Det brittiska parlamentet har återigen röstat ned Theresa Mays förslag till ett utträdesavtal med EU. Regeringen förlorade med en marginal på 149 röster. Samtidigt visar en ny opinionsundersökning att många misstänker att Brexit inte blir av överhuvudtaget.

Med endast 16 dagar kvar till Storbritanniens planerade utträde ur EU tyder allt mer på att Brexit kommer att skjutas upp.

Det var omkring klockan 20 på tisdagskvällen som premiärminister Theresa May återigen förlorade en omröstning stort i parlamentet. Siffrorna visade att 391 parlamentariker röstade emot och 242 röstade för det utträdesavtal som hon förhandlat fram med EU, rapporterar The Guardian.

May sade sig vara djupt besviken över resultatet men det är ingenting som anhängare av UKIP, det parti som hårdast drivit på i frågan om ett utträde faktiskt tror på.

– Jag litar inte på premiärministern i den här frågan. Det hela har sett väldigt tillgjort ut. Det är fortfarande ett dåligt avtal och ingenting har förändrats, säger UKIP:s Margot Parker.

Den store Brexitförespråkaren Nigel Farage tog till Twitter för att beskriva utvecklingen.

Fortsättningen
I dag onsdag väntas parlamentet rösta om det ska bli en ”no-deal brexit”, med andra ord ett utträde utan ett avtal. May har meddelat att det blir en fri omröstning som innebär att partimedlemmar kan rösta hur de vill. Något som experter menar är ett tydligt tecken på hur splittrad man är i frågan.

På torsdag röstar parlamentet igen, då om huruvida det planerade utträdesdatumet den 29 mars ska flyttas fram till i juni.

12% tror att May levererar Brexit
Enligt en undersökning från YouGov tror endast 12 procent av deltagarna att Mays utträdesavtal kommer att leverera ett faktiskt Brexit. Medan 58 procent är säkra på att det inte kommer innebära Brexit. Vidare svarar 31 att de inte vet vad som kommer att hända härnäst, rapporterar The Telegraph.