bing
Inrikes

Microsoft censurerar sökförslag

Publicerad 3/20/2018
Annons

Expressens censuriver omfattar nu även Microsoft, som ger efter: ”När vi får kännedom om automatiska förslag på sökord som står i strid med våra policyer vidtar vi åtgärder för att ta bort dem.”

Expressens drev mot Google och dess videoplattform Youtube resulterade nyligen i att man från företaget lovade att rulla ut en anpassad svensk version av sökfunktionen, detta för att filtrera bort vad man betraktar som icke önskvärda sökresultat.

Just Google har tidigare gjort det och nu följer Microsofts tjänster Bing och MSN efter – censurerar automatiska förslag på sökord/meningar som påstås stå i strid med företagets policy.

”När vi får kännedom om automatiska förslag på sökord som står i strid med våra policyer vidtar vi åtgärder för att ta bort dem. I det här fallet arbetar vi med att ta bort de föreslagna sökningarna så snart som möjligt”, skriver Johanna Snickars, kommunikationschef på Microsoft i Sverige, i ett mejl till Expressen.

Expressen använder i sin artikel exemplet ”förintelsen är” varpå bland annat ”förintelsen är en lögn” och ”förintelsen är en bluff” dyker upp, vilket Google nu ska ha tagit bort.

Tidningens tidigare drev mot Google har dock ibland rört sig om rena historiska dokument och sökjätten har sedan tidigare börjat rensa godtyckligt bland Höger/konservativa röster på sina plattformar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons