Medier spred fake news om separerad mor och dotter vid amerikanska gränsen

Delningar

Flickan separerades aldrig från mamman, som inte hade asylskäl utan var på jakt efter bättre ekonomiska villkor och hade redan hade utvisats från USA en gång tidigare för fem år sen.

Bilden på den gråtande 2-åriga flickan spreds snabbt över världen och användes bland andra av tidskriften Time på omslaget där man klippt in henne vid president Donald Trump som en symbol för den strängare invandringspolitiken i USA.

Bilden togs medan mamman muddrades av gränspolisen och enligt flickans far, Denis Varela, skildes mor och dotter aldrig åt.

Modern ska ha lämnat man och ytterligare tre barn i Honduras för att försöka ta sig till USA på jakt efter bättre levnadsvillkor.

Bilden användes även i en insamling på Facebook som genererade 150 miljoner kronor.

Från Vita huset anser man det vara skamligt att bilden använts av politiker och media för att få igenom sin agenda.

Tidigare i veckan skrev Trump under en så kallade executive order för att stoppa att föräldrar separeras från sina barn då de tas om hand av gränspolisen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

185 KOMMENTARER

 1. Så än en gång har Donald Trumps numera bevingade ord ”fake news” visat sig korrekta. Och jag undrar, hur många ”fake news” har inte vår massmedia tryckt in i oss? Hur många liknande förfalskade nyheter genom åren har inte vi fått i oss?

  Tänker exempelvis på alla de kampanjer massmedia tvingat på oss angående SD. Typ att jorden går under, om SD kommer in i riksdagen. SD har varit i riksdagen i 4 år nu snart, och inte ser jag att jorden har gått under. Däremot är Sverige på väg att gå under, på grund av en uruselt förd politik av 7-klövern, ivrigt påhejad av massmedia…

  Men det är en annan historia. Istället så undrar diverse redaktörer varför färre väljer att prenumerera på deras alster… Färre litar på deras nyheter. Läser här. Nyheter som de menar på är vinklade. Visst, som att deras inte är det? Och deras ”viralgranskare”, som visar sig ha mer fel än rätt. DEN ska vi lita på? Nej, vi behöver ett helt nytt mediekoncept. Ett som levererar sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen. Och som har modet att be om ursäkt, om de råkar publicera falska nyheter. Som inte mörkar, för att det inte har rätt agenda.

  • De tycks inte fatta att sprida falska nyheter gör att folket sluttar lita på de o köper inte deras propaganda mer.

  • SD har faktiskt varit i riksdagen i snart 8 år och inte 4 år som du skrev men det förtar inte essensen i det du skrev.

   • AJ! Jäklar. Jag ber SD allra ödmjukast om ursäkt. Jag får skylla på att jag var så inne i mitt skrivande, att jag missade helt och hållet att de kom in 2010, inte 2014.

    Tack för påpekandet. Gott med uppmärksamma läsare som kan påpeka mina fel, och hjälpa mig få dem rätt. Ska genast ändra detta.

 2. Likaså var bilderna av barn bakom stängsel med silverfärgade filtar bilder som var tagna under Obama.

  Det är ingen nyhet att media ljuger och manipuletar med bilder. De har snarare blivit en regel än undantag.

  Det får mig att tex tänka på bilder på ryska tanks och soldater som påstods bevisa att Ryssland invaderat östra Ukraina men som sen visade sig vara gamla bilder tagna i kriget i Georgien

  Det får mig även att tänka på alla fejkade bilder producerade av vita hjälmarna i Syrien som påstods bevisa att Assad gasar civila och det får mig att tänka på den lilla döda pojken på stranden som startade hela massimmigrationen men som sedan visade sig vara en bild som var manipulerad och tillrättalagd för att nå maximal effekt.

  • Men sanningen är att ryska soldater krigar i östra Ukraina, tusentals ryska soldater har kommit hem i kistor från ”semestern” i Ukraina. Putin hävdade att dessa soldater skulle kriga där under sin permission 🙂

 3. Såg denna nyheten i Aftonbladet eller i Expressen ca 01:30 i natt …. MEN hittar den inte i deras nyhetsflöde nu idag …. fy fan … varför vill man inte att detta skall komma fram till folk när dom är vakna ?

 4. Deras metoder är exakt som Goebbels. Och så anklagar de människor som vill ha fakta på bordet om invandring och konsekvenserna därav för att vara fascister. Upp är ner och rätt är fel i vansinnets tidevarv.

  • Dagens propaganda är värre än Goebbels för den har som ändamål att förgöra hela västvärlden medan Goebbels propaganda åtminstone syftade till att bygga upp Tyskland även om det sedan urartade och fick destruktiva resultat

 5. Påminner mig om Goebbles effektiva propagandateknik. När verkligheten inte stämmer överens med den egna agendan är det bara att ändra beskrivningen av verkligheten, och kommunisterna har aldrig haft mer moral än fascisterna.

  • Upprepa en lögn tillräckligt ofta så blir den sann sa Göbbels.
   Samma stil kör socialisterna i Sverige med. De försöker hela tiden köra med lögnen att massinvandring av asylsökande lönar sig för Sverige.

    • Inte Bara har dom ljugit om att invandringen skulle rädda framtida pensioner och att asylinvandringen ät lönsam.

     De ljög när de sa att flyktingarna var barn.

     De ljög när de sa att nyanlända inte går att ålderstesta.

     De ljög när de sa att de som kom till Sverige var välutbildade.

     De ljög när de sa att brottsligheten minskar.

