omar-shaikly
Utrikes

Migrant åtalas för att ha våldtagit 11-årig flicka

Publicerad 10/25/2022
Annons

En irakisk migrant misstänks ligga bakom våldtäkten på ett barn i den grekiska staden Katerini i augusti. Samtidigt uppger myndigheterna att man måste fortsätta ta emot migranter.

Den 11-åriga flickan lekte med en vän på ett torg i stadens centrum då hon lockades bort av en man som förde henne till sin lägenhet. Då hon aldrig kom hem på kvällen började hennes mamma att leta efter henne, och fick då veta att hon gått iväg med en främling.

LÄS ÄVEN: Flest illegala migranter till EU sedan 2016

Polisen hittade senare flickan och den misstänkte på en huvudgata varpå mannen greps. En rättsmedicinsk undersökning visade att flickan hade blivit våldtagen.

Den traumatiserade flickan lades in på sjukhus i tio dagar på barnpsykiatriska kliniken.

Asylsökande irakier

Den misstänkte gärningsmannen har identifierats som 30-årige Omar Shaikly, en irakisk medborgare som bor i Grekland med status som asylsökande.

– Detta är en avskyvärd handling och vi fördömer den, säger Dimitrios Vainas, biträdande borgmästare för planering och utveckling.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här skickar Turkiet migranter mot Europa

– Det är ett faktum att Grekland måste acceptera invandrare som förföljs av sina länder av många anledningar.

– Förutom det kan vi som kommun inte psykoanalysera varje flykting om vem han är, vad han står för och vilka perversioner han kan ha.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons