Mikael Dambergs pressekreterare: Citatet i ryska medier är falskt

Delningar

Förra veckan uppmärksammade Samhällsnytt de ryska mediernas bevakning av den svenske näringsministerns besök till fotbolls-VM i Sankt Petersburg. Under besöket ska Damberg ha sagt i en intervju bland annat att han är ”överlycklig av rysk gästvänlighet” – ett uttalande som står i bjärt kontrast till den svenska regeringens tidigare kritik mot Ryssland. Citatet återpublicerades av flera ryska medier, däribland propagandasajten VZ.ru.

Före publiceringen undvek Mikael Dambergs pressekreterare Daniel Ferreira att svara på våra frågor om besöket, men efter artikeln kontaktade han oss och meddelade att det aktuella citatet var falskt:

”Vad tidningen valt att publicera är upp till dem, men ministern sa inte så.”, skrev han bland annat i ett mejl till Samhällsnytt.

Sedan i måndags har Samhällsnytt försökt verifiera påståendet – bland annat genom att ta kontakt med R-Sport – den nyhetsbyrå som intervjuat Damberg. Vi har begärt att få ta del av inspelningen av intervjun som borde finnas hos nyhetsbyrån enligt gängse journalistisk praxis.

LÄS MER: ”Svensk minister blev överlycklig av rysk gästvänlighet” – Mikael Damberg (S) i Ryssland

R-Sport är en del av ”Rossija Segodnja” – ett stort statligt medieföretag som bildades 2013. En del av företaget är propagandakanalen Sputnik som inriktar sig mot utländsk publik och sänds på ett trettiotal språk. Den svenskspråkiga versionen av Sputnik lades  ner 2016. Företagets generaldirektör är journalisten Dmitrij Kiseljov som finns på EUs sanktionslista efter att han bland annat hotat med att förvandla USA till ”radioaktiv aska” i en av sina talkshower.

Igår meddelade pressavdelningen på den ryska nyhetsbyrån att de ”tittar på detta” samt att sportredaktionen och den ansvariga journalisten hade kontaktats. Efter flera påstötningar idag fick vi ett officiellt svar från företaget:

”Sportredaktionen utreder omständigheter som beskrivs i er förfrågan. Ett slutgiltigt besked kommer att lämnas separat.”

Företaget har dock inte svarat på frågor om varför det dröjer så länge att översända inspelningen av intervjun eller om när det slutgiltiga beskedet kommer att lämnas.

Inte heller Mikael Dambergs pressekreterare kunde svara på frågan om vilka åtgärder som näringsministerns stab vidtar för att rätta till det felaktiga citatet. En annan omständighet i detta fall är att intervjun med ”Rossija Segodnja” hade bokats på den svenska sidans initiativ, nämligen av Sveriges generalkonsulat i Sankt Petersburg.

LÄS MER: Näringsministern åkte till VM för 100 tusen skattekronor: ”Jag älskar fotboll”

I en tidigare intervju till Samhällsnytt uppgav Sveriges ambassadör i Ryssland Peter Ericson att Sputnik onekligen är ”en propagandakanal”, medan resten av nyhetsbyrån där Sputnik ingår inte är det, eftersom de riktar sig mot inhemsk publik i Ryssland. Svaret gavs på frågan om varför intervjun med nyhetsbyrån bokats av den svenska sidan.

Det påstått falska citatet ligger kvar på R-Sports hemsida.

Uppdatering: Efter att den här artikeln publicerats fick vi en längre kommentar från ”Rossija Segodnja”. Enligt kommentaren finns det ingen inspelning av intervjun med näringsministern eftersom intervjun gjordes ”i all hast”. Intervjun tolkades av en anställd vid Generalkonsulatet av Sverige i Sankt Petersburg. Enligt ”Rossija Segodnja” bekräftade den anställde citatets äkthet i ett telefonsamtal med nyhetsbyrån.

Samhällsnytt har pratat med den utpekade medarbetaren på konsulatet som vägrar att vare sig bekräfta eller dementera citatets äkthet eller att samtalet med ”Rossija Segodnja” ägt rum. Samtidigt uppges generalkonsulatet tillsammans med näringsministerns stab genomföra en verifiering av intervjun.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

165 KOMMENTARER

  • Ullenhag hävdade felcitering, men blev motbeviad via bort sina egna myter om invandring på Regeringens hemsida.

  • ”Gör bort sig” men om det visar sig stämma att Damberg blev bra bemött av sina ryska värdar? Att Damberg skulle förneka att han sagt så förvånar mig inte dock, ryssofobin är stor. Tror knappast att ryssarna hårdbevakade Damberg med Kalashnikovs. De gjorde nog allt för att se till att en minister från Sverige skulle trivas.

 1. Damberg är inställsam och naiv som låter sig underkastas . Det syns till och med på honom. Att han okritiskt svalt allt Ryssarna sa till honom är snudd på självklart .

  En fjant med andra ord som är så lätt att duplera att till och med barnen skakar på huvudet.

  • Ditt inlägg andas friskt av okunnighet. Exakt var är Damberg inställsam och låter sig ”underkastas”? Finns inte ens med i denna ”artikel”.

  • Det ska vara att dom är för dumma för att förstå att dom blir utnyttjade i så fall.

   Damberg är nog en dröm för Ryssland att ha över som gäst..

 2. Sossarna väljer att stötta Erdogan och muslimska brödraskapet, samtidigt som Erdogan tar över styret av Centralbanken och skapat en valutakris och ett börsras. Erdogan är för övrigt även Reinfeldts och Bildts favorit.

  Turkiets president Recep Tayyip Erdogans grepp över landets inrikespolitik och centralbank blir allt stramare. På måndagen utsåg han sin svärson till finansminister – och tog makten att själv utnämna landets centralbanksledning.
  Marknaderna svarar med valutafall och börsras.

  https://www.di.se/nyheter/borsras-i-turkiet-risk-for-fullskalig-valutakris/

  • och den kryper sossarna för, vi får väl se hur det blir nu när trump påpekat att flera europeiska länder gjort stora affärer med ryssland samtidigt som de får beskydd av usa, en ekonomisk synpunkt som påpekats tidigare före trump.
   åtgärder är att vänta, samtidigt visar erdogan sitt sanna jag allt mer, blir svårt att hålla ihop nato kanske blir 3 jätteproblem i slutänden om putin vill säga sitt.
   unionen eu knakar i allt fler fogar, nu börjar fundamentet rämna, speciellt merkel fick kritik, tvingas tyskland spendera mer på nato i närtid i krisen med migranter så får vi nog se förändringar i motsatt riktning till vad vår nuvarande regering tänkt sej.
   även frankrike kan påverkas i rätt riktning, frågan är hur spanien tar ställning om ett par veckor när de blivit invaderade av gummibåtar även det kan vara avgörande, har en känsla av att sydeuropa väljer stänga gränsen.
   alla förutom sverige inför åtgärder som motverkar ökad migration..
   regeringen tror på en fördelning vilket är lika med fortsatt migration, fokus på att åtgärda de konsekvenser som uppstår istället för att motverka att konsekvenser uppstår..
   socialismens era är snart över, en mjukare variant av kommunismens fall..

  • Historik: gällande Breivik och Norge. När Brevik avrättade norska barnen, och det skulle vara minnesstund i den norska Domskyrkan, och alla statsministrarna var inbjudna i Norden för att dela sorgen med broderlandet Norge. Ja, det gick även ut till Sverige statsminister Fredrik Reinfeldt, men! Nu kunde inte statsministern medverka i minnesgudstjänsten eftersom han INTE kunde avbryta sin semester i Turkiet. På svar från undrande varför inte statsminister Fredrik Reinfeldt inte kunde närvara så kom svaret ”semesterresan som inte gick att avboka”.

   Det är bra konstigt eftersom en statsminister alltid befinner sig i jour och skall avbryta det kan håller på med och är han i omvärlden så skall han omgående resa tillbaka till Sverige. Men icke!

   Frågan blir därmed, och där statsminister hade sin ”semester”, det var hos den turkiska presidenten och i hans palats. Skulle inte den turkiska presidenten förstått att Sveriges statsminister måste omgående resa tillbaks till Sverige, eller! Så är det som det står semesterresan som ”inte gick att avboka”. Med andra ord så var det något mycket viktigt som pågick i Turkiet, annars så var det andra som hade beslutande rätten över statsminister Fredrik Reinfeldt, och de tyckte absolut inte att ett massmord i Norge var något som statsminister Fredrik Reinfeldt skulle närvara i, för att hedra Norges medborgare i deras sorg.

    • Att Reinfeldt och Bildt inte är riktiga konservatister har vi sett prov på många gånger.
     Numera är det ingen som helst skillnad mellan partierna endast olika nyans av rött. Speciellt Reinfeldt är så pass ung fortfarande så han är säkert uppväxt på dagis som de flesta andra svenskar. Obligatoriskt förskola grundar helt för kommunistisk ideologi. Sossarna har verkligen lyckats i sitt uppsåt.

    • Turkiet sådags var ett ”annat land” och rörde sig i en positiv riktning att utvecklas till ett modernt land. Kanske gjorde dom styrande där samma misstag som Shahen av Iran och moderniserade för fort och fick ett politiskt bakslag av Turkiets eget AfS med Erdogans absurda konservatism m.m.

 3. Så mycket för öppenheten på denna ”tidning”… Tur att jag aldrig har skänkt en enda krona till Samnytt! Sponsrar Fria Tider och Nya Tider, de är seriösare.

   • Ja får jag inte det? Eminent är väl att ta i, stundtals har den varit lysande men lågvattenmärken med en del krönikörer och ”journalister” sänker Samnytt. Tycker du att denna artikel är viktig och oerhört läsvärd? Att Damberg av rysk media påstås ha sagt att han blev bra bemött av sina värdar? Är det verkligen den nivån du föredrar?

    • Du ”får” besöka vilka webbsidor du vill. Eftersom du besöker Samnytt anser du att Samnytt är läsvärd annars skulle inte du eller jag besöka denna sida och diskutera.Jag för min del brukar inte besöka webb tidningar jag finner vara ointressanta och slöseri med tid.. 🙂

     • Klart att Samnytt inte är helt värdelöst, de har ofta bra inlägg men man blir trött på denna oerhört viktiga artikel.

    • JA! ”I love PJ” ( vad nu det står för?).

     Ja, det är definitivt värt att se, vad denne ”fotbollsälskande” Damberg gjort i Ryssland, han är ju ditsänd som REPRESENTANT för Sverige och Regeringen!

     Om du går in med ett mycket högt huvud i denna diskussion, får du faktiskt finna dig i att det finns en och annan som kan replikera åsikter.

     OM, jag säger om, Dambergs uttalande att han bemötts mycket väl stämmer, vad finns det mer att dividera om?

     Den svenska röd/gröna regeringen valde att bojkotta fotbollsVM! Så långt är väl alla med…

     Men, när nations-laget, det SVENSKA, gick vidare, bytte regeringen plötsligt fot, NU kunde man mycket väl delta och sända representanter!!!???

     Det är SL’s katastrofala regering som ska ska ha allt skäll, när de bara vänder kappan ditåt det blåser, det borde de flesta väljare inse och begripa.

   • Jag kritiserade ovan artikel och dess författare för seriositeten och nyhetsvärdet i denna larviga artikel. Ok jag var kanske något grov och skulle rätta till det men då gick det inte för artikeln var raderad.

    Det är precis som med allt annat i livet, får någon som har ett ont öga till en chansen så nyper de till direkt.

    • Håller inte med dig om att artikeln skulle vara oseriös eller larvig.
     Egor Putilov har uppmärksammat att Mikael Damberg åker till Ryssland för att se på fotboll för 100000 kr på skattebetalarnas bekostnad. Dessutom skriver en rysk tidning att han uttalat sig i positiva ordalag om VM-arrangemanget och gästfriheten. Detta i kontrast till att svenska regeringen från början gått ut med att man skall bojkotta VM. Kan det vara så att Damberg känt att det han säger till ryska journalister sannolikt inte granskas av svensk media och att han därför inte behöver hålla så hårt på den svenska officiella linjen utan hellre vara artig mot ryssarna, eller är det så att ryska media slirat på sanningen. Jag tycker det är ett bra gräv av Egor Putilov.

     • Fast den vinklingen uppfattar jag det inte som. Jag uppfattar det som att Putilov (eller vad han nu heter) vinklar till att Ryssland bara har ”propagandamedia” och att de sagt något som Damberg inte sagt. Detta anser jag vara helt oviktigt om Damberg påstått att de ryska värdarna var trevliga och gästfria eller ej.

      Jag är övertygad om att de ryska värdarna faktiskt var gästfria och trevliga mot Damberg och det löjliga skulle väl vara att han förnekar att han sagt så, om det visar sig stämma. Om det inte stämmer så är det väl ingen stor sak att anklaga en rysk kanal för att ha ”kryddat” Dambergs intervju något med detta uttalande om gästfrihet. Se hur vår media direkt ljuger om allvarligare saker än ett litet uttalande som detta.

    • Nu förfalskar du historien. Den raderade kommentaren innehöll ingen kritik mot artikelns innehåll etc, men däremot utmanande personangrepp på artikelförfattaren. Sånt får du avstå ifrån.

     • Ja jag vet att jag i affekt skrev mer än vad som bordes gjort. Visst innehöll den kritik men även påhopp som jag försökte att redigera men då hade den blivit raderad. Jag har lugnat ner mig nu 🙂

 4. Jag bryr mig inte. Mera intressant är att tydligen Statsminister Stefan Löfven (S) frotterar sig med PK eliten i USA . ”Inbjuden ” till bröllop. Är Stefan Löfven(S) en säkerhetsrisk ?Tänk vilka rubriker det skulle bli om Stefan Löfven (S) skulle frottera sig med maktskiktet i Ryssland.

  • Där har du ett nyhetsvärde! Men denna artikel om Damberg eventuellt berömt sina ryska värdar eller ej… det är väl på nivå med Svensk Damtidning!

  • Jo du. Vem vet? Resan till USA var kanske att avrapportera något från
   FRA till dom ’tunga grabbarna’ i Pentagon. Då är det bra att dra upp-
   märksamheten till nåt fånigt bröllop.
   Eller kanske det var ett studiebesök i lönn hos NSA; som massavlyssnade
   amerikanska folket inför Presidentvalet. Det blev så stort att det inte gick
   att analysera, enligt källa. svetsarn vill säkert veta om det finns något
   till salu som kan hjälpa honom att sitta kvar efter valet; ängslig som han är.

 5. Vem bryr sig över vad Damberg sagt eller inte har sagt?
  Finns det någon som lyssnar på Löfven och hans ”lärjungar” längre?

  • Löfven och hans anhang försvinner den 9 september….
   vädjar till er 87% att tänk om rösta rätt rösta SD.Ni behöver inte gilla allt som SD står för men ni älskar väl ert eget land Sverige…eller har jag fel?

 6. Propagandakanal? Vad är det för ”propaganda” som förekommer på Sputnik eller RT? Allt som inte är sanktionerat av CIA eller den brittiska motsvarigheten? Svenska medier ägnar sig naturligtvis aldrig åt propaganda..

  • Håller helt med dig! Allt är till för att skrämma Svenssons med en yttre fiende så att fokus hamnar på annat.

   • Det gäller att måla upp en fientlig bild av Ryssland så att svenska folket skall vända deras oroliga ansikten österut. Ja, i detta fall så är väl den bakomliggande tanken av politikerna att detta skall inte synliggöra islam och islamisringen av Sverige, Norden och Europa.

    • Klokt tänkt!!!! Naturligtvis finns det en anledning till all skrämselpropaganda. Man vill fortsätta att härska.

     • Härska genom islamism när nu inte beståndet av kommunister är lika stort som det en gång var på denna kontinent.

 7. Dambergs lilla VM-äventyr kostade alltså skattebetalarna minst
  100 000 kronor.
  Om man tänker sig att en näringsrik middag kan göras för 20 kronor, så motsvarar det 5000 middagar till svältande svenska pensionärer.