     De ljög när de sa att invandringen skulle rädda landsbygden.

     De ljög när de sa att kommuner tjänar på att ta emot flyktingar.

     De ljuger när de säger att det är bra för landet om man sänker lönerna.

     De ljuger när de säger att de kan lösa den kris och splittring som Sverige befinner sig i.

     Tro inget annat. Dom partier som kommit med dom här lögnerna kommer att fortsätta ljuga så länge det svenska folket villigt låter sig duperas.

     • Bra sammanfattning av några av de lögner som media och politiker har framfört de senaste åren

     • Tyvärr kommer en förkrossande majoritet av väljarna, mer är 70 % att forsätta låta sig luras i valet 2018, men det är väl som de säger, ”Varje land har regeringen den förtjänar”.

 6. TV4 har samma roll som CNN i USA efter att S-TV, SVT blev avslöjat som Statstelevisionen. Problemet de har är att folket blir smartare och ser igenom deras påhitt och vinklarna.

 7. Riggade bilder/storys och allmänt vinklad mediarapportering är en väsentlig del av dagens informationsflöde….

  Förståelsen om vem som är avsändare, vilka som är målgruppen liksom vilket syfte avsändaren har är avgörande för att förstå och tolka dagens mediaflöde….

 8. SVT är en skam för hela svenska folket. De gör ingen som helst research efter fakta och försöker inte ens vara objektiva.

  När det gäller utlandsnyheter så kunde de lika gärna anställa en robot som nyhetsuppläsare och som kablar ut den propaganda och de lögner som kablas ut av internationella nyhetsbyråer eftersom SVT ordagrannt upprepar denna propaganda.

  Och i de fall de har utlandsreportrar med i inslagen så letar dessa medvetet upp intervjuoffer som bekräftar lögnerna och propagandan

 9. Globalistmedierna ägnar sig åt fejknyheter dygnet runt. Bilden där Donald Trump har klippts in framför en gråtande tvåårig flicka vill nog också väcka associationer till pedofil kontra offer.

 10. När media ska styra o uppfostra folket så blir det fel. Det här är beviset på att Bilderberg gruppen inte är en konspirationsteori. Utan det är sanningen och media är deras verktyg eftersom dom äger den. Sen är en annan sanning att journalister är inte så svårövertalade för dom kommer från samma vänstervridna skola allihopa. Världen är väldigt rutten just nu.

  • Jag är benägen att hålla med. Vänstern kan helt enkelt inte vara omedveten om vad de yttersta konsekvenserna blir, om man låter alla välfärdssökare få som de vill.

   Man gömmer sig bakom gråtande barn, men syftet måste helt enkelt vara att förstöra våra samhällen.

 11. Dessa sjuka djävla vänsterlögnare som
  inte vill, och har förstånd till att acceptera
  TRUMPS valseger.
  Folket ville ha honom och inte vänsterpatrasket.
  Ingen inom vänstern har stake som TRUMP.
  Han sätter sitt land före och håller vad han lovat folket.
  7k har gjort tvärtom för sitt land!!

 12. På samma sätt används de migranter som dränks av s.k. hjälporganisationer och smugglare, under taxitrafiken över Medelhavet, i tårdrypande historier i media.

  Vänsterfolk och liberaler tycks anse att deras politiska ändamål står över humanism, etik och moral.

 13. Minister Kirstjen Nielsens hem har i omringats av vänstermobb med plakat om att hon stjäl barn från deras föräldrar.
  Peter Fonda, känd från filmer Easy Rider, vill att hon ska piskas naken och att Trumps 12 åriga son ska kidnappas och låsas in i en bur med pedofiler och våldtas.
  Dessa falska nyheter har som syfte att skapa kaos och våld.
  Boykotta Sonys film Bounderies där Peter Fonda deltar.

  • Nyheten om Peter fondas uttalande är ingen falsk nyhet. Folk har tagit screen shot av hans uttalande på Twitter innan det togs bort och Trumps fru polisanmälde det

  • Mest känd är han för att vara son till Henry Fonda. Rätt hyfsad skådespelare. Men till den statusen nådde aldrig sonen Peter. Bittert förmodligen. Men som vänsteraktivist hörs och syns han. Det verkar vara syftet med engagemanget…

  • Man blir hjärtligt trött på artister som tror att de vet bättre än andra människor, bara för att de förekommer i skvallerpress.

 14. Det är inte den enda bild som felaktigt spridits i propagandasyfte av vänsterjournalister. Bilden på en liten gråtande pojke som påståtts ha placerats i en bur efter att ha separerats från sina föräldrar är också falsk. https://twitter.com/joseiswriting/status/1006397160622055429?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.snopes.com%2Ffact-check%2Ftoddler-cage-photo%2F

  Bilden är i verkligheten tagen vid en demonstration mot Trumpadministrationens gränspolitik. Enligt organisationen Brown berets of Dallas, som stod bakom demonstrationen, ska den lilla pojken ha följt efter sitt äldre syskon in i buren.

