Enligt Caolan Robertson, Tommy Robinsons manager, har han förts till ett fängelse i området Midlands i centrala Storbritannien. Han uppges där ha fått dödshot riktade mot sig.

Tommy Robinson greps den 25 maj i år när han filmade och live-rapporterade utanför en pågående rättegång mot ett gäng med muslimsk bakgrund som misstänks ha våldtagit och drogat unga brittiska flickor. I en rekordsnabb rättsprocess dömdes Robinson för detta till 13 månaders fängelse. Domen mot Robinson har lett till flera demonstrationer i Storbritannien och i andra länder där man krävt hans frisläppande.

Oro för att Tommy Robinsons liv är i fara har nu ökat efter att han förflyttats till ett högriskfängelse i Midlands där många fångar uppges vara fientligt inställda till Robinson. Han var tidigare placerad i ett fängelse i staden Hull. Beslutet att flytta honom till det nya fängelset uppges av hans manager ha tagits av högsta politiska ledningen, och vissa källor uppger att Storbritanniens säkerhetsminister, Sajid Javi, varit delaktig i beslutet.

Managern har via Twitter berättat om att en imam i det nya fängelset ska ha informerat andra fångar dagen innan om Robinsons ankomst.

I samband med att han anlänt till det nya fängelset ska fångarna hela natten ha slagit i väggar och galler och ropat Robinsons namn. De uppges även ha uttalat dödshot. Hans manager uppger vidare att ett ”kontrakt” ska ha upprättats mellan fångarna för att få honom mördad.

Ledaren för Nederländernas näst största parti PVV, Geert Wilders, har via Twitter i starka ordalag uttalat att om uppgifterna stämmer så är Robinsons liv i allvarlig fara och att i det fall han blir skadad så har Sajid Javid och Theresa May blod på sina händer. PVV-ledaren uppmanar de ansvariga att agera klokt och omedelbart släppa honom från fängelset. Wilders har tidigare uttalat sitt stöd för Robinson genom en video som kan ses här.