Våldtäktsmannen Chalermkiat Phimjong. Foto: Polisen

ÅTAL: Migrant knivhotade och våldtog 13-årig flicka på väg till skolan: ”Han sa att jag var kvinna nu”

17.2K Shares

Den livsstilskriminelle utlänning som misstänks ha våldtagit en 13-årig flicka som var på väg till skolan en morgon tidigare i vår åtalas nu för brottet som han har erkänt. Trots ett gediget brottsregister sedan tidigare yrkar åklagaren inte på utvisning.

Det var klockan 07.35 den 25 april som polisen mottog larm om en våldtäkt mot en minderårig flicka i området Länna tillhörande Huddinge kommun söder om Stockholm. Flickan uppgav till polisen att hon blivit attackerad av en okänd maskerad man som färdades på en grå moped när hon var på väg till skolan för att skriva prov.

LÄS ÄVEN: Flicka på väg till skolan våldtagen utomhus på torsdagsförmiddagen

Mannen passerade flickan med mopeden på en avskiljd väg. Han vände om och stannade mopeden för att sedan med ett strypgrepp om flickans hals slita in henne i skogen. Där tvingade han genom knivhot och våld till sig samlag både vaginalt och oralt.

Flickan lyckades lura mannen att släppa greppet genom att säga att hon behövde andas och kunde därefter halvnaken fly i skräck från skogsområdet. En förbipasserande privatperson på en närliggande gångväg hörde flickan skrika och hjälpte henne.

I polisförhör berättar flickan hur mannen på bruten svenska började med att fråga om hennes ålder och sedan poängterade att hon som 13-åring ”var en kvinna och skulle ha sex i den åldern”. Samtidigt hotade han flickan med att han var knivbeväpnad och skulle mörda henne om han inte fick ha sex.


Brottsplatsen markerat i rött.

Polisen gick ut i media och bad allmänheten om tips rörande den moped som gärningsmannen hade kört under morgonen. På förmiddagen fick polisen tips om en grå moped i Skogås centrum.

Polisen griper kriminell utlänning
Genom mopeden kunde polisen sedan få upp spåret på en misstänkt gärningsman. På söndagen grep civilpolis 22-årige Chalermkiat Phimjong i centrala Stockholm.

Phimjong är thailändsk medborgare men folkbokförd i Skogås. Han figurerar sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat grov misshandel, sexuellt ofredande, rån, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och brott mot knivlagen.


Förnekade brott och skyllde på ”psykos”
I polisförhör förnekar Phimjong inledningsvis brott. Han påstår att flickan ville följa med honom och att hon själv tog av sig kläderna.

Vid ett senare förhör medger Phimjong att han har attackerat flickan men hävdar att det hela beror på en ”psykos” eftersom han druckit alkohol under natten. När polisen frågar vad han livnär sig på i Sverige berättar Phimjong att han är yrkeskriminell.

Polis: Okej… Hur försörjer du dig?
Phimjong: Ja just nu jag, kriminalitet.
Polis: Som?
Phimjong: Nar…
Polis: … vilken, vilken typ…
Phimjong: … narkotikaförsäljning.


Phimjong syns längst ned till vänster tillsammans med sitt gäng.

Flera tidigare fängelsestraff
Phimjong dömdes i maj 2016 av Södertörns tingsrätt till skyddstillsyn för bland annat förgripelse mot tjänsteman. Den skyddstillsynen undanröjdes den 7 februari 2017 och påföljden bestämdes till fängelse i 14 dagar.

I december 2016 dömdes han av Svea hovrätt till fängelse i åtta månader för rån. De båda fängelsestraffen verkställdes samtidigt. I samband med fängelsevistelsen hotade Phimjong en vakt med följande ord, ”jag ska döda dig och jag ska komma ihåg ditt namn”.

Den 4 oktober 2017 blev han villkorligt frigiven med en återstående strafftid på två månader och tjugofem dagar. Den 21 november 2017 var det dags igen. Phimjong hade tagit sig till Engelska skolan i Årsta söder om Stockholm för att klä av sig naken och onanera inför elever. Senare samma dag förföljde han en gravid kvinna och misshandlade henne oprovocerat blodig med ett metallrör.

När hon kom tillbaka till huset där hon bor, strax före klockan 09:00, såg hon en man som stod på gatan utanför porten till huset. Hon upplevde mannen som obehaglig eftersom han bara stod still och tittade rakt mot henne. När hon gick in genom porten följde han med henne in. Han klev in i hissen och ställde sig intill henne. Hon frågade vilken våning han skulle till och han svarade att han skulle besöka sin kusin på femte våningen. Hon tryckte på knappen för våning sju i hissen. När dörrarna öppnades på våning fem klev mannen först ut ur hissen och tog ett steg åt sidan. Hon reagerade på att han inte knackade på dörren. Innan hissdörrarna hann stängas fick han upp dem igen. Hon såg då att han hade ett metallrör i handen. Hon började skrika och försökte ta sig ur hissen, förbi mannen. Eftersom hon var gravid tänkte hon bara på att skydda ansiktet och magen. Hon kände hur hon fick ett slag i huvudet. Hon vände sig bort från mannen och började rycka i ett dörrhandtag samtidigt som hon skrek efter hjälp.

Södertörns tingsrätt ansåg att en straffreducering från fängelse i två år till ett år och tio månader var lämplig för den unge mannen.

Åtalas
På tisdagen åtalades Phimjong återigen vid Södertörns tingsrätt. Han ställs nu inför rätta för grov våldtäkt mot barn som han i polisförhör har erkänt och förgripelse mot tjänsteman som ägt rum i samband med en tidigare fängelsevistelse.

Phimjong förnedrade då en vakt genom att spotta på denne. Trots att Phimjong endast är medborgare i Thailand och har ett gediget brottsregister väljer åklagaren att inte yrka på utvisning.

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

17.2K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.