  – Han blev då förvirrad över hur han skulle ta sig ut och grät när han såg sin mamma. Han var bara där i 30 sekunder, säger Leroy Pena från organisationen. https://www.facebook.com/Brownberetsofdfw/photos/a.1158719984170757.1073741831.1154379917938097/2064282006947879/?type=3&theater

 15. Det ligger just nu en båt och skvalpar mellan Italien och Malta. Båda vägrar att ta iland migranterna. Salvini säger att inte en enda släpps in längre, det får vara nog nu. Förra båten tog Spanien hand om. Denna som heter the lifeline-ironiskt namn är registrerad under nederländsk flagg. Salvini säger att då kan de åka till NL, åka hem. De på båten säger det kan vi inte för vi har överlastat med människor. Jag tänker att detta skulle undersökas! De verkar sätta i system att överlasta båtarna i godhetens namn. En båt är klassad med ett visst tonnage, med ett visst antal passagerare. De ska ha mat, vatten sanitet. såg på den förra där de satt på durken, såg ut som en lastbåt. De verkar bryta mot hela marina systemet! Sjöklassning-har de klassats om till passagerarfartyg! Snedseglare tror jag. Att säga att man räddar liv när man utsätter folk för livsfara. Som referens får jag dåliga vibbar, jag associerar till de gamla slavfartygen helt klart. Att frakta folk under vidriga förhållanden. Jag har förstahandsuppgifter utan sminkad version från några.

  • Du associerar till ”slavfartygen” säger du? På vilken grund? De anarkistiska asylextremisterna är fria att segla över till nordafrika och lämna sin kulörta last åter eller hur?

   • Jag menar att man tjänar pengar på att köra människor under usla förhållanden och man kör dem inte till närmaste land från, som nu. Tunisien utan till Europa. Man tar betalt och heter läkare utan gränser. Det som sker är att det hela rullas upp och visar hur cynisk handeln är som asylextremisterna bedriver. De kör med underbemannade fartyg med svarta från Afrika som trängs i ett lastrum. Aquarius åkte runt några dagar. Italien fick ha två fartyg med och köra lasten till Spanien-de hade kallt räknat med att dumpa dem i Italien så någon annan tar hand om dem. De tjänar pengar på detta! De är inga räddningsfartyg utan smuggelfartyg vilket åskådliggjorts. Det finns bilder på tidningen El Pais.com som skulle visa stackarna. För mig var det kontraproduktivt, man visar stackare som behandlas som slavar i deras eget syfte. Helt cyniskt. Spanien har avtal med Algeriet och Marocko, de skickas normalt tillbaka direkt, utredningen tar 72 timmar. Därför drog de till Libyen för att hamna i Italien men Italien sa nej, de hamnade i Spanien! Det är inför öppen ridå som handeln avslöjas. Läkare utan gränser har erkänt i vintras att de smugglar folk. Italien hjälpte Libyen att bevaka sin kust och då blev de uthängda som rasister i medierna. Så stod det i svensk press.

 16. Det där kommer säkert att ha censurerats av båda Google och Facebook om det hade varit Löfven (S).

 17. Bara att acceptera, medias bias delas inte av vanligt folk.
  Fake News tycks vara ok menar medierna, om det gagnar en god sak. En god sak är det som samnfaller med deras egna åsikter. Om dom inte överlag vore så enögda och korkade skulle de vara ett hot mot demokratin. Nu är dom bara ett hot mot sin egen försörjning. Public Service har visserligen tryggat sin försörjning via tvångsfinansiering över skattsedlarna, men en par val framåt kan ändra på den saken.

 18. Föräldrarna har väl också ett ansvar för vad dom utsätter sina barn för. Ta till exempel palestinier som tar med sig små barn för att protestera vid gränsen till Israel.

 19. Bilden som svider mest i skattebetalarnas plånböcker är nog ändå den på Alan. Bakgrunden var att fadern ville ha ett nytt garnityr betalt av svenska skattebetalare, varför han offrade sonens liv genom att själv styra en smuggelbåt över medelhavet i hög sjö. Asyl hade de redan blivit erbjudna i Kanada, men då skulle fadern själv få betala för att få ett vitt leende. Tänderna var för fadern viktigare än sonen.

  • Helt rätt. Till saken hör att pappan gjort ett flertal resor innan, där vittnen påstår att de har betalt tio tusen för resan. Farfar har även i intervju med brittisk media medgett att det handlade om gratis tandvård i Sverige. Alans far hade uppehållstillstånd i Turkiet och jobbade som frisör, mer pengar… Han blev sedan åtalad för mäniskosmuggling, men inte en rad självklart i PK media. Det är precis samma sak om de bilder o ljud som i dagarna publiceras om händelser vid Mexikanska gränsen- Feik News- för de är tagna o inspelade vid andra tillfällen. Läs i Metro om det!

 20. Den antivita extremisten George Soros gnuggar sina händer med ett nöjt leende på sina skrumpna läppar. Time Magazines unkna migrantaktivism får hans och hans globalistlakejers gillande.

 21. När skall ”flykting”-båtarna förbjudas att korsa medelhavet, så att slavhandlarna
  går miste om sin försörjning?
  Hur kan denna trafficing pågå år efter år utan att den stoppas? Afrika och andra länder skall ta hand om sitt eget folk och ej skicka dem till bl.a. Sverige, där de kan fortsätta att föröka sig i obegränsad mängd.
  Stoppa denna fake-handel med människor som fördrivs från sitt eget land.

  • Och i Sverige är det viktigt att avskaffa ”flerbarnstillägget, då många s.k ”nya svenskar” använder det som inkomstkälla!!!!
   SD anser att flerbarnstillägget skall tas bort och ersättas med en större engångssumma ( 20 000:-) vid första barnets födelse, då föräldrarna får stora utgifter för anskaffning av barnsäng, barnvagn mm. vilket gynnar även svenska föräldrar!!!!!!

  • Är det säkert så att det inte är sossarna på SveaVägen som har beställt båten med bidragsflyktingar som skall bli svensk valboskap?

