117 brott under tre månader på ett asylboende i Boostedt i norra Tyskland – som våldtäkt, sexuella övergrepp på barn och överfall – mörkades. Dessutom var migranter på andra boenden i staden misstänkta för brott i ytterligare 23 brottsfall.

Enligt uppgifter i tidningen Lübecker Nachrichten gick polisen inte ut med händelserna efter order från inrikesdepartementet då man menade att det skulle vara ”oansvarigt” och troligtvis ”piska upp fördomar”.

Sedan migrantkrisen 2015 har antalet brott ökat i Boostedt, med en befolkning på 4 600 och 1 369 migranter. Ökningen är dramatisk i den lilla staden – 75 procent under senaste året. I synnerhet stölder har ökat.

Antalet brott utförda på asylboenden har mer än fördubblats nästan varje år sedan förbundskansler Angela Merkel öppnade de tyska gränserna för över en miljon migranter.

Sedan 2015 har tyska myndigheter vid ett flertal tillfällen anklagats för att förminska eller mörka brott utförda av migranter. Tidigare har representanter för polisfacket beskrivit en situation där man kallas ut till ”varje asylboende, nästan varje dag” och hävdat att brottsepidemin ”systematiskt mörkas”.