dator laptop

Foto: Thomas Lefebvre.

Utrikes

Microsoft Word blir politiskt korrekt – ska bli mer ’könsinkluderande’

Publicerad 5/13/2019
Annons

I den senaste versionen av ordbehandlingsprogrammet Word har Microsoft implementerat nya förslag på ord med syftet att förhindra diskriminering av ett speciellt kön. Exempelvis blir ”policeman” istället ”police offer”.

I ett uttalande skriver företaget att skrivande kräver en gnutta unik mänsklig kreativitet och att artificiell intelligens ensamt inte kan göra det åt oss, inte speciellt bra åtminstone, men AI kan hjälpa oss att stava rätt och använda korrekt grammatik.

”När AI i dessa produkter blir mer sofistikerat, hjälper de oss med mer än att upptäcka ett felstavat ord”, skriver man vidare.

Finns redan i PowerPoint
Redan förra året implementerade Microsoft samma slags förändringar i presentationsprogrammet PowerPoint varpå företagets rivaler följde efter – i februari presenterade Google an AI-baserad ordbehandlare med syfte att ”inkorporera komplexiteten och nyanserna i grammatikrättning”

En testversion av Ideas, som projektet heter, kommer att rullas ut i juni och göras tillgänglig för en bredare allmänhet i höst. Programmet kommer först att införlivas med Word Online, en molnbaserad version av Word.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
702Malmöpolisens slöjkvinna attackerar Samnytt: ”Låg standard av människor”
Annons