 22. Media är Media Dom kavlar ut dom bästa bilderna för att få tittarsiffror som överträffar varandra och till viket Pris som helst
  Fake News eller ej Det bästa är att Amerikanarna skickar tillbaka dom där dom hör hemma

 23. En gång trodde jag att journalistik gick ut på att sakligt undersöka och informera… nu vet jag bättre. Journalistik är något helt annat. Smaskiga uppblåsta sensationsnyheter i jakten på läsare/tittare liksom väl förpackad politisk styrning är mer regel än undantag i dagens samhälle.

 24. Jag håller med batikhäxorna för en gångs skull. Väldigt dumt att separera invällarna. Släng ut alla på en gång istället och så snabbt det går.

 25. Manipulativa häxor, försöker spela på folks känslor. Lägg till ett gråtande barn och Trump, d.v.s god och ond.

 26. Som den absoluta majoriteten av negativa nyheter om Trump!
  När man kollar upp det är det i en lika övervägande majoritet, ren fake, rena lögner, någon annan(läses Obama, Clinton) som stiftat lagen Trump följde eller helt tvärtom mot vad som rapporteras! Dvs det var Hillary som hade kontakter och samarbete med Ryssland, EU och Sverige har haft tullar i många år mot USA, högre än de Trump nu införde för att få ”rättvisa” och det kallar fake news och regimen att ”Trump startar handelskrig”, så de ska bestraffa Trump för hur EU/Sverige själva gör!

  EU, Löfven och 7partiet måste väck, så vi kan börja göra världen normal igen!

 27. På en bild sitter mamman med makten och barnet i en bil och har mobiltelefoner. De ser inte direkt fattiga ut.
  Kvinnans 2 systrar har redan nässlat sig in i USA.

 28. Jaha då kommer nu alla publicerade artiklar att tas bort på sociala medier och i tidningar nu när det kom fram att det var fake news eller ???? ☺.

 29. Varför skriver inte media längre något om alla våldtäkter? Är det accepterat att sossarna skall offra deras välmående för att de vill ha hit valboskap? Socialdemokraterna är riktigt råa… För det är ju sossarna via Disneyministern khunke som betalar media…

 30. Expressen, DN, Aftonbladet, SVT/SR fick skattepengar för att stoppa falska nyheter. De klarade inte uppgiften. Vi måste läsa Samhällsnytt för att få sanningen. Nu kommer Alice Bah kräva våra pengar tillbaka. Eller hur?

 31. Ju mer asylanter eu:s ledare hämtar utanför Libyens kust desto mer ungar gör de som de kan skicka hit, skjut sönder deras gummibåtar så fort de åker ut ur Libyenskt vatten och fös den tillbaka mot land… Så lär flyktingströmmen försvinna på två veckor…

 32. Man frågar ju sig; vart fan är SVT’s SR, DN, & SvD’s Faktakollen , idag? (https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-jobbar-vi-pa-faktakollen )
  Dom som vanligtvis är så jäkla snabba på avtryckarfingret verkar ha fått tunghäfta i det här fallet.

  Men det var förmodligen alltför frestande för svensk media att pusha den här bilden med en gråtande liten flicka, i hoppet om att dom nu hade en ”ny” Alan Kurdi-bild (https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Alan_Kurdi ), för att manipulera en opinion till deras agenda för gränslös massinvandring – vare sig det är till USA eller Europa.

 33. Ljugmedia fortsätter jobba på sin egen undergång. Ser ut som om västvärlden äntligen närmar sig en politisk showdown mot avgrundsvänstern och mediemarxisterna.

 34. Nu när det ropas om att de separerar barnen från föräldrarna…FOX tog nyss upp frågan nyss om det inte är synd om de föräldrar och barn som separeras definitivt när de mördas av illegala invandrare…

  En intressant fråga som vi även i Sverige bör fundera på, är det inte dax att börja intressera sig för lidandet den egna befolkningen får utstå och inte bara de illegalas ”lidande”.

 35. Kvällsposten har tydligen vaknat och låtit Ranelid få uttrycka vad vi andra vetat och känt i decennier nu. Eftersom det kan bli brottsligt att länka så sök på:

  De kriminella styr över de laglydiga i Sverige

 36. Inte fake-news kanske men ett sinnessjukt inslag i vår midsommarhelg, tv4 erbjuder Svensken att käka kebab till helgen…helst lagad av en beslöjad muslim…arma arma Sverige.

  • Jag måste erkänna en sak , jag jobbar och har varit igång sedan 6.30 och är inte klar ännu .

   Ingen hemma som lagar mat idag , då tänkte jag ta en sådan där kebubb , duscha och sova . . Imorgon är det en ny lång dag ! !

   • Det är bara sorligt att ingen lagar mat hos dig idag.Eller du har inget annat val för nyttigare och godare mat ute, förutom en sådan där kebubb…usch!
    ”Man är vad man äter”.

   • Jag jobbar mycket kvällar och helger och det är aldrig nån som är hemma och lagar käk till mig, men inte fan skulle jag käka kebab en midsommarhelg…finns inte på kartan.

 37. Fake news för att driva insamlingar . . Insamling till vems ficka ?

  Nästa gång det är äkta och insamlingen också är äkta . . Ska folk tänka att det bara är ännu en fake då ? ?

 38. Om ni tycker svensk MSM är bias,,det är inget mot amerikansk. Jag läser Breitbart dagligen och sitter mest som en fågelholk över deras media.

