sager.

  Moderaterna kommer att ga at hoger och konkurrera med Karlssons moderata-SD. Moderaterna har manga stolpskott som politiker men de kommer antagligen att sla SD runt 2024. SD har en gigantisk utmaning just nu. Slappa upp nya krafter. Sluta ge fruar jobb pa partiet. Etc.

  Hoppas Dagerlind borjar anvanda tva blaslampor nar SD granskas framgent.

  • Läste någonstans att Kronlid även är involverad i Hillsong kyrkan. Är det så lämpligt för SD att ha frikyrkofolk som riksdagsmän?

   • Ja självklart är det högst lämpligt. Men Hillsong är inte en frikyrka, de är inte en kyrka överhudvudtaget. Hillsong likställer Kristendomen med islam.

    Hillsong är ondska som använder Kristendomen som förklädnad för att locka folk till satan.

   • Kronlind har tom ifragasatt Darwins evolutionslara. Visst skall Kronlind fa finnas inom SD, men att hoja henne till skyarna skrammer bort 90% av allt dugligt folk.

    • För flera år sedan, då Kalle Bildt var utrikesminister och skulle redogöra/redovisa vad som har gjorts i utrikespolitiska frågor, sändes det live på P1. Julia Kronlind var SDs utrikespolitiska talesperson. Som alla andra partiers utrikespolitiska talespersoner, hade även hon 3 ggr 10 minuters replik. Hon talade om förföljelserna och förtrycket mot kristna, använde nästan all sin tid för att pressa Kalle och få ett svar från honom om vad Sverige har gjort för de förföljda kristna. Naturligtvis, hade inte Kalle något svar. För Sverige skiter totalt i kristna och i kristendomen. Hur som helst – jag vet inte så väldigt mycket om Julia Kronlind, men den dagen SD vänder sig mot kristna och kristendomen eller slutar med sitt motstånd mot Islam, kommer SD att förlora min röst och med all säkerhet tiotusentals andra kristna – speciellt kristna invandrare.

 112. Sitter i ett annat forum där en person för en stund sedan påpekade det märkliga i att påfallande många av de som kallar sig Sverigevänner sitter i andra länder, pratar om att emigrera eller idiotförklarar 85% av alla svenskar.
  Personen ifråga har en poäng…

     • Jag tycker inte om allt med Sverige, men jag är svensk och tycker i stort att Sverige är ett bra land.
      Däremot är det faktiskt lite paradoxalt att många av de som kallar sig Sverigevänner fullständigt rackar ner på och svartmålar vårt land.

     • ”Tycker i stort sett att Sverige är ett bra land”!
      Gissningsvis så lever du inte riktigt i mångkulturen alt så hör du till den andra sidan!
      Allt! Precis allt försämras i en stadig takt pga att tempot ökat på med nedmonteringen av Sverige iom de två senaste regeringarna! Allt började när Palme, över våra huvuden, bestämde att Sverige skulle bli en ”mångkultur”!
      Ca 3% av alla de som kommit till Sverige de sista decennierna räknas som flyktingar! Resten är ekonomiska migranter, som söker sig ett bättre liv på svenska barn, sjuka och pensionärers bekostnad!
      Berätta gärna vad du tycker är bra med det!?
      Har vi fått bättre skola, bostadsmarknad, sjukvård, tandvård, pensioner, polis, försvar, räddningstjänst, välfärd, vägar?
      Måste säga att jag är mycket nyfiken på vad det är som du tycker fungerar bra idag!

     • De lever ju i ett fritt land och de kommer ju ingen vart med sitt eviga tjat ändå. Låt dem hållas och ha sin syn. En vacker dag kanske alla vaknar. Förstå varför istället. Men vem förstår sin nästa i det landet.

     • Tror du att som ser någon anledning till det, speciellt med tanke på den riktning sverige utvecklas i.

    • Var inte dum nu Sten…man kan tycka illa om hur landet styrs och förfaller men ändå vilja sitt land väl-..eller hur..;)

     • Styrs är en sak, men när de som kallar sig Sverigevänner idiotförklarar 85% av befolkningen så kan man undra vad/vem de är vänner av.

  • Jag själv är utflyttad,som fattigpensionär hade jag inget val.(7950 efter skatt)
   Även om jag hade råd så vill jag inte ens tänka på att flytta tillbaka.