  • Där är ett till nyhetsvärde som torde vara mer intressant än om Damberg berömt eller ej sina ryska värdar!

 8. Spelar roll. Är väl bra om någon sosse har förstånd att ha lite vanligt folkvett. Det andra står ju Wallström för!

 9. Det är märkligt att det alltid är ryska medier som är ”propagandakanaler” etc! Vad är våra medier då? Nej vi har ju ”oberoende” SvT och andra eminenta dagstidningar som ”inte alls” jobbar åt regimen. Ta bara beställningsuppdraget från UD till russofoben Patrik Oksanen att skriva negativt om Ryssland och positivt om det nazistinfluerade Ukraina! Inte ett pip om detta beställningsjobb från UD i etablerad media! Sen har vi amerikanska nyhetskanaler som CNN, FOX mfl som ääär sååå oberoende och neutrala!

 10. Dambergs resa var således en privatresa och på vilket sätt belastar han då skattebetalarna?
  Är Damberg inte att anse som en rekorderlig och sanningsenlig person?
  Han är ju minister i den ärligaste regeringen i världen. De gör väl aldrig något som skulle utanför ramar och regler – eller?

  Skall vi tolka hans resa som en mygelresa? Är isf då myglet en utbredd kultur inom socialdemokratin? Röstar vi på de rödgröna då skall välfärden räcka till många fler.

  Hur som helst, så är det säkrast att lägga sin röst på SD. Då vet vi, för en gångs skull, vad vi får.

 11. Jag tycker att det här börjar bli tramsigt.

  Redan när den första intervjun publicerades på Samhällsnytt tyckte jag att ordvalet ”överlycklig” verkade konstigt.

  Verkar det troligt att Damberg sagt så…?

  ”Jag är ÖVERLYCKLIG över gästfriheten som ni visar”…?

  Det verkar verkar vara ett väldigt konstigt ordval.

  Det jag kan tänka mig att han sa är:

  ”Jag är FÖRTJUST över gästfriheten som ni visar”.

  Alternativ: ”Jag mycket IMPONERAD över gästfriheten som ni visar”.

  Jag har nu googlat ”översätt överförtjust till ryska”:

  Överförtjust heter ”likuyushchiy”
  (ликующий) på ryska.

  INTE – ”vostorge” som det står i artikeln.

  SÅ – vad går det här gå ut på…?

  Något slags översättnings-exercis?

  Kanske någon av kommentatorerna här kan ryska och kan översätta vad ”v vostorge” betyder?

  • Det betyder ungefär ”förtjust” ”beundran” etc. Ryskan är mer komplex än till exempel svenskan. Men du har rätt i din tanke om översättningen, kan den vara medevetet felaktig?

   • Tack för din översättnings-hjälp.

    Då var det alltså som jag misstänkte att ”vostorge” inte betyder ”överlycklig” utan förtjust.

    Man kan verkligen fråga sig vad den här serien artiklar har för syfte.

    • Ja och var ligger nyhetsvärdet i om Damberg sagt eller inte sagt att han blev väl omhändertagen av sina ryska värdar. Det är litet dagisnivå på det hela anser jag. Att våra kära politiker ljuger konstant det är ju inte heller det en nyhet men vi kan väl hitta litet dignitet på lögnerna.

 12. Att ryssar är gästvänliga är min erfarenhet också. Varför törs man inte stå för den åsikten? Ryms den inte i korridoren,

  • Det ligger inte i linje med Bilderberggruppens önskemål. Sverige är en bricka i ett elakt spel utan att själva förstå.

 13. Underbart gräv en en riktig journalist Egor Putilov ! Har alltid uppskattat människor, som är sakkunniga i sin yrkesutövning.

  Idag har vi bara agitatorer i svensk media, som saknar den egenskapen o endast vill framföra sin egen politiska åsikt o utelämnar saklig informationen till läsare/lyssnare.

  Donald Trupm hatet visar svensk journalistik. En grupp hyenor, som satt sig på en pedestal o försöker mästra folket i kommunstisk anda.

 14. Jag litar mer på rysk media än på svenska politiker, den saken är klar. Falskare skitstövlar är svårt att hitta.

  • Jag skulle lita mer på Mike Naylor än på någon av 7-klöverns företrädare.

   (för de som av någon konstig anledning inte vet vem Mike Naylor är, så har han vunnit tävlingen ”World’s Biggest Liar” fem gånger, men det enbart för att sådana som Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Peter Wolodarski inte har ställt upp)

  • Normalt så brukar en pressekreterare spela in planerade intervjuer och de som sker i anslutning till presskonferenser. Allt annat är tjänstefel (vilket i.o.f. är Svetsarsregeringens adelsmärke).

   Varför inte släppa den egna inspelningen?

 15. Titta på gossen … det lyser falskhet om honom. En typisk agitator som saknar all form av konsekenstänkande i sitt ideologiska vansinne.

 16. Lögner lögner lögner…vem orkar lyssna längre? Förtroende männiksor emellan byggs upp under lång tid. Har man raserat någons förtroende så tar det lång tid att återställa det och framförallt måste man börja tala sanning.
  Jag bryr mig inte längre vad 7 k företrädare säger då jag vet att det är lögn. Jag har slutat lyssna. Vad jag skall rösta på har jag bestämt för flera år sedan.

 17. Att sossarna är Sveriges största parti sedan 1968 (då vansinnet började) säger allt om en stor del av svenska folkets IQ.
  /Aldrig sosse

  • Många ute i världen är inte ovetande om svenskarna IQ nivå. Vilket de ofta drar nytta av på många sätt. T.ex. EU, där bidrar dumsvenskarna , mest per capita av all medlemmar. Samma sak med FN. U-hjälp. Arbetsbefriade löner och övriga förmåner för asylanter. legala, som illegala. Även där flest asylanter per capita. ”Allas lika värde” är ett påfund av kålhuvud, som inte kunde klara översättningen korrekt. Det finns inte mycket, som dumsvenskarna klarar av idag.

 18. Damberg tvingas pudla när globalisterna inom S fått sagt sitt. Putin och Trump är fienden, punkt. Om Dambergs påståenden inte varit sanna hade dementin kommit snabbare än i detta fallet. I tillägg är det normal hövlighet att beskriva ett utländskt besök i positiva ordalag. Speciellt när du är en statsrepresentant. Här tvingas Damberg till S favoritgren, ljuga.

 19. Ord står mot ord som det brukar heta när den ena ljuger och den andra talar sanning. Eftersom jag inte litar ett skvatt på DÖ-skallekartellen väljer jag att tro på rysk media.

  • Bagdadbob och S har ungefär samma trovärdighet. Kanske en viss övervikt till Bagdadbobs fördel.
   Jag hör mantrat upprepas gång på gång trots minussiffrorna i statskassan. ”Invandringen är lönsam”. ”Brottslighet sjunker”. Samtidigt ute på gatan, eld från AK47 och handgranatsexplosioner. ”Sverige har aldrig varit tryggare”.

 20. Sociopater är vad de behöver vara, i varje givet ögonblick. Nu när Damberg är tillbaka på kansliet är det fördelaktigt att säga så här. Ifall han skulle hamna i sällskap med Sverigevänner, på tu man hand, skulle det sannolikt låta på ytterligare ett sätt.

  • Media i Sverige är väl alla propagandakanaler eller snarare k.analer. Vem litar på en svensk sosse förutom de själva? De vältrar sig i lögner varje dag.

  • Är det nån skillnad dem emellan betr ”tala sanning”?
   En del av oss har varit med om ”äldre tider” och Ryssland/Sovjet….
   Samma makthavare då som nu.

 21. Vem litar längre på att en socialdemokrat talar sanning? Det är ju bara löjligt. Efter att de gått ut med att man skulle ta hårda tag mot trollfabriker och fake news, startades en egen trollfabrik på deras eget kansli! De skyldiga är fortfarande kvar (blev omplacerade??). Det har knappt kommit annat än fake news från S och deras mediala medskojare. Man vore en idiot om man litade på något en, bevisligen, notorisk lögnare säger.