  • Tex använder de bilder på inlåsta barn ( de kallas för Cages i MSM) som bevis på att Trump är en Hitler. Men bilderna är från tiden Obama var president.

 39. 80% av de kvinnor som tar sig över den mexikanska gränsen har blivit våldtagna på vägen. Jag skulle tro att ungefär samma siffra gäller för afrikanska kvinnor som tar sig till EU via Libyen eftersom flyktingar utnyttjas av kriminella gäng och ” human trafficers” på vägen ( och det är de som har turen att unte bli sålda som slavar till arabiska länder.

  Detta upplyser inte media om eftersom det skulle öka incitamenten för att stoppa migrationsströmmarna.

  Redan i år har mer än 140 barn som hae korsat den mexikanska gränsen tillsammans med en påstådd förälder bevisats vara icke anhörig till denna förälder. Sanningen är att ”human trafficing” av barn från Latinamerika till olika pedofilnätverk i USA tycks vara omfattande.

  Detta är också en av anledningarna till att man har velat separera barn och vuxna tills det biologiska föräldraskapet har konstaterats. En separation av barn och vuxna skedde både under Obama och Bush utan att lögn- och propagandamedia drog några gråtvalser.

  Men nu passar det att dra fram falska bilder och gråtvalser för att demonisera Trump, patetiskt

  • När jag var i Florida för ett par år sedan fanns stora anslagstavlor i shoppingcentra med Missing children. Ungefär som bortsprungna katter här i Sverige.

  • Och små flickor som skall påbörja den långa resan norrut ,med eller utan en person med släkttillhörighet, tillhandahåller P- piller då risken är skyhög för överaskninings sex.
   Metoo släng er i en betongvägg !

   Jag kaskadspyr, dessa arma barn som utnyttjas brutalt i trafficking för att släcka lustan och ekonomisk vinning.

   FY FAN !

 40. Äckligt. Inte lika vidrigt som bilden på den döda tvååringen som arrangerats på en strand…..men nära.

 41. Vi har sett det förut och vi ser det nu igen, pk-etablissemanget spelar på lögnaktiga känslor istället för på logiskt tänkande och förstör därmed uppbyggandet av samhället.

 42. Dessa journalister har förlorat förtroendet för länge sedan. Hur ofta har de inte utnyttjat barnen för att ”bevisa” sin story. Det är så vedervärdigt så man fattar inte vad det är för figurer som står bakom detta. Men att de tillhör gruppen ”Deplorables” den saken är då säker.

  • Ja, ta tex bilden av den smutsiga och gråtande lilla Syriska pojken som satt på ett lastbilsflak och som utnyttjades av vita hjälmarna för att icensätta bilder för att anklaga Assad för brott mot civila.

   Både pappan och det här pojken dök sedan upp i media för att berätta hur de hade utnyttjats i propagandasyfte.

 43. Aftonbladet verkar inte bättre, skriver om koncentrationsläger. ”Den här veckan blev vi varse att den amerikanska staten upprättat koncentrationsläger för de människor som tagit sig över gränslinjen”.

  • Och Bonnier lanserade kebab som den nya midsommar maten, tillrett i slöja vad klart….
   Man ser vilka som styr oss fullkomligt åt helvete.

  • Varför tar dom sig över gränserna, om det är så jävla bra i deras kultur att den måste upprätthållas i 300 år efter flytt

 44. Inget nytt under solen, det förvånande är att folk fortfarande tror på massmedia, men å andra sidan drack dom läsken som pastor Jim Jones gav dem

 45. Svensken verkar svälja hull och hår av den fake news som Aftonbladet, Expressen, DN, SVD and SVT basunerar ut varje dag. Det är ett lagbrott att smuggla sig själv och andra in i USA, man blir arresterad.

  • Det är dessutom allvarligt att tvinga barn att deltaga i en brottslig handling, straffbart eller ej, det borde vara det.

   • Så du menar att det är bättre att göra som MENA och Afrika-”ensamkommande”
    Lämna fru och barn i hemlandet ”där krig och förföljelse” förekommer!
    Rym själv till Sverige påstå att du är under 18 år och ta sedan dit din familj (Då ser migrationsverket att du har barn på 18 år)
    Trots lögnen får du stanna!

    • Hur kan du tro jag menar det? Ser inte kopplingen till att jag anser att det borde vara straffbart att tvinga ett försvarslöst barn att medverka i en brottslig handling.

     • Skulle inte dessa illegala komma in till USA så skulle deras grönsaks och fruktodling och vinproduktion kollapsa
      Att barnen följer sina föräldrar och har en viss trygghet är bättre än att de lämnas i hemländerna

  • Förvånansvärt många sätter fortsatt sin tilltro till expressen och aftonbladet. När man tittar på Lamottes FB-sändningar så förstår man varför för många av kommentarerna från människor som intervjuvas är väldigt förvirrade och många ggr rent felaktiga. Många individer litar omyndigt och tror fortsatt helt på att stat, myndigheter och etablissemang kommer att fixa detta och hjälpa den lilla människan. Vilket som du vet inte kommer att hända och det kommer att kräva många offer och skapa många människospillror.

 46. Ett litet stackars barn,,, det funkade ju i europa förra gången.
  Säger bara stackars barn som nu tvingas sitta i fängelse tillsammans med föräldrarna, de hade det säkert bättre tidigare med vårdpersonalen. De förväntar sig väl inte att föräldrarna ska släppas fria för att de har barn med sig? Skulle det ske har jag missbedömt Trump å det grövsta.
  Föräldrarna har det yttersta ansvaret för sina barn, borde vara straffbart att ta barnen med på en sådan färd.