   Vem kan må bra av att se hur allt förfaller..varken polis eller sjukvård klarar mer än dom värsta fallen.
   Om några år kan jag kanske inte försvara mig själv,ska jag då ringa polisen…;;;.
   för att till slut tyna bort som ett vårdkolli i någon korridor…

   Jag står även för min personliga åsikt,att Svensken i gemen ÄR korkad !
   Kanske man måste ha rest lite utanför bubblan(Sverige) men
   det är ingen slump att uttrycket: ”Die dumme Schweden” existerar…

   Tror det var Einstein som sa:
   att upprepa samma sak och varje gång förvänta sig ett nytt resultat
   är definitionen på dumhet…
   I trettio år har Svensken röstat på samma sak och resultatet har bara blivit mer misär för dom själva..

   Men visst älskar jag mitt land och då är jag väl ännu en Sverigevän antar jag…;)..

   • Men jag anar att du förstår det kluvna med att de som kallar sig Sverigevänner ofta är de som är mest kritiska till vårt land?

    • Den man älskar agar man Sten..;)..
     och jag idiotförklarar ”bara” c:a 82 % av befolkningen..;).
     skämt o sido..:).
     Vet inte vad du anser klokt och beundransvärt..men
     inte är den delen som i 30 år..röstat och fortfarande röstar
     på sin egen undergång(vår med)..
     men i min värld är dom inte dom smartaste kan jag tycka…
     Ingen hatar dom Sten..men jag och många är jäkligt besvikna att dom inte ser hur illa dom själva far..och då är det lätt att ta i lite mycket ibland…;)..

     • Det går aldrig att ta i lite lagom. Se på Frankrike exempelvis. Inte är väl lagom bäst där. Politiker ska tas om hand med hårda nävar och inte som i Sverige ett evigt gnällande utan att något händer.

    • Kan det kanske vara så att de mest kritiska inom Sverige inte längre vågar yttra sig. Tystade. Åtskilliga har ju dragits inför rätta för åsiktsbrott, och så har vi ”hembesöken”, uthängningarna, och ”granskningen” av familj, vänner, grannar, arbetsgivare, osv, av MSM journalister ”med rätt att mobba”. Att ha rätt att yttra sig enligt grundlagen, knappast, man har ju inför monopolet yttrandefrihetskontrollen ”Ifrågasätt”, vi vet var du bor, du säger väl inget vi inte tycker om, du kan ju få besök – eller värre. Vi som är utlandssvenskar utesluts, man måste ha adress i Sverige och kunna kontrolleras för att tillåtas yttra sig numera. Mer totalitärt styrt kan det knappast bli.

   • Klart Du är en sverigevän ändå. Dessutom förstår jag Dig fullkomligt. Det viktigaste är att Du mår bra idag. Skit Du i politiken och se om din egen vardag istället.

   • Liksom du har jag väldigt lite pension från Sverige, och därmed väldigt lite skatt, men jag hade tur, jag har haft många utlandskontrakt och alltid sett till att pengarna hamnat bortom statens konfiskeringssystem, syn och hörhåll, helt lagligt. Nu lever jag gott på mina egna besparingar. Jag rekommenderar alla att spara för pensionen utanför Sveriges system av konfiskeringar. Min åsikt, svenskarna ä inte korkade, bara totalt indoktrinerade, precis som en gång tyskarna. Jag vill varken flytta tillbaka eller ens besöka.

  • Sverigevännen har oftast sett ett helt annat Sverige som mådde mycket bättre och som sköttes mycket bättre. Det handlar inte om hat mot landet utan snarare förakt emot de korrupta styrande och de falska mainstreammedia. Sverigevännen är normalt sett stolt för sitt land som det en gång var och borde vara.

   Sen är det ju inte alls konstigt att när känslan av vanmakt gnagt sig fast i kroppen alltför länge så börjar man ge upp och se om det finns bättre platser i världen.

   Det är väldigt tungt att andas i Sverige nu. Det känns som ett tryck på axlarna för de som sköter sig och som helt enkelt vill leva som vanliga svenskar men som allt oftare blir åsidosatt och känner sig utstötta i sitt egna land.

   • Där finns det också en paradox.
    ”när landet sköttes mycket bättre”.
    För de flesta var det på 50- och 60-talet då Socialdemokraterna styrde landet.
    Idag kallas de allmänt kommunister här, trots att de låg längre åt vänster då än nu.

    • Ja, men du vet att även socialdemokraterna har förändrats kraftigt. Och det var långt ifrån deras egna förtjänst om landet då tuffade på. Det fanns en helt annan tidsanda och sammanhållning I landet. Den har helt splittrats.

     • Det är utan tvekan så, men det är inget svenskt fenomen.
      Vad gäller S så
      tycker jag att de gjort samma sak som SD – de har dragit sig mot mitten av den politiska skalan….

     • SD är inte smartare än de andra. De är samma skit allihop i så fall. Och de kommer att försvinna till slut de också, precis det som hänt fler pajaspolitiska partier i Sverige.

     • Hela världen har förändrats. Sverige är inget undantag. De har bara blivit helt korkade i skallen mer och mer under åren som gått. Folket också tyvärr.

    • Allt är ju relativt. Sverige var betydligt bättre skött på 50 och 60 talet så de gamla sossarna var ju bättre helt klart. På den tiden var sossarna nationalister. Till och med nationalsocialister på 40 talet. Men hade Sverige haft högerpolitik alla dessa år så hade vi varit på Schweiz nivå, eller förmodligen ännu bättre idag.

     • Vem fan har inbillat Dig sådant. Dina föräldrar eller morföräldrar. Högern i Sverige har alltid varit kända som utsugare av de fattigaste fattiga i det landet. Vad har de gjort under sina regeringar. Inte ett skit eller gett några smulor bara i något hörn för att ingen ska komma och klaga på dem. De rika har alltid fått sjufalt istället. Den enda politik, som passar i just det landet är tyvärr vänsterpolitik. Ingenting annat.

    • Sossarna var ett helt annat parti under Per-Albin och Ehrlander. Rent skämt att jämföra dom med skiten som sitter där nu. Sossarna var nationalister fram till mitten av 60-talet.

   • Jag bor inte utomlands för invandringens skull eller att Ni har knepiga politiker. Jag bor där för jobbet som sjöbefäl och trivs bra med det. Jag bor där för att Sveriges handelsflotta är borta och utflaggad och att det inte finns några jobb längre kvar i Sveriges rederier då de också tackat och dragit på grund av olika skäl.

    • Man kan såklart inte utesluta heller att folk kan ha många olika skäl till att ha flyttat. Oavsett brukar svensken bidraga med bra arbetskraft. Inga bidragsparasiter.

  • Jag har lagt märke till samma sak. Utlandssvenskar som från avstånd kritiserar något de inte har erfarenhet av dagligen utan istället bara hör talas om eller läser om på bloggar som Samhällsnytt.

   • Annat för OSS då som sitter i denna PK-rävsax…De flydde men gnäller gärna på behörigt avstånd..:-( Krävs det FÖR mycken mod/energi för att kämpa i eget land.

     • Det tror jag inte att du vill 😉 För jag har mindre än dig, ca 7.100 i månaden. Ibland är andra (bl.a du nu) så fördomsfulla! Finns dom som har betydligt mindre än dig o mig. God Jul

    • Jag bor, arbetar och lever i Sverige, och även om jag har åsikter om mycket så gäller det att ha perspektiv på saker och ting, och rent allmänt så är det inte alls så illa som en del här vill hävda.

     • Inte illa? Du ser inga problem att var fjärde individ du möter är invandrare och en förkrossande majoritet av de är muslimer?

     • ÄR över 2,3 miljoner ”nya” svenskar ett påhitt..??..
      ÄR över 6000 anmälda våldtäkter per år påhittat..??..

     • Vad skall du och alla AfSare göra åt det, ni vill ju inget annat än att sabotera för det enda parti som har en möjlighet att tränga in och knäcka 7klövern, det enda ni åstadkommer är att splittra, men ni kanske ljuger, antagligen är ni vänstermaffia som är här för att splittra, undrar om det är samhällsnytts mål, först bort med AP sedan bra skribenter, bland andra saknar jag Norström som hade koll på USA.

     • Du finner stort nöje i att småprovocera folk här på forumet. Med viss finess och civiliserad ton får tilläggas. Men vad har egentligen Sten för åsikter? Vad tycker du om islams utbredning i Sverige? Hur ser du på muslimer? Är islam och dess utövare ett hot mot samhället? Vad tycker du om det föråldrade asylsystemet som nu utnyttjas?