 22. Nu förstår jag inte riktigt här.
  Var det något fel på det Ryska mottagandet av OS-gästerna,?

  Alla jag hört säger att det var kanon bra i OS.

  Så vad piper Damberg om nu.
  U fuckt’t up, thats al.
  Dumberg.

  • Dumbergaren ska väl vara glad över att han fick ett mottagande överhuvudtaget. De skulle inte släppt in fanskapet landet enligt min mening.

  • Var inte avundsjuk. De skor sig bara själva. Inte så farligt i Sverige. De har bara tagit seden dit de har kommit.

 23. I morse var det en nyhet i sydsvenskan om att två medarbetare hade fått ont i händerna av att hantera något paket. Av den anledningen så delades inte posten ut idag stora delar av Skåne.
  Min första tanke gick till att Dambergaren hade postat något paket från Ryssland så att de kunde köra ett Novichok scenarie här, så de har något att skylla på inför det för dem katastrofala valresultatet. 🙂

 24. På SVT i morse stod någon besserwisser i TV och ansåg att Trump måste läst något fel när det gäller avgifterna till NATO. Det märkliga var att denne svenske journalist i det närmaste gjorde hån av Trump. Varför har man sådan anställda överhuvudtaget, dåligt pålästa och insinuanta. Ett av flera argument som Trump lyfter fram och som jag tror att fårskallarna inom NATO inte begriper är, ”– Vi beskyddar Tyskland. Vi beskyddar Frankrike. Vi beskyddar alla de här länderna och så går flera av dem och gör ett gasledningsavtal med Ryssland där de betalar miljarder dollar rätt ner i den ryska statskassan. Så vi ska alltså beskydda er mot Ryssland, men ni betalar miljarder av dollar till Ryssland. Det är inte passande, sa Donald Trump, på ett frukostmöte inför Natomötet”. Trots detta så beskyller EU Trump för att inom snar framtid träffa Putin. Jag förstår Trumps inställning, varför ska USA var med och betala mest av länderna länder inom NATO som är så upplindade kring Putins finger.

  • Business as usual skulle Göran ha sagt eller Nu vänder vi blad och går vidare.Före detta toppolitikern Gerhard Schröder sköter förhandlingarna för (Tysklands vidkommande när det gäller Nordstream 2 som antagligen är ett konsortium mellan flera olika länder)

 25. Så han var inte glad att vara i ryssland? Varför åkte han dit då på skattepengar? Kan inte stanna hemma och se på TV istället för att slösa bort våra pengar. Sedan komma hem och säga att han vart felciterad. Varför göra en intervju när socialdemokraterna påstår att ryssland försöker påverka valet. Finns många frågetecken. Va fan gjorde fanskapet i ryssland?

 26. Det klart att en svensk representant från regeringen på besök i Ryssland skall utrycka sig vänligt under ett sådant arrangemang, det kallas god kutym. Politiska frågor diskuterar man under andra omständigheter.

 27. Det ryktas att näringsministern hejat på en sverigedemokratisk riksdagsman
  i korridoren, nu meddelar (S) pressekreterare: DET GJORDE HAN INTE ALLS!!!

 28. Man får en aning om att det finns en hund begraven här för att inte säga en hel kennel. Varför skulle den svensk generalkonsul boka tid för en svensk minister hos en rysk propagandakanal? Vad fanns det för agenda?

 29. Kanske ska ryska medier hjälpa sossarna att vinna valet??? Och för detta måste sossarna ge något i stället. Sossarna har sålt ut oss till Putin.

  • Det yras så mycket om ryska troll, kanske hans uppgift var att hyra in ett antal för att användas i sossarnas valkampanj? De kan behövas nu når Löfven varit i USA och minglat med Kennedyfamiljen. Det kanske inte var så smart så här i valtider, kan kosta några röster. Inte att förglömma Wallströms uttalande om flyktingar från Niger.

   • Finns det ö.h.t. någon vettig människa i detta landet, som är förvånad över vad våra kålhuvade parasit politikers förehavande. Att dom klarar sig så bra, som dom gör beror på att, underskottet av vettiga människor i grönsakslandet är så stort.

    • De flesta är väl torterade till döds på äldre dar. Dålig mat och inkompetens personal som sköter dem. Samtidigt skjuter invandrare varandra mitt i smeten.

   • Jag är svensk demokrat men jag har sett hur sjuklöverpartierna hela tiden ljuger så för mig har dom ingen trovärdighet alls. Jag litar därför mer på ryska medier i detta fall.

    • Gott om naiva svenskar finns det, men ont om naiva svenskar finns det inte. Ungefär i den meningen kan 7-klövern uttrycka sig. Larmet tjuter, men ingen reagerar.

 30. -OT:
  Expressen: 4 000 kan få stanna – även om lagen ratas

  4 000 av de 9 000 ensamkommande kan få stanna i Sverige med stöd av den nya gymnasielagen – även om den underkänns av Migrationsöverdomstolen.

  Detta på grund av att Migrationsverket fortsätter pröva ärenden i väntan på ett prejudikat.

  – Ja, absolut, så är det, säger Anita Linder, lagman vid Migrationsöverdomstolen.

  • Har aldrig gillat Trump utan uppfattar honom som en självupptagen uppblåst grobian.

   Men idag sade han något som jag kan instämma fullständigt i. Att Tyskland lade sig platt för Putins påhitt med de två ledningarna på Östersjöns botten för transport av rysk Gazpromolja till Tyskland.
   Och den fd tyske förbundskansler Gerhald Schröders (S) acceptans att bli VD för Gazprom.
   Att Tyskland är köpt av Putin.

   Applåder!

 31. Om man åker till ett annat land och blir väl mottagen. Säger man inte det då? Tillhör väl god sed att tacka för mottagande. För en normal person är väl detta sjölvklart. Varför ska Damberg dementera en sådan sak. Är det någon slags mobbing av ryska folket?

  • En storm i ett vattenglas uppenbarligen.
   Trots Egor Putilovs många förtjänster tycker jag att han krånglar till saker onödigt ofta.
   Finns liksom ingen anledning att källforska inom ryska medier, det är tillräckligt att kritisera statsråd som ser fotboll för skattemedel.

 32. Någon som kan förklara vad Löfven menar med att Sverige stärker sin förmåga med att samöva tillsammans med Nato…..och sedan säger han att det handlar också om en fråga om Irak. Vad menar han? Ja ska vi ha tvättbrädor eller tvättmaskiner, eller? Man blir fullständigt matt av denne pajas. Tvära kast bjuder han på måste man säga. Man skäms över att ha en sådan pajas som styr landet.

 33. ETT OT. Eftersom Margot Wallström tror Dawit Isaak är vid liv, betyder det antagligen att allt hopp för stackars Isaak är ute. Svaret får vi kanske efter 9/9 när vi får en utrikesminister som får förtroende utomlands. Fjolliga Maggan tar väl ingen på allvar??

 34. Har det inte gått bra med VM för Ryssarna. Alla verkar nöjda med arrangemanget. Några av länderna stannar kvar efter de blivit utslagna. Kan det bara så att det inte är så fasansfullt där borta i öster.

  • Mycket bordeller och rysk champagne sommar och sol är nog inte så dumt ibland. Oh va kul de har tillskillnad mot en sushi-lunch och en kokt mä brö å en pucko i Sverige.

 35. Kan bara hoppas skatteverket tar en titt på dessa resor och förmånsbeskattar alla som åkte på vad det verkligen kostade skattebetalarna för det här kan ju omöjligt vara en jobb resa! Och om det osannolika att min arbetsgivare hade gjort samma sak med mig och mina kollegor att vi skulle komma undan förmånsbeskattning.

  • En nöjesresa i högsta grad. För Era pengar i Sverige. Och det accepteras troligen på så vis att folk där i Sverige än en gång i september röstar på dem.

  • Skatteverket är en del av regimen och har fullt upp att detaljstudera småföretagare, inte bråka med polarna/bossarna

LÄMNA ETT SVAR