 47. Den slags brott mot medborgarna kommer inte att bestraffas, varför inte det? Löfven kan ljuga men inte jag!!!

  • -När en medborgare ljuger för en myndighet blir denne Lagförd.
   -När en politiker ljuger för medborgarna kallas det Politik.

   JÄVLA HYCKLARE !!

 48. Varför tog hon med den fjärde ungen om hon lämnade 3 hemma?
  För att i alla länder som är överbefolkade används f__tan som vapen.
  Ungarna skaffas endast för att binda band med den största gangstern i hooden för att bli fredad, sen används ungen som sköld i alla trångmål med soc, gränsbevakning, polis wou name it..
  Man ligger o spretar en kvart, sen har man ”förtur” överallt

 49. Donald Trump får utstå denna hatkampanj mot honom under hela hans ämbetsperiod, blir han återvald vilket inte är osannolikt blir det under 8 år. Precis så länge ha SD och Jimmie Åkesson fått utstå motsvarande hatkampanj. Alla som vill se en genomgripande förändring här i Sverige genomskådar fakemedias agendasättande journalistik, skulle tro det är samma i USA. Jag var USA under presidentvalskampanjen och såg på TV alla fakenews mot Trump och Hillary Clinton glorifierades.

 50. Kriget om civilisationens överlevnad står nu.I USA och i Europa.Stoppa invasionerna av kulörta bedragare och övriga kriminella lycksökare eller gå under.Inga undantag.Inga känslor.Det finns bara plats för fakta och realism – noll tolerans.

 51. Jag hade så gärna velat ha en länk till insamlingen på Facebook, 150 miljoner är inte precis småpotatis.

 52. TV-reportern Rachel Maddow satt och grät falska godhetstårar I bästa Nordkoreastil ōver Fake News,
  De har inte vett att skämmas.

 53. Frågade precis Per Enander på SvD hur det ”kändes” att förnedra det svenska folket med ”fake news”. Lär knappast få något svar från lögnare.

 54. Denna unge blev kanske inte skild från sin mor, men var det inte så att hon fick med sin gråt illustrera separationens vedermödor
  Visst helt klart bättre med en tungt beväpnad polis/tullpolis som ställer upp mamman mot en vägg!
  Känns nog otroligt tryggt för ett litet barn!
  Hur ofta eller ens när är dessa gränsspringare beväpnade?
  Men vi vet ju att amerikansk polis är de räddaste poliserna i världen!

  • Har du ens satt dig in i detta ärende så du kan uttala dig så generellt om ”tungt beväpnad polis/tullpolis som ställer upp mamman mot en vägg”?

   • Har du sett en nyhetsinslag?
    Det är alltid tungt beväpnad personal vid gränsen!
    De måste lära sig se skillnad på en småbarnsmamma och en knarksmugglare!
    Amerikansk myndighet utgår ALLTID från att det är yrkesmördare som stoppas, oavsett om det är vid gränsen eller på gatan!
    Det är en rädd lagutövande myndighet i USA!

     • USA´s myndighet har byggt upp ett system där2 vapenmakt är det enda rätta”.
      Trots de har ett rättssytem som säger att du är oskyldig till du dömd…… Tänk om folk var skyldiga från start vid arresteringen hur skulle de behandlas då?!
      Se hur de löser alla konflikter!
      Se hur de misslyckades med fritagning av gisslan i Iran Se hur de klarat krig efter WW 2 många många misslyckanden och sedan försöker de med ökad vapenmakt lösa problemen till de måste dra sig ur

     • Myndighetens agerande har skapat rädda ”banditer” och detta skapar rädda poliser!
      Se utvecklingen vi fått (påminner lite om MENA-länder)

     • Det tror jag faktiskt inte ett skvatt på. Visst kan rädsla skapa aggression, men det där var väl långt ut i periferin. Tror det rätt å slätt handlar om pengar och som vanligt kommer oskyldiga i kläm. Lagfolket kan inget annat än att dra alla under en kam för att få bort lusen, de har säkert familjer de med, de skulle nog inte uppskatta att få livet ändat av en desperado.

    • Jag har fakta ja. USA:s president har en skyldighet mot det egna folket att skydda dessa SAMT den egna landsgränsen. USA är dessutom inte med i EU så USA lär ha beväpnad postering för att just skydda och eventuellt avvärja hoten. Så om personer försöker ta sig in olagligt i USA så bemöts dom som misstänkta och ALLA misstänkta och OLAGLIGA personer kommer såledas att visiteras och kontrolleras innan vidare åtgärder. Du har tydligen missat att även mammor och pappor till små barn kan vara terrorister eller smugglare? Det sker även med barn i BARNVAGN.
     Se bara till dig själv, jag ger mig fan på att du låser din ytterdörr när ingen är hemma. Varför? Du bor ju i Sverige? Alltså är du RÄDD. Eller? Så sluta gnäll på att USA skyddas från hot. Hade Sverige gjort samma sak hade vi inte varit med i EU och INTE haft illegala och invandrare utan identitet.

 55. Och vad gör vi i Sverige då. Underlättar för klanerna att föra ut sina döttrar både till omskärelse och bortgifte med en kusin. Gör klart för dessa klaner att samtliga av dem blir utan bidrag om inte dessa kulturella yttringar upphör. Vad är problemet, annars kan man trycka upp broschyrer om deras rättigheter.

 56. Visst är det klandervärt att använda en felaktig bild. Givetvis har amerikaner (liksom svenskar) rätt att bestämma över invandringen till sitt eget land. MEN, den felaktiga bilden i TIME ändrar inte det faktum att över 2000 barn har separerats från sina föräldrar i ett inrikes-politiskt syfte. Detta är etiskt absolut oacceptabelt, speciellt eftersom det inte alls var nödvändigt. Det finns mycket bättre, effektiva och humanistiska sätt att minska den illegala invandringen.

  • Sätt dig in i frågorna innan du yttrar dig. Dessa lagar fanns även under Obama och Bush. Så Varför fick vi inte höra några snyfthistorier från fake news media under den tiden?

   Sedan pågår det så mycket ”human trafficing” över gränsen att de vuxna som medföljer barn många gånger inte är föräldrar till barnen.
   Innan identiteten är utredd kan det alltså medföra en risk för barnen att blandas ihop med vuxna.

   • Under Obama och Bush separerades föräldrar från barn endast i undantagsfall, tex när man misstänkte trafficking. Majoriteten familjer förvarades tillsammans, tills de kunde utvisas. Ett antal fotografier har försetts med en felaktig text, tex ”Finkelstein fotot” från 2015 som faktiskt visar barn som var ensamkommande. Detta foto har också använts för att ”bevisa” att Obama uppmuntrade invandring och folkutbyte. Sanningen är den att fler personer deporterades under Obama än under Bush. Problemet med illegal invandring kan lösas utan hat och utan inhumana åtgärder. Låt oss slå vakt om både vår nationella integritet OCH vår medmänsklighet.

    • 72400 barn och föräldrar separerades under Obama.

     https://www.thegatewaypundit.com/2018/06/flashback-obama-separated-72410-children-from-their-illegal-immigrant-parents-in-2013/

     Jag ber dig svara på hur massinvandring gynnar Sverige och svenska folket.

     Det gynnar inte Sverige utan stjälper allt som svenska folket har byggt upp under ett helt århundrade.

     Hjälp till flyktingar ska ske på plats och i angränsande länder men framför allt genom att avslöja alla medialögner som ligget till grund för alla krig och påföljande flyktingströmmar

     • Helen, det är alldeles klart att invandringen till Sverige har varit skadlig för landet. Det har många av oss varnat för under flera år. Situationen i USA är inte så enkel. Tex är brottsligheten bland invandrare lägre än bland amerikaner, i skarp kontrast till Sverige.
      Men din hänsyftning till 72,000 separerade barn och föräldrar under Obama är inte relevant, eftersom separationerna var frivilliga och ofta planerade av familjen. Till slut, tyvärr var krig vanliga även innan massmediafanns.

  • Vilken kommentar. Var har du underlaget för att ”barn” separeras pga av gränspolisen och inte pga av föräldrars girighet att ta sig in i USA illegalt? Vart är föräldrarnas ansvar i denna olagliga handling?

    • Det finns ett väldig enkelt sätt att lösa det du påstår att barnen straffas för. Vilka är det som straffar barnen? Just det, barnens egna föräldrar. Men det löser man ENKELT med att den som försöker illegalt ta sig in i USA med barn (behöver inte vara deras egna) där ska föräldrarna riskera att förlora vårdnaden om sina egna barn på grund av den risk barnen utsätts för i samband med brottet samt att man kan toppa upp med dryga böter, då får man bort de som reser med andras barn. Även det faktum att barnet begår ju ett brott men i det fallet är ju föräldrarna fullt ansvariga för barnet tills denne är straffmyndig. Inför man en sådan lag så ska du se att barnens men framförallt DITT lidande kommer att upphöra ganska omgående. Fram tills dess, kan du nu låta gränspolisen, åtminstone i USA, få fortsätta göra sitt jobb och skydda sin egna gräns mot kriminella?

     Du kanske skulle engagera dig mer i Sveriges gränsskydd istället för USA:s? Du borde lida betydligt värre av att Sveriges gränser står obevakade och att dörren står på vid gavel där MENA -invasionen är att likna vid ett lemmeltåg. Eller har du missat att det kommer en massa ”baaaaarnn” även till Sverige? Du kanske skulle engagera dig där istället så vi får bort dessa ”barn”, och kan förhindra att dessa ”baaaarnn bestraffas” Detta gör man enklast med att stänga Sveriges gräns.
     Det låter för mig som att där kan du göra mest nytta. Och där finns MASSOR av saker du kan göra för att engagera dig. Swexit är en. Rösta AfS ett annat. Du kan säkert komma på fler. Så det är bara för dig att gå från ord till handling. Lycka till.

     • Haller helt med fornuft-o-fil. Barn ska inte straffas och definitivt inte behandlas pa det oetiska satt som nu.
      Varfor foresla vad Fornuft-o-fil ska engagera sig i? Det har ar ett disussionsforum for artikeln som handlar om just det som diskuteras. Trist och trottsamt nar manga har blir sa personliga.

     • Barnen straffas men inte av gränspolisen utan de straffas av sina föräldrar eller de som tagit dessa ut på denna livsfarliga OCH olagliga resa. Oetiskt är det när dessa invidivider får fortsätta sitt föräldraskap trots de stora risker de utsätter sina egna barn för.

      Varför skulle jag inte föreslå att Förnuft??-o-Fil ska engagera sig? Denne engagerar ju sig mot att USA:s gränspolis utför sitt jobb.
      Du själv verkar ju inte följa dina egna råd. Mitt råd till dig: Tål du inte att andra människor har andra åsikter än dina så kanske det är bättre du håller dig ifrån att kommentera, speciellt här. Eller kanske ännu bättre, håller dig borta från sådana här forum där du kan bli både ittiterad och kränkt.

