Fyra migranter i tonåren uppges ha attackerat och våldtagit en 16-årig tyska i närheten av Linz centralstation i Österrike på onsdagskvällen klockan 17.15. Enligt polisen togs de nu misstänkta på bar gärning av poliser från Utlänningspolisen. Tre gärningsmän – två 15-åriga afghaner och en 14-årig iranier – greps kort tid därefter medan jakten på en fjärde fortfarande pågick.

Våldtäkten ska ha begåtts klockan 17.15 på onsdagskvällen, rapporterar österrikiska APA. Överfallet skedde i ett trapphus bakom postens distributionscenter, som nu används som ett nödboende för flyktingar från Ukraina.

Det var när österrikiska utlänningspoliser patrullerade området som de hörde röster och ett skrik nära en nödutgång. De öppnade nödutgångsdörren och såg fyra unga migranter stå på knä över en ung flicka.

LÄS ÄVEN: Ukrainska gruppvåldtagen på flyktingboende

När pojkarna fick syn på poliserna flydde de platsen. Tre av dem greps lite senare i närheten, medan en fjärde lyckades komma undan trots att man sökte med helikopter på en gång.

Guvernör kräver EU-övervakning av brottsliga migranter

Vice guvernör Manfred Haimbuchner har efter överfallet krävt att EU ska hålla brottsliga migranter ”under internationell övervakning i Bryssel eller någon annanstans”:

– Jag är medveten om att vi för närvarande inte kan utvisa unga människor till Afghanistan av juridiska skäl, men jag är inte villig att behålla dessa förövare här eller att mata igenom dem här på skattebetalarnas bekostnad, sa Haimbuchner i ett uttalande.

– Vi måste dra en tydlig skiljelinje här med rättsstatens svärd och ge alla den behandling de förtjänar, sa han och syftade på ukrainska flyktingar.

Vem den fjärde gärningsmannen är har polisen ingen aning om. Våldtäkten utreds.

LÄS ÄVEN: Ukrainska kvinnornas skräcknatt – somalier tog sig in på boendet: ”Jag är så rädd att jag vill åka hem”