En kyrka har återigen vandaliserats på den grekiska ön Lesbos där omkring 50 000 migranter upprätthåller sig i jakten på att söka sig vidare in i Europa. Attacken mot kyrkan resulterade i skadad inredning.

I början av mars uppmärksammade Samhällsnytt hur omkring 500 migranter begett sig från lägret Moria på Lesbos till hamnen i Mytilene. På vägen dit konfronterades migranterna av grekisk polis och svarade då med att kasta sten och vandalisera flera byggnader, däribland en kyrka.

LÄS ÄVEN: BILDEXTRA: Migranter vandaliserade kyrka i Grekland

Nyligen inträffade en ny kyrkoattack nära migrantlägret. Den här gången var det Sankt Katerinakyrkan som föll offer för skadegörelsen och senast i april ska även entrén till Sankt Rafaelkyrkan i närområdet ha attackerats.

Enligt nättidningen Greek City Times har fenomenet med attacker mot kyrkor i området utvecklat sig till något återkommande och uppges även ha fått lokalbor att ifrågasätta huruvida migranterna är intresserade av att integrera sig med nya värderingar.

Nedskräpning vid lägret

Vid sidan om den nyligen vandaliserade kyrkan har man även upptäck skador på miljön i närheten av migrantlägret. I sociala medier har reportern Paul Antonpoulos publicerat bilder som visar en stor mängd skräp vid en närliggande å som han menar att migranterna har orsakat.

LÄS ÄVEN: Kyrka vandaliserad utanför Köpenhamn: ”Vi tar över Danmark”

authorimage