     • Dar tycker vi olika. Och visst tal jag att man har olika asikter. Annars skulle det inte finnas ngn anledning att diskutera alls. Jag tycker daremot att det ar trottsamt nar vissa blir personliga. Jag behover inga rad fran dig, vill bara diskutera artikeln.
      Ar det oetiskt att dessa individer far fortsatta sitt foraldrarskap? forklara garna det. Ska de forlora sitt foraldrarskap for gott? Vore det etiskt?

     • Tål du verkligen andras åsikter? Du gick igång på mina så pass att du ställer en fråga jag redan besvarat på INNAN du kom in med dina kommentarer. Förblindad av det goda hatet kanske? Så du kanske vill ha mina råd ändå? Håll dig borta från kommentarsfältet för det verkar påverka ditt rationella tänkande.

     • Jag tal andras asikter Oootroligt och ville bara att du skulle utveckla och forklara hur det kan vara etiskt att ta barn fran foraldrar (under de former som det sker) och undrade dessutom om du anser att det borde vara for alltid.

     • Du verkar blunda starkt för sanningar och verkar vilja framställa ett annat scenario med din fantasi och moderskänslor. Det finns massor av fakta (om du vill kännas vid dessa) om vad som verkligen skett. Ta in dessa fakta och sluta repetera det som bevisligen är ”fake news”. Det gynnar ingen. Och igen, hade du läst mina inlägg tidigare utan att ha gått i taket innan och kastat dig in i andras diskussioner så hade du sett svaret. Men kvinnor har en tendens att låta känslorna ta över förnuftet, OM du nu är en kvinna och inte en sån där av ”tredje könet” dvs könslös.

   • Du har inte fel, men det var Trump som beordrade att barn skulle skiljas från sina föräldrar utan någon utvärdering. Det var Trump som påstod att han inte kunde göra något åt detta. Och det var Trump som ett par dagar senare ändrade sin politik med en enkel signatur. Även Trump inser att han gjorde ett misstag!!! Du borde inte vara sämre.

  • Enkelt. Forby begrepet «ulovlig», og en samlet hjernevasket fellesskap kunne tasset rundt på jordkloden uten å tenke egne tanker. Totalitær hjernevask.

 57. Tyvärr kan väl Trump inte visa mer aversion mot vänstermedia än vad han gör. Dock får han för var dag allt mer rätt i vilka märkliga typer dessa människor är. Helt borta från allt sans och förstånd. De borde egentligen sitta bakom lås och bom på något dårhus.

 58. Man behöver inte vara speciellt begåvad för att ta redan på vilka som ingick i Lenins kabinett. Samma förhållande råder idag. det är just där för det ser ut som det gör.

 59. Klimatlära är teorin om hur klimatet inverkar på samhällslivet. Klimatläran blev särskilt känd genom den franske filosofen Charles-Louis de Secondat Montesquieus teorier om hur olika nationers karaktär, deras organisation och ekonomier påverkas av deras klimat. Med sin klimatlära inspirerade Montesquieu till utvecklingen av rasbiologin genom sitt fokus på folktypologier. En klok människa för flera hundra år sedan.

 60. Vänstermedia gör alltså att barnen fortsätts utsättas för fara.
  Detta då barnen ofta inte hör till den vuxne illegale invandrare som det kommer med.
  För att upptäcka vilka som utnyttjatts måste man först skilja barnen från denne.
  Vilket skedde även under Obama och Clinton utan att vänstermedia sa ett knyst, liksom de aldrig nämnt nåt om att amerikanska barn regelbunden skiljs från sina kriminella föräldrar.

  • Corbulu, vad har du for belagg pa att barnen ofta inte hor till den vuxne illigala invandraren? Kan det nagonsin vara ratt att skilja barn fran sina foraldrar pa det grymma satt som gors nu?

   • Hörde objektiv ( för en gångs skull) msm-media intervju med sakkunnig som förklarade syftet med detta förfarande.
    Vad skulle annars syftet vara menar du?
    Att fridsfursten Obama ville plåga barn när han implementerade denna praxis?

    Även om det bara skulle vara i en mindre del av fallen barnet är utnyttjat som ett ”asylaccessoar” är det nödvändigt att skilja barnet från den vuxne för att kunna upptäcka övergreppet.

 61. Kulturmarxister förnekar sig aldrig, därför bär dom också 100 miljoner människor liv på sina samveten. Dom får liksom aldrig nog av den varan.

 62. Kommunisterna har aldrig haft problem med att om verkligheten passade inte propagandan då justerade man lite verkligheten.
  Så även här.
  Samma människor som skriker sig hesa om fake news och manipulation är mästare på det samma – i det godas och demokratins namn.
  Jag vägrar en sådan godhet, jag vägrar en sådan demokrati.

  För övrigt: vill man ha ett bättre liv ja, då är det bara packa ihop och flytta till USA?
  Med Sverige går det bra, men USA?

 63. En felles global tankekraft forente seg blandt journalister sist uke. Når alt håp om sverting av Trump så ut til å renne ut i sand, fant de sosialistiske medier et gråtende barn. På sekunder spredte atter en gang falske nyheter og løgner seg blandt de ihjelhjernevaskede i sosiale medier.
  Rose rose, koz og klemz

 64. Ljugande journalister finns även i vårt land i hundratal.

  Det är till största delen media arbetare på vänsterkanten.

LÄMNA ETT SVAR