Lampedusas migrantcenter är nu totalt överfullt. Bara det senaste dygnet har ett flertal landstigningar ägt rum på den italienska ön där ytterligare 191 migranter anlänt.

Ong Nadir förde med sig 50 personer till ön efter att ha fått tillstånd att angöra den kommersiella hamnen. Dessutom har kustbevakningen och polisens avdelning för smuggling och ekonomisk brottslighet Guardia di Finanza räddat 22 bengalier och eritreaner, 46 libyer (varav 8 kvinnor och 23 minderåriga), 17 marockaner (bland dem 1 kvinna och 2 minderåriga), 36 personer (inklusive 11 kvinnor) som lämnat Gambia, Mali, Kamerun och Elfenbenskusten samt, slutligen, 13 tunisier.

En liten båt på 4 meter med 7 tunisier ombord, varav 2 kvinnor och 2 minderåriga, lyckades landstiga direkt i hamnen. I lördags, inom en tidsram på 24 timmar, ägde 50 landstigningar rum på ön omfattande 1 136 migranter. Det är en rekordsiffra. I den centrala oroshärden, som är dimensionerade att rymma maximalt 350 människor, finns nu 1 517 gäster.

En seriös stat kontrollerar och försvarar sina gränser. Jag kommer oförtröttligt att upprepa att det enda sättet att få stopp på illegal invandring är en marin blockad: ett europeiskt uppdrag i samarbete med de nordafrikanska myndigheterna”, skrev nationalkonservativa Fratelli d’Italias partiledare Giorgia Meloni på Instagram.

Endast på det sättet är det möjligt att få ett slut på de illegala avresorna mot Italien och tragedin med dödsfall på havet. Tidpunkten för att vända blad är äntligen i sikte. Den äger rum den 25 september, om det italienska folket ger oss sitt förtroende”, tillade Meloni.

LÄS ÄVEN: Migrationskaos på italienska Lampedusa: ”Nära bristningsgränsen”