     • Hittepåsiffror? Menar du att jag hittar på när jag säger att var fjärde individ, som bor i detta land är född utomlands eller har föräldrar som kommer från utlandet?

     • Jag håller gärna med dig sten på några punkter och att det tjatas mycket om invandrare där. Själv tror jag mest det är påhittat skit för Sverige tar inte emot så många ändå som sägs. De deporteras vidare till andra länder istället, främst Finland och utvisas i hundratals varje dygn. De syns inte i alla fall i de svenska städerna och syns de och är många, så är de antingen på väg till jobbet eller på väg hem därifrån. De syns aldrig i klasar i butikerna att handla eller på bion eller åka taxi. Restaurangerna sitter mest svenskar och käkar och det är möjligen de som lagar deras mat eller serverar dem. Inte ens i köerna på systemet eller på pubarna överallt. I så fall är det de som ger den bortskämda och gnälliga svensken service.

     • Men nu snackar du faktiskt i nattmössan.I Göteborg är det långt mer än klasar som är observerbara och besöker du Nordstaden kan det vara svårt ibland att ens se något annat. Många områden dräller av arbetslösa skäggdrägg och slöjor med putande magar. Och det är inget snack om att migrationen till Sverige är skyhög, bara i år lämnades put till motsvarande mängd innevånare av ett helt Västerås. Det är offentliga siffror, inget du ens behöver ifrågasätta. Då har du heller än inte sett efterchocken av anhöriga vilken kommer sätta in under denna valperioden om IV nu någonsin ens får en fungerande regering.

      Sverige ligger extremt högt i mottagandet med avseende på befolkningsmöngd och mottar mer än resten av norden tillsammans. Den klart övervägande delen är från MENA och är i princip totalt omöjliga att assimilera till svenska förhållanden och levnadsstil.

      Det är inte första gången du nämner Finland heller. Mängden som avgår till Finland är försvinnande liten. Dessutom är inte Finland speciellt populärt med tanke på att det varken är en bidragsmagnet och har heller inte samma kuvade och mesiga befolkning som svenskarna nu blivit. Det är snarare så att en hel del flyr Finland för att smugglarnas berättelser inte stämde så bra och Finland var helt enkelt för tråkigt för dem.

      Jag vet inte vad du går din information ifrån, men eftersom du inte ens bor i Sverige av egen utsaga utgår du väl mycket ifrån gissningar och spekulationer.
      Men jag behöver inte övertyga dig. Det räcker att du är läskunnig och kan ta del av migrationsverkets statistik själv.

      https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8817675/3-19042018-AP-EN.pdf/748e8fae-2cfb-4e75-a388-f06f6ce8ff58

     • Ett problem är när en del av de s.k.hittepåsiffrorna senare visar sig vara sanna. något som inte är ovanligt.

     • Var på ett köpcenter i Växjö för inte så länge sedan, inga siffror men MAJORITETEN var utlänningar. Jag garanterar det. Det är ett ENORMT problem när man vill leva i bland sitt eget folk och inte i mellanöstern.

     • Det är inget fel på Sverige va?
      Ett tryggt och ombonat land att bo i och att vistas ute i på natten. Inga skjutningar. Inga mord och en jättebra politik och välfärd. Rika pensionärer och en duktig polis och fantastiska politiker i riksdagen. Heja Sverige.

     • Vid ett Sverigebesok satt jag och pratade med min ena brorsdotters man. Jag nämnde att jag tyckte det var för jä—-t att det till och med importeras bärplockare. Han höll med och sa: ”Vi svenskar har fått det för bra, vi har blivit för bekväma av oss”

      I stället för att ge sig ut i skogen, vandra runt och plocka bär betalar folk för att gå på gym, sätta sig på en stationär cykel och trampa som idioter några minuter.

     • Det beror kanske på att du inte har något att jämföra med. Anledning till att utlandssvenskar ”gnäller” är att man hoppas att någon i Sverige skall kunna göra något åt förfallet och den nuvarande utveckling mot en globalistisk militärdiktatur. Jag är gammal nog att ha träffat tyskar efter kriget efter fallet av nazismen. Hur ofta hörde jag inte uttrycket ”om vi bara hade vetat”. Svenskarna, med flera, är just idag i samma sits som dessa tyskar en gång var, men vi har internet, det hade inte dom, se till att ni vet – och förstår.

    • Inget fel att folk kämpar för sin familj och överlevnad i ett annat land och övergett Sverige som skitlandet de avskyr efter att ha fått det bättre någon annanstans.

     • Har man lämnat Sverige och fått det bättre någon annanstans har man ju välkomnats av det landet. Invandringen sågs som något positivt där och det gav en bättre situation för den invandrade svensken. Men det finns krafter över hela Europa som vill minska invandringen och kasta ut invandrarna.

      Skulle dessa invandringskritiker få mer makt skulle dessa välmående utlandssvenskar behöva återvända till Sverige, som då har ett gäng som inte välkomnar invandrare, som man tidigare satt och sympatiserade med på avstånd för att dessa antogs skulle göra landet bättre.

      Motsägelsefullt.

     • Inte alls motsägelsefullt. Om du hyr ut ett rum till någon som betalar för sig varje månad och dessutom är trevlig vill du gärna ha hyresgästen kvar. Om vederbörande inte betalar hyran och är vulgär i sitt språk vill du inte ha denne kvar.
      Så funkar även invandring. Simpel as that:

    • Det är väldigt enkelt att säga att man skall kämpa för sitt land.
     Men hur då? Om de 82% som tydligen är nöjda med livet dessutom har både polis och militär på sin sida finns det inte mycket att göra. Då är det bättre att lämna dyngan.

   • Vissa av oss har vänner…gamla grannar mm vi fortfarande umgås med över nätet mm.
    Låter nästan som du är rätt nöjd därhemma….,
    men nog både ser och hör vi vad som sker…

    • Egentligen är jag i ett annat land än Sverige, eller i alla fall nästan. Jag bor och verkar nämligen i (norra) Norrland. Det närmaste man kommer till en nutida svensk koloni, även om det inte är ett erkännande från något officiellt håll är det ganska tydligt här på plats att ni sörlänningar (eller ska jag säga svenskar?) är här för att plundra oss norrbottningar på våra naturtillgångar.

     Men då det fortfarande kallas ett och samma land av överheten kan jag vara kritisk till diverse saker som Sverige gör både i egentliga Sverige och i ”kolonin” och fortfarande hävda att jag bor i Sverige – även om jag inte alltid tycker det.

     • Sverige behövde både el och skog en gång i tiden men visst
      håller jag med om att man tar och inget ger tillbaka…
      Oavsett var vi sitter nu så ser vi hur samma sak sker igen men nu ges det man tar till resten av världens befolkning..
      Vi sitter i samma båt…

     • Precis. Hört de är skickliga på att plundra så det är inget nytt för mig heller. De lyckades till och med plundra Lettland och kör tydligen hårt i Finland fortfarande ihop med finlandssvenskarna där. Norge och Danmark har bett dem flyga och fara åtskilliga gånger.

    • Idag har vi tillgång till kommunikation som i inte hade förr. Jag använder WeChat, och jag kan även se video som ”Mångkulturella Malmös totala förfall dokumenterat” från youtube. En gång körde jag taxi där. Jag vet vad det var likt då.

    • Jag kommenterar sånt som är av intresse för mig utifrån mina egna åsikter. Skvaller struntar jag i.

     Cyberskärmystligen som avhadlas ovan kallar jag en liten storm i ett vattenglas.

     • Naturligtvis ska man informera sig så att man kan bilda sig en egen åsikt.
      Det har jag gjort och landade i åsikten att Mattias Karlsson är en skitstövel.

   • Vad vet du om det?
    Känner Du dem?
    Typiskt dumt tomt prat från en svensk som bara sitter på samma soffa dygnet runt i lilla Sverige och känner sig träffad, men har inget att jämföra med. Sitt gärna kvar om 10 år och fortsätt gnäll. Jag har träffat både före detta politiskt verksamma svenskar och svenskfödda med uppväxten i Sverige som bor utomlands och läser Samhällsnytt.

  • Det beror på att du inte förstår oss som lämnat Sverabia. Min önskan vore att kunna bo i Sverige den varma årstiden och i Thailand övrig tid. Men för mig ter det sig omöjligt inom en rimlig framtid då trygghet är viktigt för mig.
   Vet du förresten om att jag betalar 25% i skatt på min pension utan att ( till skillnad mot norrmännen som får sin sjukvård utomlands betald) få ett skit för de pengarna som man i praktiken snor från mig utan att jag kan göra något.

   • är skatten 25% om man flyttar till thailand funderar på det. Min pension blir inte jätthög. Sverige är så dyrt

    • Det kallas SINK om man skriver ut sig från Sverige.
     Denna SINK var när jag flyttade till Thailand 25% men sänktes av den borgerliga regeringen till 20%. Men eftersom Magda inte direkt är förtjusti oss som lämnat landet höjde sosseregeringen skatten igen. Nu är den alltså 25%.

     • Nej, det måste man inte men då får du betala vanlig kommunal skatt på runt 32% men du får fortfarande ingenting för skattepengarna om du bor utomlands. Själv har jag en privat sjukförsäkring som kostar ungefär 25 000 THB årligen.
      Om du delar det med 3,60 SEK får du fram vad det kostar i svenska pengar varje år. Jag har ingen särskilt hög pension men får pengar över varje månad då det mesta är billigare än i Sverige med få undantag. Välkommen till ett vettigt land.

     • Det tror jag säkert ett bra land thailand inte varit där än men i nästan hela europa även france .. så 32 % är om man är skriven kvar i sverige och då har man kvar sjukvård här i sverige annars får man köpa en privat internationell i thailand , min pension är nog lägre än din haft sjukdom men går kanske klara sig bättre i thailand som du skriver .Tack för råden jag är intresserad försöka flytta sedan. om jag har någon mer fråga ska jag hojta:)

     • Du måste stadigvarande bo utomlands utan ”väsentlig anknytning” till Sverige. ”Väsentlig anknytning” kan vara att ha tillgång till bostad, äga bostad, regelbundet besöka, ha släktingar, bankkonto, använda ATM vid besök, tillgångar, osv. Myndigheterna bestämmer autokratiskt, fritt och ohämmad. Du har inget sägande och dom behöver inte ens tala om bedömningsgrunden för dig.

  • Korrekt, majoriteten är fullständiga idioter.

   Märk väl, jag kallar mig ”sverigevänlig”. Jag är vänlig till ett etniskt Svenskt land, med svensk kultur, traditioner och historia.

   Jag är INTE vänlig till de som försöker göra Sverige mångkulturellt, de som försöker förstöra vårt arv, historia och traditioner. Det är en påfallande majoritet som vill förstöra ALLT Sverige har varit, jag tänker inte sitta och gulla med dessa. Antingen är de helt enkelt ett trögt, låg-IQ folk eller så är de rent onda som aktivt jobbar för att förgöra landet.

  • Med ursäkt för ett långt inlägg. Det var inte jag, men det kunde mycket väl ha varit jag. Sant, för oss som har varit med finns en djup bitterhet och ilska över förfallet. Själv har jag flyttat ut detta år. Vi kommer ihåg Sverige som det var. När jag som student på 60 talet fick svåra ryggsmärtor körde jag till akuten, jag hann inte genom dörren förrän jourläkaren, en indier, var på fötterna och tog in mig i undersökningsrummet. På ett par minuter hade han förstått problemet, på 10 minuter hade han fixat det, på 30 minuter hade han lärt mig hur jag skulle undvika problemet. Det har fungerat i över 50 år. Idag dör folk utan att ens fått se en läkare. Vi har sett hur Sverige i små steg har omvandlats från en demokrati där man kunde påverka, till en typ sovjetkommunistisk elitstyrd diktatur där alla beslut är dolt inbyggda i systemet och stöds av MSM medias propaganda. Ingen ansvarig. Vi ser just nu hur Sverige långsamt inordnas i en globalistisk militärdiktatur, komplett med propaganda och med ”huvudstad” i USA. Bonniers och DN är deras kanal i Sverige. En diktatur där ingen ledare är synlig. Diktatorerna finns i den ”djupa staten”, väl dolda. Vi ser ur likt i nazi Tyskland all obekväma kanaler för yttrandefrihet alltmer stängs och oliktänkande som yttrar sig på ett sätt den ledande klanen inte godkänner dras inför rätta och tystas eller systematiskt förföljs och trakasseras, det blir ”hembesök” av MSM journalister, vänner, familjemedlemmar, arbetsgivare ”granskas”, allt för att varna, avskräcka och tysta. Att mobba någon i döden tycks vara helt legitimt, om man kan kalla sig ”journalist” och skyddas av media kartellen, lex Benny Fredriksson. Claas Relotius, reportern som nyligen sparkades från tyska Der Spiegel, ägnade sig åt ”faktafantasi” och fejkade sina nyheter ”avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi”. Sådant ser vi var dag i DN och MSM när det gäller SD, Ryssland och Kina främst. Jag har ju personligen blivit påhoppad av en sådan journalist, just på dessa kommentarer. Jag har sett hur en person som sålde amerikanska datorer i Europa fick 80% marginalskatt, bara för han bodde, men inte arbetade, i Sverige. Han flydde. Rausings flydde, Kamprad flydde, de som kunde flydde, nu flyr allt fler. Att bo utomlands ger ett visst skydd. Själv har jag sett utvecklingen sedan tonåren på 50 talet, utan att kunna göra mycket. Nu vill jag ta de lugnt de sista åren, andra får ta över. Eliten gillar inte att kallas ”folkförrädare”. Kanske gula västarna och öppen revolt blir sista chansen.

