raketattack
Utrikes

Migranter i samordnad attack mot fransk polisstation

Publicerad 10/13/2020
Annons

I lördags kväll gick en mobb till attack mot polisstationen i Champigny-sur-Marne med bland annat fyrverkerier. I helgen besökte landets inrikesminister Gérald Darmanin platsen och uppgav att han vill begränsa försäljningen av fyrverkerier som kan användas som vapen.

Attacken, den tredje under de senaste två åren, skedde då två poliser stod utanför stationen och tog en rökpaus. Omkring 40 maskerade personer klädda i svart dök upp och gick till attack. De två poliserna lyckades ta skydd inuti byggnaden utrustad med bland annat pansarglas.

Bilderna har chockat Frankrike. Utöver attacken på polisstationen tände man även eldar och ägnade sig åt vandalism.

Förlorad stadsdel

En invånare uppger till fransk media att det inte längre går att bo i staden då det är för många unga arabiska och afrikanska migranter som inte har något annat att göra än att göra folk förbannade.

Enligt borgmästare Laurent Jeanne har man att göra med brottslingar som vill kriga mot polisen och att målet var att döda en polis.

Även Marine Le Pen kommenterade fallet och menar att straffen måste bli extremt hårda och utlänningar som bedöms vara skyldiga till brott måste utvisas.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Väpnad konflikt mellan invandrargäng i Frankrike

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons