Foto: Tomislav Stjepic.

Migrationsverket godkänner beredningen av gymnasielagen

Delningar

Efter många turer med den så kallade gymnasielagen godkänner Migrationsverket den starkt kritiserade beredningen av denna. Det slutgiltiga avgörandet kommer dock efter att Migrationsöverdomstolen sagt sitt.

Gymnasielagen för 9 000 ”ensamkommande” afghaner utan asylskäl har både tillämpats och avvisats av migrationsdomstolarna.

Nyligen meddelade Migrationsverket att man stoppar prövningarna i väntan på migrationsöverdomstolens utslag.

Det är oklart hur tungt yttrandet verket nu lämnat till Migrationsöverdomstolen väger.

I fokus står det sänkta kravet på den sökande att styrka sin identitet, något i princip samtliga 9 000 inte gjort.

Enligt Sveriges Radio var det Migrationsverket som påtalade att kravet måste sänkas så att migranterna skulle kunna omfattas av lagen, vilket regeringen alltså gick med på.

När Migrationsöverdomstolen kommer med sin dom är oklart.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

260 KOMMENTARER

 1. Har ni sett Sveriges PISA resultat?
  Vi ligger under OECDs genomsnitt.
  Finland, Estland och Polen bland top 10 i världen.

  Sverige kommer endast i andra halvan av listan.
  Hur kommer det bli efter sådana ändringar tror ni?

 2. Hoppas domstolen sätter en stor, röd ”Avslag” stämpel på detta.

  Men det är väl för mycket begärt skulle jag tro.

 3. Att vägra hälsa på män gav kvinna 40,000 i skadestånd.
  Man krävde att kvinnan skulle få 80,000 kr i skadestånd, men fick till slut nöja sig med 40,000 kr

  Dotter dödad i terrorattentat i Stockholm fick 60,000

  Närmare
  2000 barnhemsbarn som i sin barndom , misshandlats, förnedrats och
  blivit sexuellt utnyttjade fick 0 kr i ersättning från staten.

  Nu måste vi få skutan på rätt köl, för fortsätter detta vansinne ett tag till så kommer moder Svea sjunka till botten……….

 4. Lagen strider fortfarande mot Schengenavtalet, eftersom Sverige inte har rätt att ge identitetslösa, dvs helt okända personer fritt tillträde till EU.

 5. I vissa fall och i samma ärende så klubbar man igenom ett lagförslag med blixtens hastighet trots att det är synnerligen bristfälligt. I nästa stund kan det bli riktiga långbänkar i samma ärende. Svenska myndigheter verkar samordnade.

 6. Folkutbytesverket ger ett högst förväntat stöd åt ett juridiskt synnerligen undermåligt förslag, högst troligen en kommande lag till GRAVT MEN FÖR SVERIGE och dess skötsamma arbetande folk! (C) – ett folkförrädarparti i paritet med vedervärdiga Muslimkramarpartiet (mp). Det övergår min fattningsförmåga hur (c) kan (!) ligga på ca 9,5%, men det är klart, väljarkåren visar ständigt prov på att välja partier som inte hymlar med att de vill radera ut landet från Jordens yta…

 7. Alla vet hur detta kommer att sluta, samtliga ges PUT, och sen sätter vi oss ner och ser våldtäktskurvorna och knarkhandeln stiger och stiger tills vi t om går om Sydafrika i dessa grenar.

 8. sänkta krav tycks vara patentlösningen på alla problem I Sverige.

  Garanterat inte en lösning som leder till framgång och bättre framtid.

  • Det har fungerat någorlunda dom senaste 10-15 åren.
   Med små steg varje varje dag anpassar man sig till en allt lägre nivå.
   Hade någon kommit tillbaka till Sverige efter att ha varit borta i 10 år, hade dom behövt ligga ner, för att undvika fall skador när man förklarar vad som gäller nu.

   • Har varit I Sverige en gång under de senaste 15 åren och det var en enorm chock!

    Att detta med sänkta krav fungerat någorlunda hittils är inte en framgång, snarare ett långsamt förfall. 🙁

 9. På motsvarande sätt sänker Skolverket kraven på förkunskaper för att gå på gymnasiet (i praktiken inga krav alls) samt kraven för att bli godkänd på gymnasiet. Sen har vi 9000 med okänd identitet och ålder som gått gymnasiet utan att kunna ett smack. Otroligt dyrt och helt meningslöst, men det ser humanitärt och bra ut.

  • Och vad ställs för krav på dom som ska studera till lärare. Bara efter första tentan halveras antalet som får fortsätta sin utbildning. Vad är det för tokerier som får fortgå. Snart finns det väl knappt en lärare kvar för att utbilda nya lärare.

 10. Spelar väl ingen roll om man tillämpar den eller inte dom har väl gömt sig vid det
  laget de får höra att de måste ut.

 11. Detta är ju åt helvete TOTALHAVERI av det svenska systemet

  Regeringen med LÖFVEN är dom skyldiga

  Detta måste omprövas och rivas upp efter valet

 12. I en demokratisk rättsstat ska vi naturligtvis kräva att alla som vill har uppehållstillstånd i landet ska avkrävas säkra bevis på sin identitet.

 13. Jag har sagt hela tiden att det bara handlar om att skjuta på processen så att regeringen slipper upplopp under valrörelsen.

 14. Stäng gränserna och inför passkontroll som funkade bra när vi hade det så! Då släpptes icke en enda ”bastard” över gränsen!!!

 15. Hela upplägget med ålder var fel från början.
  Man ömmade för barn och för att effektivisera processen satte man en åldersgräns.
  Dom som ville utnyttja systemet såg till att dom var under 18 år, uppfinningsrikedomen var obegränsad.

  Viktigaste beslutet, den att barnen skall vara med sin familj glömde man bort, viktigare var att hitta en ny svensk låtsasfamilj, en god man.

 16. Sosseriet har misslyckats med allt. Avdrag för varje icke uppfyllt vallöfte med 50000 röster. Lagar behöver vi inte ha, men myglande, ljugande och fifflande beslutsfattare måste bort först! Svensken har tidigare haft ett stort förtroende för myndigheter och politiker. Det är slut nu!

 17. Det är ju samma skit som sitter på de här myndigheterna , ingen kontroll bara godtycke inga lagar följs i sverige bara om du är fattig svensk och heter xxx då kan du råka mycket illa ut

 18. Man undrar vad denna imbesilla regering håller på med.
  Hur långt skall de gå för att få in invandrarna.
  Alla skall in oberoende om de har skäl eller inte.
  SD 2018 för Sveriges framtid

 19. – När blev Migrationsverket en lagstiftande myndighet.

  De lever verkligen farligt efter valet – hotas av nedläggning då de ideligen går för långt i sina tolkningsföreträdanden. De kan vänta till dess frågan i det här fallet är avgjord. Risken är att de nu ger en masa ”oåterkalleligen” PUT.

 20. Pk-ismen uppstod när socialismen eller post-maxismen o islam, gick till sängs med varandra i Paris under 1970-talet.

  En ideologi, som genomsyrar svensk politik idag oavsett partifärg.
  Bland Pierre Schoris o Jan Guillous lärljungar, finns bland annat

  Margot Wallström, Annika Söder, Carin Jämtin o i praktiken hela den
  utrikespolitiska utvecklingen för Socialdemokratins utrikespolitik, som
  sker via Olof Palmes Internationella center

  Andra som inspererats är Mona Sahlin, Karin Pettersson
  Anders Lindberg o hela den krets, som kan kopplas till
  tankesmedjan Arena.

  Andra exempel är biskopen Helle Klein.

  När en religion gifter sig med socialismen, uppstår något mycket obehagligt, just det vi ser i det svenska samhället.

  • Normalt i det nya multikulturella lyckoriket Sverige möjligen. Fram till 1995 skedde det så få bilbränder i det gamla riktiga Sverige att man inte ens brydde sig om att föra statistik.

 21. Jag bara väntar på att regeringen ska ge rösträtt till illegala migranter. Snälla, säg inte att det redan är så….

 22. Man räknar kallt med att en jättekoalition av PK-partier skall se till att afghanerna påbörjar sin gymnasieutbildning efter valet, oberoende vilka identiteter de döljer.

  • Jag tror inte att dessa afghaner är speciellt välhängda. De är inte till någon nytta så jag har svårt att tänka mig att de inte heller lär sticka ut där ner.

  • En stilla undran. Vad tycker ni som har döttrar i 15-17 års åldern att sexgalna afghaner på 20-30 år kommer att gå i samma klasser?

 23. Äsch, några tiotals miljarder hit å dit, 75% vill tydligen ha sharialagar o islamregering. Då drar jag till något friskare land, om inte vanligt folk gjort uppror.

  • Meningslöst! Det kan väl vem som helst räkna ut vad svaret från migrationsöverdomstolen blir. 7-klövern har ju redan bestämt vad svaret ska bli. Allt är bara en stor parodi. Fy f….n

 24. Mixen av en kubansk sovjetorienterad revolutionsromantik med bilder på Che Guevara o en eftergivenhet till bokstavstrogen islam, utgör grunden för stora delar
  av den svenska vänstern idag.

 25. Det har som alla vet aldrig handlat om asylskäl, att rädda någon från något.

  Först var det ”arbetskraft”
  Sen blev det ”Rädda pensioner”
  Sen blev det ”vinst på sikt”
  Sen blev det ”berikning”
  Sen blev det ”flyr för sina liv”
  Slutligen blev det tvång enligt lag

 26. Landsförrädarna och Globalistmedlöparna knyter ihop säcken nu. De vet att detta kan vara deras sista chans eftersom folket vaknat. Hoppas det inte är för sent.

 27. Hela Sverige har blivit totalt infekterat av aktivister som inte bryr sig om grundlagen ens. Hur i helvete ska det gå med ett land där man inte bara kör över logik och förnuft utan t o m struntar i lagar?
  När SD får chansen ska det rensas i myndighetsträsket och rättssystemet!
  Tack på förhand.

 28. Fatta hur islamister och erövrare gapskrattar åt svenskarna som har/väljer ledare vilka aktivt arbetar för att ge bort sitt eget folks enda hemland. Jag orkar inte med detta.

 29. Sedan har vi små detaljer som undertecknandet av FN Agenda 2030 samt att folkförrädare gått med på att EU’s lagar är överställda Svenska lagar. I praktiken har vi redan förlorat all makt över vårt eget öde.

 30. En rimlig gissning är att nästan alla av de 9,000 skulle kunna stärka sin identitet om det låg i deras intresse att göra så. Kanske inbillar sig många svenskar att de kommer från ”primitiva” länder, men faktum är att de använder sig av ID handlingar, liksom vi gör.

  • Alla skulle givetvis kunna stärka sina identiteter om så krävdes. Man kan inte låta bli att undra varför de väljer att använda falska identiteter? Har de månne begått brottsliga handlingar i Afganistan/Iran och är jagade av myndigheterna där eller på vägen hit?

 31. I samma takt som Migrationsverket idag hellre anställer invandrare istället för svenskar kommer reglerna att justeras så att det är fritt blås in i landet för diverse ekonomiska migranter som utan asylskäl ändå får PUT.

  Genast efterföljda av anhöriginvandrare om ca 5 – 10 st per PUT.

  Precis som referensgruppen hos DO med bara araber stödjer till arabers fördel kommer invandrare hos Migrationsverket att sakta men säkert omvandla det till ett genomgångscenter där alla får PUT.

  Svårare blir det för till Sverige återvändande svenskar och reguljära invandrare där byråkratin är stenhård. Där duger det inte med att ta steget över gränsen och säga ”asyl” så är allt klappat och klart.

  Ingen skall få stanna i Sverige som vägrar identifiera sig eller senare påkommes med att ha ljugit i asylprocessen.

  De av de 9000 afghanerna som saknar asylskäl skall om det är nödvändigt tvingas lämna Sverige så att verkliga flyktingar kan få skydd och de resurser som annars kastas bort på afghanerna utan asylskäl skall användas för dem.

  Allt annat är rena rama vansinnet.

  Men, i migrationspolitiken är 7-Klövern bra på sådant.

 32. Ja det visar att dagens skola snarare är en form av förvaring än ordentlig undervisning. Och vem tror att de lärare som nu påbörjar utbildningen med obefintliga betyg kommer att bli duktiga lärare i framtiden. Då de själva i vart fall hitintills misslyckats och inte lyckats tillgodogöra sig undervisningen. Nej vårt lärarskråe behöver kompletteras med annan kompetens och kunskaper utifrån.

  • Hälften av eleverna på lärarhögskolorna får sluta efter första tentamen, så låga är ansökningskraven. Allt är uppbyggt som ett korthus. Det är inte 5 procent utan 50 procent.

 33. Hela röda mattan är utrullad. Det är subventionerade jobb så vanliga svenskar får gå arbetslösa. Sedan tillkommer även förtur till bostäder. Nu hamnar kostnaderna på kommunerna, du blir åka utav.

 34. Afghanska unga män går före i bostadskön i Göteborg.
  Precis som i många andra delar.
  Artikel i Nyheter Idag.
  ”Trots bostadsbrist väljer Göteborgs stad att låta nyanlända gå före i den kommunala bostadskön. Siffror från kommunen, som Nyheter Idag har tagit del av, visar att nyanlända tilldelades 255 bostäder 2016 och 542 bostäder 2017”

  Vi talar om Göteborg och Stockholm där köerna är så långa att man står i flera år.
  Här går de nyanlända förbi.

  • Löfven stod häromdagen i Norrtälje och hävdade att Sverigedemokraterna splittrar Sverige. Ibland ser man inte skogen för alla träden heter det också.

  • Och snart kommer det att vara så att den disponibla inkomsten måste vara tre gånger så stor som hyreskostnaden. Så har man en hyra om 5 000 kronor i månaden så måste den disponibla inkomsten vara 15 000 kronor. Många pensionärer får packa sin väska kan jag tänka mig. De som går på bidrag löser det sig för, för dom betalar kommunen via skattsedeln, den som även pensionärerna får bidra till..

 35. Nu har det gått så långt att båtflyktingar inte längre kallas migranter utan passagerare. ”Därefter har Malta gett sitt godkännande om en hamnplats. Tyskland, Luxemburg, Portugal och Spanien kommit överens om att ta emot passagerarna”. Gud ge mig styrka.

 36. SR/studio ett hade som viktig gäst den där lesbiska afghanska som är ”pojkarnas” talesperson. Jag bytte frekvensen, men jag kan gissa vad de pratade om. SR fortsätter att sabotera Sverige.

 37. Var det detta som svenska folket röstade för 2014? Kommunisterns sjukklövern har utnyttjat och grundlurat Svensk folket !!

  Sossarna köper tillochmed röster ifrån muslimer med bidrag..!

 38. Nya Sverigebilden: ”Politiskt korrekt land med stora problem till följd av invandringen”
  Sverige hånas i Polen när Fantomen slår ner onda nationalister med gayflagga
  Fridolin till Ungern: ”Inte okej” använda Sverige som varnande exempel
  New York Times artikel om nya Sverige: ”Handgranater och gängvåld”
  ”Det ser ut som ett arabland – men det är Sverige!”
  Svenska poliser som springer med joggare blir skräckexempel utomlands
  Svensk asylaktivist hyllar månggifte – sen förklarar muslimska kvinnan att hon är en slav åt sin man
  Finsk professor: Sverige är ett större hot mot Finland än Ryssland
  Katie Hopkins: Feministerna är en maffia som förtrycker Sveriges kvinnor
  Journalistvrede när Ingrid Carlqvist deltar i Fox
  Katie Hopkins skräckresa till Sverige: ”Din vita hora!”
  Rysk TV skildrar Malmö som mångkulturell skräckstad
  Fox News chockas av asylsexvågen i Sverige – ”Det är ju groteskt”
  Video: Här attackeras dokumentärfilmare från USA i Husby
  Läs hela UD:s manual mot ”Sverige-bashing”
  Så ska UD bekämpa ”falska” bilden av Sverige som mångkulturellt kaosland
  Svenska bidragen till IS-terrorister nu en världsnyhet
  Donald Trumps varning: ”Titta på Sverige, det är en enda röra”
  Integrationsministern i Norge: Vi får aldrig bli som Sverige
  60 Minutes: ”Sverige har fallit offer för sin egen humanism”
  Här blir ”60 Minutes” attackerade i Rinkeby
  Sveriges ambassad i PK-krig med Daily Mail
  Trumps asylvarning: USA kan bli som Sverige
  Daily Mail: Flyktingbarnen i Sverige ”en gigantisk bluff”
  ”Allahu Akbar, om ni kastar ut mig kommer jag ta tio svenskars liv”
  Svenska ”skäggbarn” väcker fascination i USA
  Daily Mail: Sverige är förlorat
  Finska politiker hånade Stefan Löfven: ”Hur kan invandringen vara en rikedom och en börda på samma gång?”
  Sverige mångkulturellt skräckexempel i amerikansk tv
  Dansk debatt: ”Europa begår kollektivt självmord”
  Jyllandsposten spår inbördeskrig i Sverige
  Kjærsgaard: Sverige sjukaste landet någonsin
  Ekstrabladet: ”Sverige är Nordens Nordkorea”
  ”Svenskarna på väg att göra uppror mot sin politiskt korrekta elit”
  Sverige används som varnande exempel mot invandring
  Norska Aftonbladet: ”Sverige behöver hjälp”
  Svenska journalister rasar mot kritiken i New York Times
  Ny skarp Sverigekritik i New York Times
  Internationell kritik mot svensk hantering av oliktänkande
  Guardian: Sverige har spårat ur

  http://www.friatider.se/topic/71/29980
  En pensionär skickade en 200 kronorssedel till Afs valfond efter genomläsningen.
  Jag ska göra sammaledes.

 39. När politikerna med MP, S, V och C, väljer att inte respektera migrationsverkets avslag, tror de att det ska ge många nya röster i valet. Det visar enbart att dessa stollar isolerat sig i sina elfebenstorn med total avsaknad verklighetsförankring vilket de kommer att varsebli den 9:e september.

 40. Får man igenom en sådan lag, som dessutom är dåligt underbyggd, så kan man stifta vilka lagar som helst. Lagar är ju uppbyggda så de vävs in i varandra, nu kastar man in en lag som inte har någon som helst motsvarighet i resten av lagstiftningen. Det här landet är på gungfly just nu.

 41. Det ska bli intressant att se vilket topp jobb Maria Ferm får efter MP. Självklart har säkert hon också Säpovakter gratis livet ut.

 42. Jag vill ha för mig att denna fråga inte ligger i våra svenska händer, identitetskraven ligger väl under shengenavtalet. Man kan helt enkelt inte migrera till EU med okänd identitet, men jag har kanske missat något..

 43. Nästa steg är att 9.000 hucklen som Aldrig kommer att jobba i sitt liv.. och 9.000 gubbar som driver runt och sitter på caféer och pillar med sina radband. Förutom när det är dax att gå till moskén. Då pillar dom på det i moskén. Sk hedersrelaterat våld kommer att skjuta i höjden och belasta sjukvård och polis. Advokater kommer att skära guld.

  Fiskmåsvänsterns haschrökande skitungar som gapar och skriker med grönt och blått hår och äckliga näsringar kommer att få stora problem att hitta lägenheter….

 44. Undrar om Elin sitter och myser med sin gubbe i Kabul nu? Afghanistan kanske inte ens släpper in henne, eftersom hon är kriminell och väntar på åtal.Det finns ju inget land i världen som är mer extremt än sverige

 45. OT. Ingen kulturpolitik, ingen miljöpolitik – ändå är Demokraterna störst GP.
  Det är ju underbart. Dom sopar mattan med det sjuka etablissemanget. Lägg namnet på minnet.

 46. * FN rekommenderade förflyttning av 1 358 syriska flyktingar till Storbritannien under det första kvartalet av 2018, varav endast fyra var kristna. Storbritannien gick med på att förflytta 1 ‪112 av dessa flyktingar‬, samtliga muslimska, och vägrade ta emot de kristna.

  * ”Som förra årets statistik tydligt visar är detta ingen statistisk tillfällighet. Det visar ett mönster av diskriminering av regeringen som har en juridisk plikt att vidta konkreta åtgärder för detta.” – Lord David Alton av Liverpool i ett brev till Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid

  * https://sv.gatestoneinstitute.org/12833/storbritannien-kristna-flyktingar
  År 2017 rekommenderade UNHCR enligt Barnabas Fund att 7 060 syriska flyktingar skulle förflyttas till Storbritannien, varav endast 25 var kristna och sju yazidier.

  Yazidier, tillsammans med kristna, är de mest utsatta grupperna av ISIS i Syrien och Irak, vi har läst de mest fasansfulla historier.
  Vem har hört Margot Wallström eller Antje Jackelen värna sina kristna systrar?
  Eller fördöma jihadisterna?

 47. Jag tror inte att Migrationsverkets yttrande betyder ett dugg för Migrationsöverdomstolen.

  Detta är en renodlad juridisk fråga om hur domstolarna ska se på gymnasielagen och det bedöms naturligtvis bäst av en högre domstolsinstans, d.v.s. Migrationsöverdomstolen.

  Migrationsverket har ingen specifik kompetens att bedöma denna rättsfråga.

 48. Detta måste STOPPAS då dessa 9000 blir x 5 inkl anhöriginvandringen = 40-50,000 st som vi som jobbar skall vara beredda på att försörja
  Förslag ta dessa pengar från resp PARTIKASSOR som varit med och stöttat förslaget och vältra inte över denna stora summa ytterligare på oss skattebetalare
  OM VI NU SKALL HA DESSA KVAR ????

 49. Vem är detta migrationsverket, ???
  Är det något eller någon jag har valt,?????????????????
  Nä, definitivt INTE.
  Har vi plötsligt sharia-migverket nu, har misstänkt det en tid så det är dags att stoppa denna terror emot det Svenska samhället.

 50. Om några domstolar dömer ut lagen dvs den går inte att tillämpa och andra använder den så har ytterligare en spik slagits i kistan. Domarna från domstolarna är inte att lita på, godtyckliga.

  • Fast vi har ju de högsta instanserna just för att få en enhetlig rättstillämpning. Nu kommer Migrationsöverdomstolen att säga sitt om den s.k. gymnasielagen och Högsta Domstolen om vapenlagen som tycks vara behäftad med liknande brister. Sedan får underrätterna rätta och packa sig efter dessa prejudicerande avgöranden!

 51. GD för Migrationsverket borde åtalas för synnerligen grovt tjänstefel och låsas in på 10 år.
  Hela verket får sparken med omedelbar verkan och veckan efter öppnar vi en ny myndighet där de får göra rätt från början med att faktiskt följa lagen.

 52. Va ???
  Är inte migrationsverket nedlagt än???
  Trodde de hade startat ett återvandringsverk

  vad väntar idioterna till politiker på?

 53. Utgången av målet är given Det är en stor dominans av muslimkramare i Miggverket och troligen även i den s.k. överdomstolen. Det blir 9000-0 till Mohammed.

 54. Det är väl bäst att slopa alla svenska lagar,eftersom det ändå pågår undantag hela tiden till det sämre för oss svenskar i dag.och det å fritt fall för Sverige att vara ett svenskt land i framtiden.

 55. Sänk alla krav.Ett kravlöst samhälle måste vara toppen för alla muppar som inte äns orkar med sig själva.Mupparnas valspråk är:Arbeta vad är det när man får pengar ändå.
  Elsa

  • Kammarrätten i Stockholm har funktionen som migrationsöverdomstol.

   Migrationsöverdomstolen fattar, normalt, beslut med tre lagfarna domare. I Migrationsöverdomstolen finns inga nämndemän.

 56. OK då vi får väl hoppas att dom får Stanna tillfälligt för det gör ju att SOSSARNA åker ut för All Framtid i detta Land…

  Sen efter VALET kan man slå undan fötterna på dem eftersom Vi inte har något Behov av dem i det SVÄRIGÄ vi skall bygga bort alla Orosmoment som stör oss i vårt Samhälle….!

  Alla VET och Alla Fattar att dessa senaste 12 åren med Reinfeldt och Löfven ÄR inget annat än en Katastrof utan dess Like och INTE värdigt en enda Svensk VIKING…!

 57. De kommer att bli kvar i Sverige oavsett. Domen kommer efter valet, och blir lagen förklarad ogiltig kommer de att få amnesti. Något som ”politikerna” inte skulle vågat ge dem innan valet.

 58. Undrar hur många aktivister som jobbar på migrationsverket?
  Afghanernas ledare Fatemeh ska ha möte på migrationsverket med ansvarige som bedömer säkerhetsläget i olika länder.
  Tydligen var det den samme som ensam gav alla Syrier som flydde till Sverige PUT.

 59. Man bara baxnar…..Utgörs myndigheter och politiker av personal i maskopi med IS, människosmugglare och annat patrask? Har inte polis, Säpo och andra myndigheter som jobbar med samhällets skydd några synpunkter? Inte bara stor risk att grava vålsdbrottslingar finns bland dessa helt papperslösa, utan faktiskt helt sannolikt. Ett exempel på detta från gårdagens nyheter. En yazidisk elvaårig flicka som flytt IS slaveri i Irak och kommit till Tyskland, anmäler hos polisen när hon stöter på en av sina tidigare plågoandar, en irakisk IS anhängare. Eftersom han känner igen henne också, så hotar han henne. Hon blir tvungen att fly Tyskland, eftersom han också är registrerad som flykting enligt polizen, och därmed kan de inget göra.

 60. Funkar inte SD så kommer större delen av svenska folket rösta på Afs 2022. Det måste bli ett slut på stollerierna.

  • 2022 är det helt ovidkommande.Då finns inget svenskt kvar att rädda.Ödesvalet var 2014 – då visade knappa 13 procent intresse för att bevara Sverige.Utvecklingen har inte varit positiv sedan dess.Nu befinner vi oss i fullständigt fritt fall.

   • Jo,utvecklingen har visst varit positiv enligt diverse staplar vi sett. Dessutom påtalas lågt valdeltagande bland nytillkomna. Fan vet vad man ska tro,men det är nog i år det händer. Om drygt tre veckor vet vi.

 61. Vilka arbetar på Migrationsverket 2018?Jo asylaktivister,vänsterextremister och MENA-ockupanter.Klart som fan att de jobbar för ett snabbt folkutbyte.

 62. Helt absurt att dessa inte måste identifiera sig, tror knappt det är sant, det är så groteskt galet att jag vet verken ut eller in. Tänk vad fruktansvärda förflutna som kanske döljer sig bland dessa, det kan vara precis vad som, våldtäktsmän, terrorister, mördare! Hur ett land bara öppnar dörren utan att veta VEM man öppnar dörren för, är som taget ur fiktiv skräckhistoria.

  • Om de ska läsa på gymnasiet så kan det vara bra om betyget ges till rätt person. Och att man vet vem som gjort en tenta. Ska eleverna identifiera sig med fingeravtryck vid tentamen? I så fall måste det ju gälla alla, annars är det diskriminering!

 63. Man får ju mardrömmar av bara tanken. Ska nästa mandatperiod upprepas. ”Löfven: Vi budgetförhandlar med Miljöpartiet”.

 64. Nästa vecka (?) ska tydligen högsta domstolen(?)/hovrätten ta ställning till om vapenlagen bereddes på rätt sätt – dvs kan de skärpta straffen för vapenbrott tillämpas? Av ungefär samma anledning som Gymnasielagen. Dålig beredning och remissförfarande som kan strida mot grundlagen. Det utfallet torde ha en inverkan på tolkningen av Gymnasielagen. Tyvärr är det ett dilemma för oss ordningsvänner. Gäller strängare straff för vapenbrott kan amnestin komma att gälla, och vice versa. Suck.

 65. Sossarnas paroll – Allt för att behålla makten! Och Migrationsverket lufsar efter.
  Hela detta ärende stinker rättsvidrigt, då flera av härskarteknikerna har använts för fulla muggar!
  Många remissinstanser i första rundan, däribland många kommuner – vilka i slutänden drabbas av denna nya gymnasielag – klagade över de ynka tre veckor de hade på sig att besvara förslaget till lagrådsremissen.

  En del instanser valde t.o.m. avstå från att svara därför.
  Så gjorde även JÖNKÖPINGs kommun och angav att de ”yrkar avslag med motivationen att vi redan har för många som anvisas med bosättningslagen och kommunen redan dammsuger hela staden på lägenheter för nyanlända. Detta gör att våra befintliga kommuninvånare får allt svårare att finna ett boende.”

  Detta dilemma belyses väl även här av HÄRRYDA kommun:
  ”Lagförslaget får till följd att kommunerna ska ta ansvar för Migrationsverkets långa handläggningstider och bereda skolgång, boende och stödinsatser.
  Kommunerna behöver planeringsförutsättningar och besked om vilken ersättning staten kommer att bevilja kommunerna utifrån lagförslaget. Vad lagförslaget innebär för Härryda kommun och de ensamkommande som blir berörda kräver tid att analysera. Den korta svarstiden innebär att kommunen inte hunnit sätta sig in i alla eventuella konsekvenser.”

  KUNGSBACKA kommuns hela yttrande vädrar klartänk, ansvarkänsla, verklighetsförankring och sunt förnuft. Här ett utdrag:
  ”Flyktingpolitiken är ett statligt ansvar och statliga beslut ska finansieras fullt ut. De får inte riskera att leda till omprioriteringar eller skattehöjningar för kommunerna. Enligt förslaget kommer kostnaderna för kommunerna att öka och de förordningsförändringar som är nödvändiga bör enligt förslaget genomföras. Av förslaget framgår även att det är svårigheter att bedöma de ekonomiska effekterna och att regeringen kan behöva återkomma till riksdagen om behov av ytterligare anslagsökningar.
  Förslaget omfattar även personer som har skrivits upp i ålder. En del av dessa var sannolikt under 18 år när de ansökte om asyl och en del var sannolikt över 18 år, fast de uppgav en lägre ålder. Att förslaget omfattar de personer som medvetet uppgett en minderårig ålder, innebär att en person som vid ansökan om asyl ljög, får en ny chans till uppehållstillstånd medan en person som sanningsenligt uppgav att hen var över 18 år vid asylansökan inte får samma chans. Detta är inte ett rättssäkert förfarande.”
  https://www.regeringen.se/492585/contentassets/12050a54cb654692a13cc9206798eed4/040_kungsbacka-kommun.pdf

  Även Polismyndigheten svarade korrekt vad som SKA gälla:
  ”. . vill vidare framhålla att det inte är önskvärt ur polisiär synpunkt att det föreslås att det ska vara tillräckligt att den enskilde gjort sin identitet SANNOLIK för att uppehållstillstånd ska beviljas. HUVUDREGELN i svensk migrationsrätt är att den sökande ska STYRKA SIN IDENTITET för att kunna beviljas uppehållstillstånd PÅ ANNAN GRUND ÄN ASYL. (MIG 2012:1). Med ett sänkt beviskrav för identiteten minskar kontrollen över vilka som vistas i landet.”

  • Sverige är inte längre någon rättsstat. Det visar behandlingen av dessa asyl parasiter med all önskvärd tydliget.

 66. OTROLIGT !
  Fortfarande finns det Svenskar som inte ser att ISLAM flyttar fram sina positioner varje dag, Det dröjer inte länge förrän vårt land styrs av ISLAM och MUSLIMERNA är de högsta hönsen i företagen samt i kommuner och myndigheter.
  Krav kommer att varje svensk MÅSTE inneha en BÖNEMATTA.

  Ps. I London sitter nu en MUSLIM som BORGMÄSTARE !

  • Ja men är det inte de politiska signalerna från ”Den naive”?
   ” I Sverige bygger vi inga murar”———-här bränner vi bilar.
   Och importerar billig arbetskraft

    • Ja, men petrodollarn kommer förmodligen tappa mycket värde inom en snar framtid. Gamla OPEC varnade länge för sitt missnöje med US-dollarn, och gör numera allt fler affärer med andra valutor som Yuanen, Rupie, Rubeln. Problemet är att dollarn styrts ju av en privat bank kallad Federal Reserve, FR Manipulerar ständigt valutan. Dollarn är väl även en sk Fiat valuta som inte är uppbackad av reelt värde. Guldet finns, men är mest beslagtaget guld som borde återlämnas till Tyskland, vilket har börjat ske, annars såldes mycket av deras egen reserv 1932, eller 34!

   • Detta med att göra S.kr till skvalpvaluta är en inriktning och strategi för att få S.kr att bli Euro till år 2022

    När Guldet blev till sand

  • Tror du verkligen att det finns någon som läser Samhällsnytt som ”älskar opartiska SVT”. – Det tror inte jag.

   • D tror jag inte heller. SVT är en kulturmarxistisk propaganda megafon som inte många litar på idag. Förtroendet har sjunkit från över 90% på åttiotalet, men är nu nere kring 60-65% och därför måste alla börja skatta istället. Fult att trycka ner PK i halsen på folket. Låt oss rösta bort denna verklighets frånvända idiologi en gång för alla. LÄGG NER SVT NU!

 67. De skulle kunna åka tillbaka till Afghanistan och ordna ID handlingar om de påstår att de tappat bort dem. Men jag antar att logiskt tänkande inte får användas på Migrationsverket.

 68. Hm..man sänker,höjer och sänker lite då och då verkar det. Till slut kommer väl ingen ihåg vad som gäller,höjt eller sänkt:(

 69. Andra länder i EU har numera synpunkter på att släppa in en massa oidentifierade terrorister i Europa!

  Hoppas svenska terrorkramarna blir överkörda!

 70. Många av dessa s.k.ensamkommande afghaner har inte ens kommit från Afghanistan, utan från Iran. Om ett par år så får vi även deras familjer som invandrare i Sverige. Allihop skall utvisas snarast!

  • Som om några slipsbyråkrater krävde att få sitt eget land förstört, och regeringen lät sig bevekas…faktiskt roligare formulerat än Monty Python’s!

 71. I som betraktar eder som svenskar,låten hoppet fara.Mohammed anfaller på bred front. Samtliga politiker och myndigheter lägger sig platt.

 72. När Migrationsverkets domstol gett klartecken för dessa 9000 Afghaner så kommer ryktet gå som en löpeld över världen , framförallt Afrika vilket kommer resultera i att vi inom kort kommer ha ett par hundra tusen afrikaner här som kommer hävda sin rätt att få stanna. Välkommen till helvetet!!!!!!!!

 73. Sossarna begår det ena misstaget efter det andra så redan nu ser vi att påföljdsvalet saknar det nödvändigaste…. DÖDSSTRAFFET!!!

 74. Hur många förrädare finns det inte bland den svenska befolkningen, de som skott sig på skattebetalarna. De som skaffat sig ett överflöd genom invandringen. Köpt fina kåkar och renoverat och sitter i sin bubbelpool och dricker champagne. Vissa i det här landet är så vidriga att jag äcklas över dom.

 75. Har sagt det och säger det igen.

  Det ankom 50 000 män, som enligt regeringsbeslut är barn.

  Varje ”barn” tar in ytterligare 6 släktingar som skall födas, kläs och huseras.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-05-26/fembarnsfamiljen-aterforenades-efter-tre-ar-nu-ar-de-hemlosa?utm_source=tw&utm_term=389f2818-81ef-45aa-bc64-58cecb270da2&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares

  Då jag till skillnad från våra beslutsfattare besitter grundläggande
  mattekunskaper blir detta då 50 000 x 6 = 300 000 släktingar, totalt
  blir dom 350 000 som skall tas om hand.

  Till detta tillkommer den ”vanliga” invandringen på 100 000 + om året.

  Vänta er stoooora skattehöjningar, för det kommer verkligen att behövas.

 76. Detta tragiska försök att ge 9.000 vuxna män tillträde till gymnasiet, och alla stackars barn som kommer att drabbas av dem nya eleverna synsätt. Det känns helt fel att sätta vuxna män som saknar Id i skolbänken tillsammans med verkliga tonåringar, och då speciellt tjejerna. Jag tycker att det finns behov för att sätta in ordningsvakt på skolorna som är värst drabbade!

 77. Någon måste få migrationsverkets generaldirektör

  Mikael Ribbenvik att upphöra med sin rasistiska aktivism mot svenskarna.

 78. Svenska politiker talar ofta om sin generösa ”flykting”politik.
  Ordet generös används aldrig aldrig i deras politik mot svenskarna.

 79. Analfabeter på 40år rakt in på gymnasiet..
  För svenska barn är det 9år i skola först…
  Fröken Löfven måste ha en rejäl hjärnskada….

  • Och för att undvika bli kallade rasister, ger lärarna dessa individer godkänt med högsta betyg, oavsett faktiska kunskaper.

   Socialism är floskler och påtvingade synvillor, verkligheten struntar man i.

LÄMNA ETT SVAR