Leif Svensson, riksdagskandidat för Medborgerlig samling och bosatt i Skövde, lämnar sina politiska uppdrag. Detta sedan han avslöjats söka sex med minderåriga på nätet.

Leif profilerade sig i valrörelsen som en person som brinner för skolfrågor. Hans intresse för skolbarn har dock en sida som inte framgår av presentationen som politiker för partiet Medborgerlig Samling (MED).

Leif Svenssons officiella profil som skolpolitiker.

I sociala medier har Leif kallat sig för ”Candyman” och groomat småtjejer i sexuellt syfte. Själv är han i 70-årsåldern. Det avslöjar nu organisationen Dumpen som arbetar med att avslöja pedofiler.

Leif avslöjades när han hade en konversation med vad han trodde var en liten flicka till vilken han ställde frågor som ”har du hår på fittan” och om vilka sexuella aktiviteter hon gillade bäst. Han skickade upp selfies på sitt könsorgan.

Leif Svenssons profil som ”Candyman” – godismannen – på KIK.

Flickan var i själva verket en av den pedofilavslöjande organisationen Dumpens medarbetare. När denne ringer upp Leif blir han ställd men vidhåller samtidigt att han tror att barn visst kan vara intresserade av att se bilder på en 70-årig mans könsorgan.

Av Leifs profil på KIK kan utläsas att han vid sidan av sitt vanliga liv ägnat sig åt sitt sexuella intresse för barn i närmare åtta års tid. Hur många minderåriga flickor som utsatts är i skrivande stund oklart, liksom vilket rättsligt efterspel avslöjandet kommer att få.

Lämnar sina politiska uppdrag

Efter att avslöjandet fått spridning i media, bland annat Sverige Radio och Skaraborgs Allehanda, meddelar Leif att han lämnar alla sina politiska uppdrag. Han profilsida på MED:s webbplats har också raderats.

Utdrag med skärmdumpar från Leifs grooming-försök kan tas del av på Dumpens webbplats.

Höjdhopparen Patrik Sjöberg bakom initiativ mot pedofiler

Initiativet till Dumpen togs av höjdhopparlegendaren Patrik Sjöberg som själv som minderårig utsattes för pedofila övergrepp. Han anser att myndigheterna inte gör tillräckligt för att skydda barn mot den här sortens predatorer och att civila initiativ som Dumpen därför behövs.

Samnytt har tidigare uppmärksammat Dumpens arbete i ett reportage som kan läsas HÄR.