 113. Mattias Karlsson .UTAN oss Sverigevänliga gräsrötter hade SD varit INGENTING?
  VI förväntar OSS, att ni genomför det som ”folket” Gett ER i uppgift?
  Varje gång ni utesluter någon som inte gjort speciellt negativa saker (till skillnad från andra drumlar i olika partier) så sjunker era väljarsiffror?.
  Allmänt delar vi Sverigedemokraternas värderingar, men vill INTE höra talas om news som idag kom ut om att inte VÅGA erkänna islam som farlig för Sverige?

  • SD ser sina väljare som lättlurat valboskap som ska hålla käften och låta Karlsson styra sitt parti (Han har t o m uttryckt sig just så (jag parafraserar): jag har inte vigt mitt liv åt att bygga upp SD för att låta andra personer med andra åsikter få ta över mitt parti) som han vill.

   Det var längesedan SD-ledningen brydde sig om något annat än att kvittera ut feta arvoden, att utesluta alla som inte är lojala mot ledningen, och att få in diverse släktingar, flickvänner, före detta flickvänner och älskarinnor på viktiga eller välavlönade platser i partiet.

   SD är det mesta toppstyrda partiet i riksdagen och partiledningen är genomrutten. Alla som fanns i SD för att de trodde på partiet och ville göra skillnad för Sverige har sedan länge uteslutits eller lämnat det sjunkande skeppet. Kvar är inkompetenta och moraliskt förtappade halv- och helidoter blandat med halvidioter och lögnare som Karlsson och halvidioter och psykopater som Jacobsson och lismande halvidioter och ja-sägare som Bieler som alla driver på partets liberalisering och därmed dess färd mot total irrelevans.

   Det är mycket talande att SD ökade mindre i absoluta tal i detta val än vad de gjorde 2014, trots att de senaste åren har massinvandringens katastrofala effekter för Sverige blivit uppenbara för den mest imbecila person man kan tänka sig.
   Hur smart var det av Åkesson att gång på gång upprepa att M nu hade tagit över SDs invandringspolitik (Frågan inställer ju sig då – varför ska man rösta på SD och inte M då när man med en M-röst slipper stigmatiseringen som en SD-röst innebär)? Det är ett av tiotals exempel på partiets allmänna brist på kompetens och deras oförmåga till framgångsrik opinionsbildning.

   Sd är dött sedan åtminstone fem år tillbaka, det är bara det att många upptäcker det inte förrän nu.

  • Bara en reflektion, väljarsiffrorna har ju inte sjunkit än i något allmänt val.
   Dessutom har vi Sverigedemokrater inte ännu haft något direkt inflytande över skeendet i vårt samhälle.
   Jimmy, Mattias, Paula m.fl. jobbar hårt, oftast i motvind från PK7 och medier.
   Så Karin, ha förtröstan liksom jag, att någon gång ska vi bli accepterade och lyssnade på.
   God Jul önskar jag dig och din familj.

   • God Jul själv:-) Vet att Sd inte har det lätt! Så har det alltid varit, men var inte orolig, jag är en lojal själ, en gång SD alltid SD..så länge Svenska folket kommer i första hand.

 114. Sparka omedelbart ledningen och sätt in lite radikalare personer. De som SD har nu har uppenbart somnat på sin post vilket är mycket allvarligt.